S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

Máte stranou 10 000 korun? Pak následujte portfolio Warrena Buffetta a zvažte tyto 3 akcie

Warren Buffett stojí na vrcholu panteonu nejúspěšnějších investorů historie. Pokud jste měli to štěstí a vlastnili podíl ve společnosti Berkshire Hathaway, když v roce 1965 převzal kontrolu nad společností, vaše investice by dnes dosáhla až neuvěřitelného zhodnocení zhruba 2 700 000 %. Jeho konzistentní taktika výběru akcií je dnes základním kamenem strategií mnoha investorů po celém světě a dalo by se s klidem říct, že má Věštec z Omany jednoduše talent na vyhledávání dlouhodobých investičních příležitostí. Následující 3 kusy z jeho portfolia by vás navíc dohromady vyšly na částku okolo 10 000 Kč.  


Apple - 3 500 Kč za $AAPL-0.6% 

Vzhledem k tomu, že cena akcií společnosti Apple $AAPL-0.6% za poslední rok vzrostla zhruba o 32,1 % a společnost má v současnosti tržní kapitalizaci více než 2,94 bilionu dolarů, není bezdůvodné dívat se na akcie trochu opatrně 😅. 

Na druhou stranu pro dlouhodobé investory v podstatě nikdy v historii společnosti nenastala špatná doba pro nákup $AAPL-0.6% akcií. Společnost je zdaleka největším akciovým podílem v portfoliu Berkshire $BRK.A.  Podle posledního hlášení 13F společnosti tvoří tento výrobce iPhonů téměř 43 % držených akcií investičního konglomerátu. 

https://twitter.com/guide2investin/status/1376576763556421639 

Mezi vedoucím mobilním hardwarem na trhu a rychle rostoucím ekosystémem softwaru a služeb vypadají hlavní činnosti společnosti Apple i nadále velmi silně a je docela pravděpodobné, že bude v budoucnu firma dominovat také na mnoha nových a zajímavých trzích. 

Kalifornský technologický gigant je již nyní lídrem v oblasti nositelných technologií a má obrovské příležitosti v oblasti hardwaru pro rozšířenou realitu, autonomních elektromobilů a dalších nových produktových kategorií. 

Nechci tvrdit, že jsou $AAPL-0.6% výhodným nákupem dnes, protože bych je na dnešním ocenění pravděpodobně nekupoval, pokud by ale došlo k poklesu ceny opravdu bych nakoupení dlouhodobé pozice zvážil. 

Verizon - 1 150 Kč za $VZ+0.9%  

Díky mnohamiliardové investici ve čtvrtém čtvrtletí roku 2020 společnost Berkshire Hathaway rychle učinila ze společnosti Verizon Communications $VZ+0.9% jednu ze svých největších akciových investicí. 

Internetová komunikace je základem moderních obchodních operací a špičkové služby a výhody infrastruktury telekomunikačního giganta by mu měly pomoci být i nadále lídrem v této kategorii.

Verizon vynakládá velké prostředky na zajištění pásma spektra a vybudování infrastruktury pro 5G, ale stále je v počáteční fázi, kdy může těžit ze zavádění technologie sítí nové generace. 

https://twitter.com/svandinter/status/1483798037537476617 

Kromě toho, že služba 5G společnosti Verizon $VZ+0.9% nabídne spotřebitelům velký skok vpřed v rychlosti stahování a odesílání dat, pomůže pravděpodobně také zvýšit tržby a zisky na podnikovém trhu.

Vzhledem k tomu, že se akcie obchodují za zhruba desetinásobek očekávaného letošního zisku a mají 4,8% dividendový výnos, vypadají akcie Verizonu i nadále atraktivně oceněné. 

$VZ+0.9%

Snowflake - 6 000 Kč za $SNOW-0.3% 

Jako akcie cloudového softwaru jako služby, které se obchodují s vysokým násobkem ceny k tržbám, je Snowflake $SNOW-0.3% jednou z neobvyklejších společností v portfoliu Berkshire Hathaway $BRK.A

Investiční konglomerát sice postupně přesouvá větší část svého portfolia směrem k technologickému sektoru, ale i tak je docela zajímavé vidět Buffetta stát za společností, která se obchoduje za zhruba 83násobek očekávaných letošních tržeb 😅. Rozhodně je to nezvyk...

Je zřejmé, že věštec z Omahy a investiční tým Berkshire vidí v tomto hráči na poli dat a analytiky něco výjimečného. Platforma společnosti Snowflake umožňuje shromažďovat a analyzovat data z jinak zazděných zdrojů, což aplikacím umožňuje rychlý a snadný přístup k mnohem širšímu spektru cenných informací.

Společnost nabízí ve své kategorii špičkové služby a s tím, jak se k její platformě připojují další zákazníci a přinášejí s sebou cenná data, těží ze síťového efektu, který by mohl vytvořit silný dlouhodobý náskok před konkurencí.

zdroj1, zdroj2

*nejedná se o investiční doporučení

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Nebo proste jen nakupte cast podilu Berkshire Hathaway a bude mit AAPL za cca 35usd a SNOW za cca 120usd;)

true 😂

Tak ty první jsou už klasiky, ty by neměly chybět v téměř žádném portfoliu 😁. Akorát ta $SNOW-0.3% je na mě bohužel moc drahá 😅

Mám nad čím přemýšlet 🤔