S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Tieto 2 akcie miliardári neprestávajú kupovať

Niektorí z najbohatších obchodníkov s akciami na Wall Street nakúpili v priebehu štvrtého štvrťroka podstatne viac týchto akcií, ako sa očakávalo. Miliardári v tom majú jasnu a dokupujú, my máme tú výhodu, že kôli transparentnosti musia podávať štvrťročné hlásenia a my môžeme vidieť, čo ľudia s informáciami kupujú.

Zdroj: BBC.com

Opäť nastal čas, aby správcovia aktív podali formulár 13F Komisii pre cenné papiere a burzu. Štvrťročne sa od inštitucionálnych investorov, ktorí majú spravované aktíva vo výške viac ako 100 miliónov USD, vyžaduje, aby zverejnili svoje držby akcií v USA a 13F sú miesta, kde sa tieto zverejnenia uskutočňujú. V poslednom kole podávania prihlášok miliardár Ken Fisher z Fisher Asset Management pridal 271 000 akcií Nvidie $NVDA-2.0%do svojho hedžového fondu , čím sa celková pozícia zvýšila na 5,1 milióna akcií. Podobne aj miliardár James Simons z Renaissance Technologies pridal do portfólia svojho hedžového fondu 1,3 milióna akcií Texas Instruments $TXN+0.0%, čím svoju pozíciu v štvrtom štvrťroku zvýšil viac ako štvornásobne. Je zrejmé, že títo miliardári videli v týchto dvoch akciách niečo, čo sa im páčilo. Pred pridaním týchto polovodičových akcií do vlastného portfólia sa na to pozrime bližšie.

1. Nvidia$NVDA-2.0%

Pred viac ako dvoma desaťročiami vynález jednotky grafického spracovania (GPU) od spoločnosti Nvidia spôsobil revolúciu v zábavnom priemysle a priniesol do filmov a videohier ultrarealistické počítačom generované vizuálne prvky. Vďaka svojim schopnostiam paralelného spracovania sa GPU presadil aj v dátových centrách, kde zrýchľuje dátovo náročné pracovné zaťaženie, ako sú vedecké výpočty a spracovanie umelej inteligencie (AI). Nvidia tiež pridala do svojho portfólia vysokovýkonné sieťové riešenia, čím ďalej posilnila svoje podnikanie v oblasti dátových centier.

Okrem hardvéru ponúka Nvidia aj množstvo softvérových a aplikačných rámcov. Prvý z nich zahŕňa riešenia pre školenie a odvodzovanie modelov AI, zatiaľ čo druhý pomáha vývojárom vytvárať aplikácie AI v oblastiach ako genomika, kybernetická bezpečnosť, robotika a autonómne vozidlá. Vďaka tomuto komplexnému prístupu sa značka Nvidia stala synonymom AI. A pri ôsmich po sebe nasledujúcich príležitostiach získala spoločnosť najvyššie skóre v benchmarkoch MLPerf, sérii testov navrhnutých na testovanie výkonnosti AI tréningových a inferenčných technológií.

Nvidia, poháňaná silou v oblasti hier a dátových centier, v uplynulom roku naďalej dosahovala pôsobivé finančné výsledky. Výnosy vzrástli o 61 % na 26,9 miliardy USD, prevádzková marža sa zvýšila o viac ako 1 000 bázických bodov na 37,3 % a voľný peňažný tok raketovo vzrástol o 73 % na 8,1 miliardy USD. V budúcnosti má Nvidia dobrú pozíciu na udržanie tejto dynamiky.

Manažment dáva trhovú príležitosť spoločnosti Nvidia na 100 miliárd dolárov v dátových centrách do roku 2024 a 25 miliárd dolárov v autonómnych vozidlách do roku 2025. Okrem toho sú jej grafické karty priemyselným štandardom pre hráčov a 3D dizajnérov, vďaka čomu je Nvidia kľúčovým hráčom v rozvíjajúcom sa odvetví metaverse. Vzhľadom na tieto zadné vetry nie je prekvapujúce, že Fisher Asset Management nakupuje viac akcií, a preto je Nvidia jedným z jeho najväčších podielov.

2. Texas Instruments$TXN+0.0%

Texas Instruments sa špecializuje na analógové čipy a vstavané procesory, dva polovodiče široko používané v priemysle, automobilovom priemysle a priemysle spotrebnej elektroniky. V skutočnosti sú analógové čipy prítomné v každom elektronickom zariadení a vo väčšine sú prítomné vstavané procesory. A v oboch prípadoch má Texas Instruments väčší podiel na trhu ako ktorýkoľvek z jej konkurentov.

Jeho úspech je spôsobený z veľkej časti cenovými výhodami získanými z vlastnej výroby. Spoločnosť vlastní štyri výrobné závody, kde sa polovodiče vyrábajú z 300-milimetrových kremíkových doštičiek, a pripravuje sa na začatie výstavby ďalších dvoch v Shermane v Texase. To je dôležité, pretože 300-milimetrový proces je o 40 % lacnejší (na nezabalený čip) ako 200-milimetrový proces, ktorý používa väčšina súperov. Texas Instruments tiež zabezpečuje väčšinu testovania a montáže polovodičov interne, čím podporuje svoju schopnosť kontrolovať náklady a riadiť svoj dodávateľský reťazec.

Vďaka týmto výhodám dosiahla spoločnosť Texas Instruments v minulom roku pôsobivú finančnú výkonnosť, a to aj napriek rozsiahlemu nedostatku čipov vyvolanému narušením dodávateľského reťazca. Príjmy vzrástli o 27 % na 18,3 miliardy USD a voľný cash flow vyskočil o 14 % na 6,3 miliardy USD. Ešte lepšie je, že budúcnosť tejto polovodičovej spoločnosti vyzerá rovnako jasne.

Spoločnosť Texas Instruments v priebehu rokov odviedla fenomenálnu prácu pri vytváraní bohatstva pre akcionárov. Spoločnosť od roku 2004 zvýšila svoju dividendu v ročnej miere 25 % a akcie za rovnaké obdobie priniesli ročné výnosy 10 %. Vzhľadom na svoju silnú konkurenčnú pozíciu v kritickom odvetví má spoločnosť Texas Instruments dobrú pozíciu na to, aby rozšírila tento rekord.

Nvidia sa často poslednú dobu spomína, ako výborný nákup spojený aj s metaverse, takže to je určite dobrá voľba....Texas Instruments som do teraz nepoznal ale podľa týchto informácií vypadajú tiež dosť zaujímavo. Je jasné, že nedostatok polovodičov bude ešte trvať a dopyt bude vysoký, preto sú tieto spoločnosti dobrou voľbou.

Toto nie je investičná rada.

Zdroj: Fool.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Přihlášení do Buliosu

Přihlas se a sleduj své oblíbené akcie, vytvářej portfolio a diskutuj s ostatními


Nemáš účet? Zaregistruj se

Obě mám v portfoliu :-)

Dobrá voľba 👌

Tá prvá spoločnosť sa dosť sklonuje poslednú dobu

Tak oni musia vedieť čo je dobre...