S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Tahle kryptoměnová velryba by mohla zítra poslat Bitcoin na 5 000 dolarů za kus

Kryptoměny, globální fenomén, který v posledních několika letech nadchnul celý svět. Přesto, že se o této rozvíjející technologii stále ještě hodně učíme, mnoho investorů přece jen zainvestovalo a kam jinam než do prvního průkopníka Bitcoinu s omezenou zásobou 21 milionu kusů. Historie Bitcoinu však skrývá jednu temnou pravdu, která by mohla být zkázou tohoto "digitálního zlata". O co se vlastně jedná a jak by to mohlo během několika hodin způsobit největší propad kryptoměnového trhu v historii...


Skutečná identita Satoshiho Nakamota, tvůrce Bitcoinu, zůstává i nadále záhadou. Co je však známo, je, kolik Bitcoinů tato osoba/osoby vytěžila/y a jakou hodnotu budou mít vzhledem k raketovému růstu cen.

Podle záznamů Satoshi vytěžil v řetězci až 1 125 150 kusů Bitcoinu, což z této osoby/osob dělá nejproduktivnějšího těžaře na světě. V té době neměl Bitcoin velkou hodnotu. Nyní má však každý Bitcoin cenu přes 36 000 dolarů. Bitcoiny vlastněné Satoshim tak mají hodnotu přes 40 miliard dolarů.  

https://twitter.com/JurajHajdu108/status/1350597573229350912 

Kdyby Satoshi prodal všechny svoje Bitcoiny $BTCUSD-0.9%, mělo by to bez pochyby katastrofální dopady na celý trh. S největší pravděpodobností se ale dočkáme alespoň jednoho z těchto následujících scénářů:

1. Nestalo by se nic

Pokud by se Satoshi rozhodl prodat všechny své Bitcoiny, je velmi vysoká pravděpodobnost, že by se nic nestalo. Jako vysoce inteligentní člověk by pravděpodobně Bitcoiny stejně prodával v malých vlnách. 

Tímto způsobem by mohl pomalu vybírat peníze, aniž by způsobil výrazné výkyvy cen. Musel by se také zaregistrovat na různých burzách, aby se účinky rozptýlily. Z dlouhodobého hlediska by cena však nikdy nekolísala.

2. Kryptoměny by ztratily hodnotu

Na druhou stranu by mohl cenu Bitcoinu $BTCUSD-0.9% a dalších kryptoměn jednoduše potopit, jakmile by se rozhodnul prodat naráz. Ekonomie nás učí, že s rostoucí nabídkou klesá poptávka. Po zhruba 10 000 Bitcoinem by mu ale došli kupci, protože ceny by byly již extrémně nízké 😅.

V této fázi by nemělo smysl pokračovat v prodeji jednoduše proto, že by pro něj neměly žádnou peněžní hodnotu. Pokud by však i tak přitlačil, Bitcoin by mohl teoreticky zažít největší krach v historii a už se z něj nikdy nevzpamatovat.

Nejsem zastánce toho, že je možné Bitcoin kompletně potopit, ale takové hranice od 1 až do 5 000 dolarů se v tomto scénáři zdají bohužel naprosto reálné. Je to méně pravděpodobná možnost, ale Satoshi by své Bitcoiny v budoucnu opravdu prodat mohl.


3. Satoshi by nikdy neprodal všechny své Bitcoiny

Kdybyste byli Satoshi a měli více než milion Bitcoinů, prodali byste je 🤔? Pokud jste jako většina lidí, vaše odpověď je rozhodně NE! Je pravděpodobné, že stejně jako vy by se Satoshi svých Bitcoinů nikdy nezbavil. A podle mě existují čtyři důvody proč:

Neodpovídá to jeho vizi

Je jasné, že někdo tak chytrý jako Satoshi by nikdy všechny své Bitcoiny takto neprodal. Jeho vizí pro $BTCUSD-0.9% je globální měna, kterou žádná vláda nekontroluje. Prodej jeho podílu může spustit sérii událostí, které prakticky znemožní její uskutečnění.

Jeho Bitcoiny jsou příliš cenné

Prodej všech Bitcoinů Satoshiho by byl ekvivalentem pro někoho, kdo prodal všechny své akcie společnosti Apple $AAPL+0.1% právě ve chvíli, kdy tato společnost začala růst. 

Bylo by to naprosto směšné. Bitcoin je v současnosti nejžhavější kryptoměna, která má dostatečný vliv na to, aby ovlivnila všechny ostatní kryptoměny; kdykoli cena Bitcoinu stoupne, všechny ostatní stoupnou s ním a naopak.

Tyto výkyvy umožnily investorům po celém světě v posledních několika letech vydělat miliony a zhodnotit desítky tisíc %. Čím více cena poroste, tím větší hodnotu budou mít Satoshiho Bitcoiny a tím bohatší bude. Proč by je vůbec prodával?

Miluje anonymitu

Satoshi je známý také tím, že není slavný. Jak jsme již zjistili, víme jen to, že vytvořil síť. Neznáme jeho skutečné jméno, národnost ani nic jiného. Prodej všech těchto $BTCUSD-0.9% najednou by určitě zvedl obočí a je jen otázkou času, než někdo zjistí, že je to on. To by se vymykalo charakteru někoho, kdo se od Bitcoinu distancoval od roku 2010.

Satoshi Nakamoto je pravděpodobně jednou z nejzáhadnějších osobností naší doby. On (nebo ona či oni) vytvořil ekosystém, který dnes máme a používáme. Pokud by chtěl prodat svůj 1 milion Bitcoinů, je pravděpodobné, že by šlo o metodický postup rozložený do několika měsíců 🤔. 

V opačném případě by se tato kryptoměna zhroutila a možná by se už nikdy nevzpamatovala. Vzhledem k růstu Bitcoinu $BTCUSD-0.9% v posledních letech je však nepravděpodobné, že by Satoshi svoje Bitcoiny prodal. Mnohem pravděpodobnější je, že bude jen sedět a sledovat, jak jeho bohatství pomalu ale jistě roste.

👉 Pokud se vám můj příspěvek líbil, tak doporučuji pokračovat na tento: Mysteriózní zakladatel Satoshi Nakamoto, který vlastní 15 % všech Bitcoinů v oběhu odhalen. Tedy skoro 👈

DISCLAIMER: Nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Vždycky žasnu, když se řeší katastrofické scénáře, jež mají pst jako když prohlásím, že zítra mi možná na hlavu spadne meteor. Toť můj názor k tomuto článku.

Nechápu co je na tom špatného? Je to možnost, která by se mohla stát a hodně lidí ani neví, že nějaký Satoshi existuje...Jsem spíš rád za všechny co se dozvěděli něco nového.

Satoshi nemôže predať svoje BTC, lebo by mu ich žiadna burza nevyplatila. Preto ich použije na zvýšenie adopcie a anonymity siete. A až bude bitcoin celosvetovo zavedený, vtedy predá časť z nich.

To zní jako dost rozumný scénář 🤔

Ak je Dr. Craig Wright Satoshi mohol spustit´posledný pokles aby vyplatil súdom stanovené platbi.

https://coingeek.com/kleiman-v-wright-trial-verdict-does-it-mean-craig-wright-is-satoshi/

Ano to by mohl 😂, to je pravda

Jak jde BTC chvili bokem tak se vymysli katastroficke scenare ala novinky.cz.  Denni volume na je aktualne pres 20mld usd a to na burzach neni skoro zadna likdivida, protoze se akumuluje a stahuje z burz, nikdo moc nechce prodavat krome day traderu. Pokud by Satoshi jeste opravdu zil, mel pristup k soukromym klicum a chtel by riskovat odhaleni sve identity, tak by pravdepodobne uz nejake BTC utratil, ale nebylo by to z tech znamych adres. Predevsim ale dost pochybuju, ze by mel nejakou motivaci tu dumpnout vse naraz nebo jakkoliv ohrozit sve dilo. Velke prodeje se resi mimo burzy a pokud ne, tak neni problem nakupovat/prodavat prubezne pomoci botu jak to delala Tesla nebo MSTR a nepohnout tak vyrazne s cenou. Ale klidne si kazdy rok piste o tom, jak BTC muze padnout na 1000 usd (na zaklade ceho, order booku?) protoze uz nekde lezi 10 let BTC ladem a cekaji na odprodej.

Něco mi říká, že jste ten příspěvek vůbec nečetl a rovnou se rozhodl okomentovat. Protože jinak byste věděl, že zastávám úplně stejný názor 😄.

Jaky nazor presne zastava autor clanku, ktery si ho postavi na click baitu "Tahle kryptoměnová velryba by mohla zítra poslat Bitcoin na 5 000 dolarů za kus" a pokracuje "S největší pravděpodobností se ale dočkáme alespoň jednoho z těchto následujících scénářů". Kdyz pominu ten, ze by se nestalo nic protoze by to nikdy neprodal naraz a neohrozil by svou anonymitu tak se vyjadruju k tomu zbytku, ze ta sance tu vzdycky je (...zhroutila a možná by se už nikdy nevzpamatovala"), takze ti co ctou (narozdil ode me) jen titulky tak se o BTC ani neotrou, protoze tam je prece tolik nejistych zalezistosti a rizik. Hlavne ten Satoshi, vubec nevime kdo to je...;)

jednoho odpoledne bude mít Musk dlouhou chvíli a vysvětlí nám, že on je Nakamoto

Partner

Tak jelikož přesně o tomhle v PayPal přemýšleli, nepřekvapilo by mě, kdyby to byl někdo z téhle bandy kolem Muska a Thiela 😅

Ano, to by bylo teprve něco 🤔😂

Musk je príliš hlúpy na tak geniálny vynález

Pokud někdo prohlásí, že Musk je hloupý.. tak posouvá stupnici na úplně jiný level.

Už ted jsem v mínusu, tohle by mě zruinovalo 😂

No opravdu nezbývá než doufat, že jednou neprodá 😅