S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Realita nebo zbožné přání? Dle analytiků mají tyto akcie potenciál růstu o stovky procent.

Historicky dosahoval akciový trh pro investory v průměru jednociferných výnosů. V roce 2021 však S&P 500 přinesl 27% zisk a stanovil téměř šest desítek historických maxim. Dle analytiků má však těchto pět akcií potenciál řádově překonat benchmark trhu. Jejich odhady maximální ceny slibují růst v rozmezí 119% až po neuvěřitelných 409%. Pojďme se na ně společně podívat

 

Nio $NIO+3.5% 

Myslíte si, že akcie elektromobilů (EV) prudce vzrostly? Podle jedné investiční banky, která má pro čínskou společnost Nio cílovou cenu přepočtenou na měnu 86,75 USD, dobré časy teprve začínají. Pokud by se tento cenový cíl naplnil, mohly by akcie Nio v roce 2022 vzrůst o téměř 160 %.

Trh s EV raketově roste

Ačkoli akcie společnosti vypadaly v loňském roce touto dobou velmi draze, management odvedl vynikající práci při navyšování výroby, a to i přes přetrvávající problémy dodavatelského řetězce, které trápí automobilový průmysl. V listopadu a prosinci dodala společnost Nio téměř 10 900, respektive 10 500 elektromobilů, čímž se dostala na úroveň ročního náběhu 130 000 elektromobilů. Díky organickému růstu a očekávanému uvedení tří nových vozidel se očekává, že společnost bude do konce roku vyrábět 600 000 elektromobilů ročně.

https://www.youtube.com/watch?v=0j9-kycz8xA

Geniální je také program Nio Battery-as-a-service (BaaS). Program BaaS, který byl představen v srpnu 2020, umožňuje kupujícím nabíjet, vyměňovat a modernizovat baterie a také získat slevu z počáteční kupní ceny svého elektromobilu. Na oplátku kupující platí společnosti Nio měsíční poplatek. Společnost se tak fakticky vzdává malého krátkodobého příjmu s nízkou marží za dlouhodobý peněžní tok s vyšší marží a lepší loajalitu zákazníků.


Pinterest $PINS-0.5% 

Další velmi populární růstovou akcií s potenciálem více než dvojnásobného růstu v roce 2022 je platforma sociálních médií Pinterest. Nejvyšší cílová cena na Wall Street předpokládá, že akcie do 12 měsíců zamíří na 83 dolarů, což by znamenalo růst o téměř 130 %.

V loňském roce to akcie Pinterestu schytaly poté, co ve druhém a třetím čtvrtletí došlo k postupnému poklesu počtu měsíčních aktivních uživatelů (MAU) společnosti. Povrchně to může znít znepokojivě, ale nepředstavuje to nic jiného než návrat k historickému růstu počtu při zvyšující se míře očkování proti koronavirům.

Mnohem důležitější je uvědomit si, že Pinterest úspěšně zpeněžuje své uživatele. Navzdory pomalejšímu růstu počtu uživatelů (MAU) vzrostl průměrný příjem na uživatele společnosti ve třetím čtvrtletí celosvětově o 37 %, přičemž mezinárodní vzrostl oproti předchozímu roku o více než dvojnásobek (81 %). Závěr je jednoduchý: Inzerenti jsou ochotni zaplatit více, aby se jejich sdělení dostalo k 444 milionům potenciálně motivovaných zákazníků Pinterestu.


Block $SQ-1.6% 

Další růstovou akcií s výrazným růstem je miláček pandemií Block, společnost dříve známá jako Square, alespoň podle cílových cen na Wall Street. Sean Horgan ze společnosti Rosenblatt Securities předpovídá, že by Block mohl v letošním roce nabídnout růst o 119 %.

Již více než deset let se Block spoléhá na svůj ekosystém prodejců, který za něj odvádí většinu těžké práce. Jedná se o provozní segment, který poskytuje zařízení pro prodejní místa, půjčky a analytiku, jež pomáhají obchodníkům rozvíjet jejich podnikání. V roce 2012 činil hrubý objem plateb v síti společnosti Block celkem 6,5 miliardy USD. Ve třetím čtvrtletí však činil run rate 167 miliard dolarů.

Platby kartou jsou hlavní doménou společnosti SQ

Skutečně zajímavým aspektem ekosystému prodejců je to, že už není jen útočištěm pro malé podniky. Dvě třetiny objemu plateb společnosti ve třetím čtvrtletí pocházely od podniků s ročním obratem alespoň 125 000 USD. To je asi o 10 procentních bodů více než ve srovnatelném čtvrtletí před dvěma lety. Jelikož se jedná o segment založený převážně na poplatcích, větší obchodníci přinesou vyšší hrubý zisk.

Co však investory skutečně zaujalo, je digitální peer-to-peer platební platforma Cash App. V polovině roku 2021 generovala společnost Cash App hrubý zisk 55 USD na jednoho aktivního zákazníka, který měsíčně uskutečnil transakci, a na získání každého nového uživatele vynakládala pouze kolem 5 USD. Do konce roku 2020 se také více než pětinásobně zvýšil počet měsíčních aktivních uživatelů na 36 milionů ve srovnání s koncem roku 2017. I když zdvojnásobení podílu v roce 2022 je možná trochu přehnané, zdá se, že "nahoru" je směr, kterým se Block ubírá.


Columbia Care $CCHWF 

Čtvrtou rychle se rozvíjející společností s neuvěřitelným růstem je podle Wall Street marihuanová společnost Columbia Care. Na základě cílové ceny 19 kanadských dolarů (14,90 USD) od společnosti PI Financial, má Columbia Care potenciál více než pětinásobně zvýšit peníze investorů v roce 2022.

Abychom se zabývali důležitou otázkou, investoři do konopí by si měli uvědomit, že federální legalizace není podmínkou pro úspěch akcií marihuany. Federální legalizace by sice omezila hrstku provozních neefektivit, ale společnosti jako Columbia Care mají předpoklady k úspěchu, dokud budou mít jednotlivé státy možnost regulovat svůj vlastní marihuanový průmysl.

Columbia Care má pro úspěch v oblasti konopí dvojí strategii. Zaprvé je agresivním akvizitorem. Provádění skromně velkých akvizic pomohlo společnosti rozšířit svůj záběr a zvýšit stávající přítomnost na legalizovaných trzích s vysokými příjmy. Například odkoupení společnosti Green Leaf Medical za 240 milionů dolarů rozšířilo její působnost ve středním Atlantiku, zatímco nákup společnosti Medicine Man za 42 milionů dolarů posílil její přítomnost v Coloradu, které je podle ročního prodeje marihuany druhým největším trhem v zemi.

Dalším klíčem pro společnost Columbia Care je zaměření na trhy s omezenou licencí, jako jsou Ohio, Virginie a Pensylvánie. Trhy s omezenými licencemi omezují celkový počet vydaných maloobchodních licencí i počet vydaných licencí jednomu podniku, což dává příležitost menším a/nebo novým hráčům vybudovat si svou značku (značky).

Je třeba si uvědomit, že 409% nárůst je poněkud divoká myšlenka, ale svou přízeň mezi investory si společnost svým potenciálem jednoznačně získá.


Plug Power $PLUG-6.9% 

Pátou a poslední růstovou akcií s vážným potencionálním růstem v roce 2022 je podle Wall Street poskytovatel řešení pro vodíkové palivové články Plug Power. Pokud se analytik Amit Dayal ze společnosti H.C. Wainwright nemýlí, mohly by akcie Plug Power během příštích 12 měsíců vzrůst o více než 170 % na 78 USD.

Společnost Plug Power se nachází v centru revoluce v oblasti obnovitelných zdrojů energie. Prakticky všechny vyspělé země na světě bojují proti klimatickým změnám a plánují se opřít o různé formy obnovitelných zdrojů energie. Patří sem i vodíkové palivové články pro vozidla a také vodíkové plnicí stanice. Jinými slovy, společnost má více cest k příjmům.

V loňském roce se rozruch kolem společnosti Plug Power rovnal dvěma partnerstvím, která společnost uzavřela na počátku roku. Skupina SK Group získala ve společnosti 10% podíl, přičemž cílem této dvojice je přinést řešení palivových článků do vozidel a plnicích stanic po celé Jižní Koreji. Mezitím společný podnik s francouzskou automobilkou Renault $RNL, známý pod názvem Hyvia, se bude zaměřovat na evropský trh lehkých užitkových vozidel.

Přestože prodeje a objem nevyřízených zakázek společnosti rychle rostou, roste i její tržní kapitalizace. Při ocenění od 16 miliard dolarů a stále ještě několik let před ziskovostí lze ale tomuto tvrzení jen těžko věřit.

Tyto čtyři akcie mají potenciál růstu až o 60%. Dostanou šanci ve vašem portfoliu?

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

🤔

Nio a Plug Power mam uz pres rok. Potencial tam urcite je. Ale zatim se loni cena hnula opacnym smerem. Snad to letos poleti vzhuru.

SQ tedkom nedavno nakoupil Tidal a Afterpay, ktere jeste moc do prijmu nezasahly tak jsem zvedavy na dalsich par vysledovek. Jak se Dorsey trhl z Twitteru, tak se muze plne soustredit na sveho milacka BTC+SQ a rozjizdi vyvoj pro decentralizovanou tezbu, HW penezenku a dokonce i tezebni zarizeni. Cena se v poslednich mesicich pekne narovnala, takze jeste chvilku vydrzet jak se techu povede pri rustu sazeb a hodne dulezite bude sledovat BTC, kde maji vetsinu revenue a maji ho i v balance sheetu. Myslim ze to je jejich hlavni zbran jak do CashApp onboardovat nove uzivatele a to se v bear marketu moc dobre nedari;)