S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Wall Street predpovedá rast týchto akcií od 253% až po 650%

ÁNO, je teraz čas kedy celá pozornosť smeruje na Rusko-Ukrajinský konflikt. Trhy padajú, prevláda neistota. Wall Street ale vie, že trhy sa zotavia skôr, či neskôr a toto môže byť výhodná príležitosť na kúpu niektorých akcií. Nemusíte všetko kupovať naraz, môžete si priemerovať pozície.

 

Za takmer 13 rokov, odkedy akciový trh dosiahol dno počas Veľkej recesie, si investori užili takmer nepretržitú rally. Vďaka historicky nízkym úrokovým sadzbám úverov a menovej politike bol tento rast spôsobený predovšetkým rastovými akciami. Na vybranú skupinu rýchlo sa rozvíjajúcich spoločností však stále čaká výrazný rast. Podľa 12-mesačných cenových cieľov stanovených špecifickými analytikmi a investičnými bankami pokrývajúcimi nasledujúce tri rastové akcie sa ich rast pohybuje od minima 253 % až po 650 %. 

PLUG Power $PLUG+0.3% Implicitný nárast o 253%

Prvou spoločnosťou, ktorá potenciálne ponúka šialený rastový potenciál, je poskytovateľ riešení s vodíkovými palivovými článkami Plug Power. Analytik Amit Dayal z HC Wainwright sa neochvejne drží svojho a jeho firemného cenového cieľa 78 dolárov na predtým vysoko rastúcich akciách spoločnosti. Na základe toho, kde akcie skončili minulý víkend, hovoríme o raste až 253 %.

Rozruch okolo Plug Power súvisí s tlakom väčšiny rozvinutých krajín na zníženie ich uhlíkovej stopy v rokoch a desaťročiach, ktoré sú pred nami. Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako riešiť emisie skleníkových plynov, je podporovať obnoviteľnú alebo čistejšiu energiu v dopravných prostriedkoch, ako sú autá. Plug Power, ktorá poskytuje riešenia s vodíkovými palivovými článkami a infraštruktúru vodíkového rozbočovača, bude jednou z mnohých spoločností, od ktorých sa očakáva, že zohrajú kľúčovú úlohu v tomto prechode na zelenú energiu.

V januári 2021 spoločnosť Plug získala dva kľúčové spoločné podniky , ktoré majú potenciál byť významným ťahúňom výnosov z dlhodobého hľadiska. Napríklad SK Group prevzala 10% podiel v spoločnosti Plug a vytvorila spoločný podnik, ktorý sa snaží priniesť technológiu palivových článkov do automobilov a čerpacích staníc na viacerých ázijských trhoch. Zhruba týždeň po uzavretí partnerstva SK Group vytvorili Plug a francúzska automobilka Renault spoločný podnik, teraz známy ako Hyvia. Cieľom spoločnosti Hyvia je propagovať riešenia s vodíkovými palivovými článkami na európskom trhu s ľahkými komerčnými vozidlami.

Okrem toho spoločnosť ťaží zo svojich existujúcich vzťahov s maloobchodnými gigantmi Amazon  a Walmart . Obe spoločnosti využívajú technológiu palivových článkov Plug Power vo svojich vysokozdvižných vozíkoch.

Root $ROOT+9.0% Implicitný nárast o 650%

Pokiaľ ide o rastové akcie s obrovským rastom, žiadna neprekoná technologicky riadenú poisťovaciu spoločnosť Root – aspoň na tomto zozname. Podľa Matthewa Carlettiho z JMP Securities má Root hodnotu 12 dolárov za akciu. Ak by sa tento cenový cieľ stal realitou, Root by v nasledujúcom roku raketovo vzrástol o 650 %.

Čo je na Root vzrušujúce, sú pokusy spoločnosti narušiť ťažkopádne odvetvie poistenia áut. Poisťovacie spoločnosti už desaťročia používajú faktory, ako je rodinný stav a kreditné skóre osoby, aby určili, do akej miery sú na ceste vystavení riziku. Problém je v tom, že kreditné skóre človeka nehovorí nič o jeho bezpečnosti za volantom auta.

Root mení túto dynamiku pomocou telematiky . Inými slovami, Root sa spolieha na zložité vybavenie nachádzajúce sa v smartfónoch, ako je akcelerometer a gyroskop, na analýzu síl G, keď niekto brzdí, zrýchľuje a otáča. Opieranie sa o telematiku umožňuje spoločnosti Root poskytnúť vodičom presnú predbežnú cenovú ponuku autopoistenia, o ktorej sa spoločnosť domnieva, že skutočne odráža ich vodičské návyky. To je v porovnaní so staršími autopoisťovňami, ktoré príležitostne poskytujú zásuvné zariadenia, ktoré môžu potenciálne znížiť mesačné sadzby poistenia áut po tom, čo si vodič zakúpi poistku.

Veľká neznáma s Rootom je jednoduchá: Žiadna spoločnosť sa predtým nepokúsila použiť telematiku na stanovenie ceny poistenia auta v širokom meradle. Spoločnosť zatiaľ stráca dosť peňazí, pretože sa snaží zlepšiť povedomie o svojej značke a produkte (produktoch).

Čo je však pozoruhodné, je to, že Root má za sebou niekoľko štvrťrokov, kedy jeho písomné zmluvy priniesli malý hrubý zisk a hrubý pomer strát za obdobie nehody výrazne pod 100 %. Hodnota pod 100 % znamená ziskovo napísanú politiku. 

Ocugen: Implicitný nárast o 334 %

Posledným rastovým titulom s potenciálne enormným rastom je biotechnologická spoločnosť Ocugen v klinickom štádiu. Analytik Robert LeBoyer z Noble Financial verí, že akcie Ocugen môžu v priebehu nasledujúcich 12 mesiacov dosiahnuť 15 dolárov. Na základe toho, kde sa akcie uzavreli minulý týždeň, to predstavuje nárast o 334 %!

Aj keď názov spoločnosti odkazuje na jej prácu pri výskume terapeutík na rôzne ochorenia súvisiace s očami, Ocugenova hra vyzerá byť v aréne vakcíny proti koronavírusom. V Indii biotechnologická spoločnosť Bharat Biotech vyvinula a testovala Covaxin v teste s 25 800 osobami. Táto štúdia priniesla 78% účinnosť vakcíny, čo nakoniec viedlo Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO) k tomu, že v novembri dala Bharatovej vakcíne zelenú.

Dôvod, prečo spomínam Bharat Biotech, je ten, že Ocugen podpísal so spoločnosťou zmluvu o komercializácii pre Covaxin v USA a Kanade. Ale v tom je jadro Ocugena . Aj keď Covaxin dostal zelenú od WHO, Ocugen neuvidí ani cent na príjmoch, pokiaľ USA a/alebo Kanada neschvália predaj Covaxinu.

Každý si musí spraviť vlastný názor, či súhlasí s analytikmi z Wall Street. Za mňa je Plug Power veľmi zaujímavý projekt, taktiež Root. S tým Ocugenom by som bol osobne dosť opatrný, ale zasa Pharma business je veľmi silný. Toto nie je investičná rada len zhrnutie názorov analytikov.

Zdroj: Fool.com

Investujete do niektorej spoločnosti?

Vote to see the results! 25 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Čo myslíte mýli sa Wall Street? alebo je to real?

niektoré mi prídu celkom reálne z dlhodobého hľadiska

Ten OCGN, nevím