S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

4 akcie cestovního ruchu, které můžete koupit a držet po skončení pandemie

Koronavirová krize pomalu, ale jistě utichá a mezi investory se debatuje, které akcie mohou prosperovat po skončení pandemie. Nejdříve bychom si měli představit odvětví, které během krize nemělo příliš velký rozvoj a nebylo tolik ziskové. Je nesporné, že tímto odvětvím jsou akcie cestovního ruchu, které jsou nyní v mnohem lepší pozici, než byly na začátku roku 2021. Proto si dnes představíme 4 společnosti cestovního ruchu, které se mohou vrátit na svou ziskovou dráhu před pandemií.

 

Mezitím mnohé vlády, ne-li většina z nich, které ve snaze bojovat s pandemií zavedly vůči svým občanům nejtvrdší omezení, v poslední době ustoupily. Například Nevada ukončila 10. února mandát k používání masek, zatímco Anglie počátkem tohoto měsíce zrušila všechna svá omezení.

A konečně, američtí vládní představitelé, kteří v minulosti vydávali jen málo optimistických prohlášení, pokud vůbec nějaká, začali v poslední době měnit svou náladu. Do této kategorie patří ředitelka CDC Rochelle Walenská a lékařský poradce Bílého domu Dr. Anthony Fauci.

Dohromady tyto a další podobné změny pomohly výrazně zvýšit poptávku po cestování. A je pravděpodobné, že tento trend bude v letošním roce pokračovat v dalším zvyšování zásob cestovního ruchu.

Přesto netvrdím, že je tento sektor bez rizika. Stále čelí hrozbám, jako je například nová subvarianta, která začíná kolovat v Americe. Přesto první klinické údaje nenaznačují, že by tato subvarianta byla závažnější než původní varianta omikron.

Navíc se domnívám, že většina vlád si uvědomila, že výluky nemají smysl, zatímco většina zdravých, očkovaných jedinců se již virem necítí příliš ohrožena. V důsledku toho je pravděpodobné, že cestovní zásoby budou po zbytek roku 2022 nadále růst.

S ohledem na to všechno vám přinášíme čtyři z nejlepších akcií cestovního ruchu, které můžete koupit, až lidé začnou opět cestovat:

 

Akcie cestovního ruchu k nákupu: Expedia ($EXPE-0.3%)

Výsledky společnosti za čtvrté čtvrtletí, které byly zveřejněny 10. února, naznačily, že se skutečně obrací k lepšímu. Její zisk před započtením úroků, daní a odpisů (EBITDA), bez zahrnutí některých položek, dosáhl 479 milionů dolarů, což je více než v kterémkoli jiném čtvrtém čtvrtletí v její historii. Navíc její čistý zisk činil poměrně silných 276 milionů dolarů.

Co se týče ocenění, akcie se obchodují za 30násobek průměrného odhadu analytiků pro rok 2022, který se týká zisku na akcii (EPS). To není příliš náročné ocenění pro společnost, která, jak uvedl její generální ředitel Peter Kern ve svém prohlášení z 10. února, hojně těží ze silného oživení cestovního ruchu a zdá se, že v tom bude pokračovat.

"Je pozoruhodné, že cestovní ruch a cestující veřejnost se s každou další vlnou ukazují jako odolnější, a pokud nedojde ke změně trajektorie viru, očekáváme v roce 2022 i nadále solidní celkové oživení." A: "Vzhledem k tomu, že máme další část pandemie za sebou, soustředíme se na lepší rok," řekl Kern.

MGM Resorts ($MGM+0.0%)

Pro provozovatele kasin, který je rovněž spoluvlastníkem společnosti BetMGM, jež se zabývá online sázením, se stále objevují nové pozitivní katalyzátory a znamení,

Jak jsem již zmínil v úvodu, počátkem tohoto měsíce Nevada zrušila masky, čímž se kasina MGM v Las Vegas stala pro hráče mnohem atraktivnější a zvýšila se pravděpodobnost, že se v hotelech MGM ve městě začne ubytovávat více obchodních cestujících.

Velmi povzbudivé je také to, že 14. února společnosti $MGM+0.0% a IAC (NASDAQ: $IAC+1.1% ) oznámily, že každá z nich koupí "4,5 milionu kmenových akcií společnosti MGM Resorts od společnosti Corvex Management LP", uvedl server Seeking Alpha. Tento krok naznačuje, že společnosti $MGM+0.0% a $IAC+1.1% - jejichž předsedou je dlouholetý a velmi úspěšný manažer v zábavním průmyslu Barry Diller - mají velkou důvěru v akcie $MGM+0.0%. Jejich nákup akcií zase významně zvýšil mou býčí náklonnost ke společnosti $MGM+0.0%.

10. února společnost $MGM+0.0% vykázala lepší výsledky než bylo očekáváno za 4. čtvrtletí. A konečně, tržby společnosti BetMGM v roce 2021 oproti roku 2020 vyskočily o 500 %.

Akcie cestovního ruchu k nákupu: ($MAR-0.9%)

Stejně jako $MGM+0.0%, i Marriott $MAR-0.9% v únoru vykázala silné výsledky za 4. čtvrtletí. Tržby společnosti na dostupný pokoj, neboli RevPAR, meziročně vzrostly o neuvěřitelných 125 % a oproti stejnému období roku 2019 se snížily o pouhých 19 %.

Zisk na akcii provozovatele hotelů v minulém čtvrtletí bez zahrnutí některých položek dosáhl solidní hodnoty 1,30 USD, když vykázal upravený čistý zisk 430 milionů USD.

Důležité je, že společnost Marriott $MAR-0.9% oznámila, že těží z nárůstu poptávky mezi obchodními cestujícími. Vzhledem k rozsáhlému portfoliu hotelů vyšší kategorie má společnost velmi dobrou pozici, aby mohla těžit jak ze zvýšeného počtu služebních cest, tak z velmi silné pozice bohatých jednotlivců a firem.

Společnost Marriott $MAR-0.9% projevila důvěru ve svůj výhled a uvedla, že plánuje zvýšit celkový počet pokojů o 3,5 % až 4 %. Podle společnosti Marketwatch se akcie $MAR-0.9% obchodují s přiměřeným forwardovým poměrem P/E, který vychází z průměrného odhadu analytiků pro rok 2023 na zisk na akcii, ve výši 31 %.

Invesco Dynamic Leisure and Entertainment ETF ($PEJ+0.0%)

Tento burzovně obchodovaný fond (ETF) poskytuje investorům expozici vůči široké škále akcií cestovního ruchu, které budou pravděpodobně těžit z pokračujícího zmírňování pandemie. Jeho největším podílem je společnost Live Nation Entertainment (NYSE: $LYV-2.4%), která se specializuje na prodej vstupenek na živé akce obecně a na koncerty zvláště. Zejména na jaře a v létě bude poptávka po těchto akcích pravděpodobně velmi silná.

Druhým největším holdingem je společnost McDonald 's (NYSE: $MCD+0.4%), jejíž posilující značku a marketingové schopnosti již dlouho obdivuji. Vzhledem k tomu, že rodiny a svobodní lidé začínají po celém světě více chodit na jídlo ven, měl by McDonald's $MCD+0.4% z tohoto trendu významně profitovat. Navíc nedávné angažmá Carla Icahna ve společnosti by mělo být pro akcie $MCD+0.4% pozitivním katalyzátorem.

Pětici nejlepších cenných papírů ETF uzavírají společnosti Marriott $MAR-0.9%, Booking Holdings (NYSE:$BKNG-0.4%) a Expedia $EXPE-0.3%. Jak jsem již poznamenal dříve, společnostem Marriott $MAR-0.9% a Expedia $EXPE-0.3% se ve 4. čtvrtletí dařilo velmi dobře a zdá se, že jejich úspěch bude pokračovat.

V době psaní tohoto článku společnost Booking Holdings $BKNG-0.4% ještě nevykázala výsledky za 4. čtvrtletí. Společnost, která je stejně jako Expedia $EXPE-0.3% online cestovní agenturou, však vypadá, že má dobrou pozici. Společnost RBC Capital poskytla důkazy pro toto tvrzení a zvýšila rating akcií $BKNG-0.4% na "Outperform" s odkazem na jejich rostoucí ziskovost" a "minimální expozici vůči jemnému trendu přímých rezervací, který naše kontroly správců nemovitostí v USA zjišťují".

Cílová cena firmy byla 2 700 USD, zatímco akcie 18. února uzavřely na 2 616 USD. Kromě toho na samém konci loňského roku generální ředitel společnosti Booking Glenn Fogel, reagoval na otázky, zda tisíce zrušených letů nepoškodí poptávku po cestování: "Nedostatku poptávky se neobávám," a dodal, že zmírnění omezení ze strany vlád vždy vede k významně většímu počtu cestujících.

Můj pohled na tyto akcie

Věřím, že tyto společnosti mají něco do sebe. Každá ze jmenovaných akcií utrpěla kvůli covidu značné omezení, jak na provozu tak na ziscích. Jelikož pandemie koronaviru utichá, můžeme se domnívat, že se tyto společnosti stanou opět atraktivní pro lidi a hlavně ziskové pro investory. V odvětví cestovního ruchu vidím značný potenciál, který se začne projevovat ihned po skončení pandemie.

 

Upozorňuji, že se nejedná o investiční poradenství. Každá investice musí projít řádnou analýzou.

 

Zdroj: InvestorPlace

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$PEJ+0.0% akcie sám dlouhodobě vlastním, skvělá volba