S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Proč ne/koupit Dogecoin?

Kryptoměna Dogecoin klesla ze svého historického maxima o více než 80 %. Je tedy nyní ten správný čas uvažovat o koupi této populární kryptoměny? 

 

Podle Google Trends společnosti Alphabet $GOOG-1.1%, $GOOGL-1.2%  je Dogecoin $DOGEUSD-0.2% populárnější než Cardano $ADAUSD+2.9%,Ripple $XRPUSD+1.5% a Solana $SOLUSD+1.0%. Všechny mají podle CoinMarketCap vyšší tržní kapitalizaci než Dogecoin.

Navzdory své popularitě sklízí DOGE od kryptoměnové komunity značnou kritiku kvůli tomu, že má vyšší míru inflace než jiné kryptoměnové projekty. Velká část kryptoměnové komunity jej také nevnímá jako seriózní projekt kvůli tomu, že projekt začínal jako vtip.

Plány Dogecoinu

Nezisková organizace Dogecoin Foundation se snaží napravit současné problémy DOGE a podpořit jeho větší přijetí. Nadace vydala prohlášení a plán na rozšíření do robustnější sítě.

Implementace těchto technologií by mohla podpořit hodnotu DOGE, protože projekt začne brát vážněji více lidí. Dogecoin má také v plánu přejít na systém PoS (Proof-of-Stake) s pomocí spoluzakladatele Etherea $ETHUSD+0.2% Vitalika Buterina. Tato migrace výrazně sníží míru inflace a spotřebu energie, čímž se Dogecoin stane projektem šetrným k životnímu prostředí.

DOGE má před sebou ještě dlouhou cestu, pokud jde o přijetí a akceptaci v rámci celé kryptoměnové komunity. Koneckonců Dogecoin může přijímat asi 2 000 internetových obchodů. To je však kapka v moři ve srovnání s více než 15 000, které přijímají Bitcoin $BTCUSD+0.4% .

Velcí hráči podporující Dogecoin

Dalším faktorem, který posiluje budoucí dlouhodobý růst Dogecoinu, je skutečnost, že projekt nadšeně podporují významné osobnosti, jako je Elon Musk, zakladatel společnosti Tesla $TSLA-1.9%, Vitalik Buterin, zakladatel ETH, rapper Snoop Dogg a miliardář Mark Cuban.

Nejvlivnějším zastáncem přijetí Dogecoinu je Elon Musk. Ten má na Twitteru více než 74 milionů sledujících a pravidelně tweetuje na podporu DOGE. Prostřednictvím Twitteru také oznámil, že jeho společnost TSLA bude přijímat DOGE jako platební metodu za zboží TSLA.

Prosazuje také, aby DOGE jako platidlo přijímaly i další společnosti, například McDonald's $MCD+0.4%.

https://youtu.be/u_U_dOOI9us

Slovo na závěr 

Zkrátka a dobře, když nejbohatší člověk na světě a zakladatel druhé největší kryptoměnové sítě nábožně propagují Dogecoin, je třeba se ptát, zdali se nejedná o dobou investici. Kryptoměna se momentálně nachází v poklesu a tak by se mohlo nabízet toho využít. Uvidíme, jestli se to někdy v budoucnu změní a Dogecoin mě také přesvědčí o své výjimečnosti. Do té doby je pro mě ale stále jen memecoin. Proto bych případný nákup nenazýval investicí, ale spekulací! 

Přečtěte si i další články: 2 podhodnocené EV akcie (nejedná se o Teslu) 

Nejedná se o investiční doporučení, autorem původního článku je Omor Ibne Ebsan. Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. 

Zdroj: InvestorPlace 

Považujete Dogecoin za seriózní kryptoměny?

Vote to see the results! 11 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Ono když ta kryptoměna začínala jako meme, tak je pak těžké to změnit

S tím souhlasím, hodně lidí včetně mě Doge stále vnímá a pravděpodobně i bude vnímat pouze jako memecoin.