S&P 500 ^GSPC 5,321.41 +0.25%
Tesla TSLA $186.60 +6.66%
Meta META $464.63 -0.90%
Microsoft MSFT $429.04 +0.87%
Apple AAPL $192.35 +0.69%
Nvidia NVDA $953.86 +0.64%
Alphabet GOOG $179.54 +0.61%
Amazon AMZN $183.15 -0.21%

Bohatnout s humorem: 7 slibných meme investic

Rok 2021 byl pro trh s kryptoměnami převratný. Meme coiny navíc během roku zaznamenaly obrovský růst díky aktivitám osobností na sociálních sítích a retail investorům. Kryptoměny dnes výrazně klesají, ale vzhledem k tak masivním ziskům v loňském roce se investoři znovu a znovu vrhají na další meme aktiva. Pojďme se podívat na výběr těch nejslibnějších.

Meme mince nemají mnoho příkladů využití, pokud vůbec nějaké. Tyto kryptoměny jsou inspirovány internetovými memy a často začínají jako vtipy. Ačkoli by se seriózní investoři do kryptoměn měli od takových investic držet dál, tyto mince mohou být krátkodobě velmi výnosné, což může vést k masivním ziskům.

Viděli jsme například, jak cena Dogecoinu $DOGE/USDv roce 2021 vystřelila o více než 1 500 %. Shiba Inu $SHIB/USD navíc na svém vrcholu posílil o více než 500 %. Mít ve svém portfoliu malou držbu takových mincí by proto mohlo vést k neuvěřitelným ziskům.

S ohledem na výše uvedené se podívejme na některé kryptoměny, které by mohly v letošním roce nesmírně posílit.

Safemoon $SAFEMOON

Společnost Safemoon zahájila obchodování v březnu loňského roku a její cena během prvních několika týdnů obchodování vzrostla o více než 2 000 000 %. Nabízí unikátní funkci, která podporuje dlouhodobé držení pomocí 10% poplatku z každé transakce. Kromě toho její webové stránky slibují řadu projektů. Patří mezi ně peněženka Safemoon, výměna non-fungible tokenů (NFT), integrace videa a další. V této fázi to však vypadá jako nesourodá směsice nápadů, jejichž cílem je pokračovat v rozjetém vlaku.

Kryptoměna si dobře poradila s tím, aby se udržela při životě po marketingové stránce. Mezi svými příznivci se těší kultu, který důsledně hájí hype kryptoměny. Šance, že Safemoon letos v krátkých intervalech vyletí do povětří, proto zůstávají značné.

Dogelon Mars $ELON

Dogelon Mars je ERC-20 token, který plánuje zopakovat úspěch původního meme tokenu Dogecoin. Přichází s celkovou nabídkou jednoho kvadrilionu ELONů a tržní kapitalizací více než 400 milionů dolarů.

Mince si bere inspiraci od sériového podnikatele, vizionáře a generálního ředitele společnosti Tesla $TSLA+6.7% Elona Muska. Cílem je mimo jiné navázat na jeho ambiciózní plán kolonizace Marsu. Musk je velkým zastáncem digitálních aktiv a měl zásadní podíl na úspěchu Dogecoinu. Je logické, že z podobného efektu může těžit i Dogelon Mars. Spojení společnosti ELON s Muskem pro ni tedy bude z dlouhodobého hlediska dobrou vizitkou.

Shiba Inu $SHIB

Shiba Inu je kryptoměna založená na Ethereu, která vychází ze stejnojmenného populárního japonského psího plemene. Kryptoměna se stala nesmírně populární v říjnu loňského roku a během několika měsíců její cena vzrostla o 47 milionů procent.

Kryptoměna se potýkala s přijetím ze strany spotřebitelů kvůli svým slabým základům. Její vývojáři však plánují vybudovat utilitu pro stabilnější dráhu růstu. V posledních několika měsících přidaly SHIB jako platební možnost společnosti jako Ask The Doctor a AMC Entertainment $AMC-3.7%. Kromě toho minci jako platební možnost přidala i renomovaná platební síť Flexa Payment.

https://www.youtube.com/watch?v=jGjmOjD_F-o

Kromě toho její zakladatel vyvíjí metaverzi, v níž bude Shiba Inu hlavním zprostředkovatelem. Díky takovému vývoji by tedy tuto kryptoměnu mohl čekat hvězdný rok.

MonaCoin $MONA

MonaCoin je japonská kryptoměna založená již v roce 2014. Je založena na japonském ASCII znaku, který připomíná kočku. MONA je hard fork Litecoinu a využívá algoritmus proof-of-work.

Kromě toho má zásobu 105 milionů mincí a doba bloku je o 1,5 minuty kratší než u Litecoinu $LTC/USD. MonaCoin je možná ještě rizikovější než jiné zavedené meme mince, což o něčem vypovídá. Může se pochlubit tržní kapitalizací pouhých 64 milionů USD a jeho hodnota od července loňského roku kolísá a klesá. Je těžké předvídat trajektorii jakékoli kryptoměny, natož MONA. Mohla by však stát za malou část vašeho podílu.

Dogecoin $DOGE

Dogecoin je možná původní meme kryptoměna.  V roce 2021 byla nejvyhledávanějším digitálním aktivem ve Spojených státech.

DOGE zakončila rok s více než 3000% ziskem. To překonává všechny jednotlivé akcie v loňském roce. Pravděpodobně největším katalyzátorem DOGE je Elon Musk, který si dal přezdívku "The Dogefather". Musk vlastní tři digitální aktiva a Dogecoin je jedním z nich. Jeho tweety působily jako provizorní znamení pro obchodníky s kryptoměnami, aby nakupovali tokeny DOGE.

https://www.youtube.com/watch?v=AwT_m5ZWcHQ

Musk bude také spolupracovat s vývojáři této kryptoměny na vylepšení její sítě. Vývojáři se snaží zvýšit robustnost sítě a výrazně snížit transakční poplatky, aby byla v budoucnu konkurenceschopnější.

Samoyedcoin $SAMO

Samoyedcoin je další meme mincí inspirovanou psem, která se v uplynulém roce dostala do oběhu. Meme coin usnadňuje rychlé transakce a robustní škálovatelnost ve srovnání s jinými meme tokeny. Kromě toho také zajišťuje vzácnost. Kromě toho je také maskotem a ambasadorem Solany $SOL/USD, pravděpodobně jedné z kryptoměn v hledáčku většiny investorů.

Vztah mezi objemem tokenu SAMO a cenou je logičtější než u jiných altcoinů. Proto se může Samoyedcoin v letošním roce ukázat jako vítěz, což povede k výrazným ziskům pro krátkodobé investory do kryptoměn.

Hoge Finance $HOGE

Hoge Finance je komunitou řízený decentralizovaný finanční (DeFi) token s deflační nabídkou. Je to jedna z několika vybraných meme mincí, která dokončila audit Certik.

Během auditu nebyly zjištěny žádné problémy. Je to tedy jeden z mála meme tokenů s určitou fundamentální stabilitou. Kromě toho jeho komunitní tým hledá partnery a navrhuje decentralizovanou autonomní organizaci (DAO). DAO umožní optimalizaci ekosystému bez jakýchkoli prostředníků.

Miliardář Mark Cuban se vyjádřil k DAO a popsal je jako "dokonalou kombinaci kapitalismu a progresivismu". Ačkoli HOGE v poslední době prošel několika negativními výkyvy, až se jeho cena ustálí, může stát za nějaký ten peníz.

Nejedná se o investiční doporučení - jde pouze o amatérskou analýzu inspirovanou výběrem Muslima Farooqua.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Proč ne?!

Pěkně jsem si početl, díky za to.