S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Investiční příležitost: Investujte do těchto 7 podhodnocených akcií, které brzy přinesou vysoké zhodnocení

Úvod roku byl pro trhy hektický a volatilní, hlavní příčinou bylo zvyšování úrokových sazeb FEDem , zvýšená inflace a invaze na Ukrajinu. Mnoho investorů se uchýlilo k záchvatům panického prodeje. Některé akcie s vysokou betou zaznamenaly významnou korekci. Zároveň se několik podhodnocených akcií nyní obchoduje na šťavnatějších úrovních. Chytrý a zkušený investor vyčkával právě na tohle období, kdy koupí atraktivní společnost za nízkou cenu s potencionálním výhledem vysokého zhodnocení.

Skvělé společnosti, které jsou podhodnocené vytváří příležitosti pro Investory

Osvědčenou strategií, jak na trzích vydělat, je nakupovat v době paniky a prodávat v době euforie. Současný stav na trhu se jeví jako dobrá příležitost k tomu, abyste zhltli některé podhodnocené akcie. Je dalším bonusem, pokud jsou akcie podhodnocené a mají relativně nízkou betu.

Vzhledem k vyhlídkám na několikanásobné zvýšení sazeb v roce 2022 budou trhy pravděpodobně i nadále čelit protivětru. Eskalace geopolitického napětí a jeho dopad na globální ekonomiku se teprve projeví. Samozřejmě nemaluji chmurný obrázek do roku 2022.

Korekce pravděpodobně zmírnila několik obav. Má smysl jít nakupovat se strategií postupné akumulace. Případné další korekce lze využít k průměrování dolů. Domnívám se však, že níže diskutované podhodnocené akcie dosáhly svého dna.

Při scénáři úlevné rally tyto akcie pravděpodobně v krátkodobém horizontu přinesou zdravé výnosy. Pojďme si tyto hodnotové nákupy prodiskutovat.

AT&T (NYSE: $T+1.1% )
British American Tobacco (NYSE: $BTI+0.8%)
Pfizer (NYSE: $PFE+2.4%)
Rio Tinto (NYSE: $RIO+0.4%)
Společnost 3M (NYSE: $MMM+0.9%)
Lockheed Martin (NYSE: $LMT+1.7%)
Chevron Corporation (NYSE: $CVX+1.5%)

Podhodnocené akcie k nákupu v březnu 2022: AT&T ($T+1.1%)

Vzhledem k chystanému rozdělení se akcie AT&T $T+1.1% na současné úrovni 23,20 USD zdají být značně podhodnocené. Akcie se obchodují s forwardovým poměrem ceny k zisku 7,5 a pokles je ze současných úrovní omezen. Domnívám se však, že jakmile bude rozdělení dokončeno, mají akcie $T+1.1% šanci na růst.

Důležité je poznamenat, že i když se akcie vyvíjejí směrem dolů, obchodní vývoj je povzbudivý. Za rok 2021 společnost vykázala čistý přírůstek telefonů po zaplacení ve výši 3,2 milionu. Společnost také v daném období přidala více než milion předplatitelů optických služeb. Díky zrychlujícímu se zavádění 5G má $T+1.1% v nadcházejících letech předpoklady těžit z této skutečnosti.

V segmentu digitálních médií společnost vykázala celosvětový nárůst počtu předplatitelů služeb HBO Max a HBO Global o 13 milionů. Na konci roku 2021 tak celkový počet předplatitelů nabobtnal na 73,8 milionu.

Za zmínku také stojí, že pro rok 2021 $T+1.1% vykázala volný peněžní tok ve výši 26,8 miliardy dolarů. Díky zdravým peněžním tokům společnost očekává, že do konce roku 2023 sníží čistý dluh na 2,5násobek.

Společnost AT&T $T+1.1% rovněž uvedla, že po rozdělení sníží dividendy. Tento faktor je však v akciích již diskontován. Pokud bude hlavní mobilní byznys nadále růst, bude mít společnost v příštích letech možnost dividendy zvýšit.

Celkově se zdá, že prodej akcií $T+1.1% je přehnaný. Nepřekvapilo by mě, kdyby v březnu došlo k prudkému obratu rally.

British American Tobacco ($BTI+0.8%)

 

British American Tobacco $BTI+0.8% je další jméno, které stojí za zvážení mezi podhodnocenými akciemi. Při forwardovém P/E ve výši 9,7 se zdá, že akcie jsou připraveny na růst. Za zmínku také stojí, že akcie $BTI+0.8% nabízí atraktivní dividendový výnos ve výši 6,35 %.

Na začátku prosince 2021 se akcie obchodovaly za 33,60 USD. Nyní jsou akcie již o 30 % výše, a to na úrovni 43,60 USD. Nedávná volatilita na trhu vyvolala určitou korekci ceny. To se zdá být dobrou příležitostí k akumulaci.

Jedním z důvodů pozitivní dynamiky akcií je růst obchodu napříč segmenty. Společnost British American $BTI+0.8% se nachází ve fázi transformace, kdy se stále více zaměřuje na nehořlavé výrobky.

V segmentu nehořlavých výrobků již společnost dosáhla tržeb ve výši 2 miliard GBP (2,68 miliardy USD). Společnost tvrdí, že má více než 18 milionů spotřebitelů nehořlavých výrobků.

Současně tržby v segmentu hořlavých výrobků rostly v posledních třech letech tempem 3 %. Hlavní segment podnikání tedy nadále roste stabilním tempem. To pomohlo zajistit podporu peněžních toků pro investice do podnikání v oblasti nespalovacích produktů. Dividendy jsou dále bezpečné díky provoznímu cash flow ve výši 9,7 miliardy GBP 2021.

Akcie $BTI+0.8% proto stojí za zvážení na současných úrovních. Vzhledem k tomu, že obchodní dynamika zůstává pozitivní, akcie se pravděpodobně budou vyvíjet směrem vzhůru.

Podhodnocené akcie k nákupu v březnu 2022: Pfizer ($PFE+2.4%)

Akcie společnosti Pfizer $PFE+2.4% za posledních 12 měsíců vykázaly trend růstu o 38 %. Akcie se však stále obchodují s forwardovým P/E na úrovni 6,7. Dále, s dividendovým výnosem 3,37 %, patří akcie $PFE+2.4% mezi nejlépe podhodnocené akcie, které stojí za zvážení.

Důvodem silného růstu tržeb a zisku byla vakcína covid-19. Za rok 2021 společnost Pfizer $PFE+2.4% vykázala tržby ve výši 81,3 miliardy USD. V meziročním srovnání činil růst tržeb 92 %.

I pro letošní rok si společnost stanovila tržby ve výši 100 miliard USD (střední hodnota). To by znamenalo více než 20% meziroční růst nejvyššího příjmu. Zároveň se pravděpodobně zvýší peněžní toky.

Je pravděpodobné, že příjmy z vakcín budou od roku 2023 z relativního hlediska klesat. Společnost Pfizer $PFE+2.4% má však hluboký zásobník klinických studií. To pravděpodobně zajistí, že dlouhodobý růst zůstane zdravý.

Společnost Pfizer $PFE+2.4% byla v posledních několika čtvrtletích také v akvizičním módu. To rovněž pomůže posílit vývojovou řadu. V loňském roce společnost Pfizer $PFE+2.4% investovala do výzkumu a vývoje 10,5 miliardy dolarů. Vzhledem k finanční flexibilitě se budou investice nadále zvyšovat a dále zvyšovat viditelnost produktového portfolia.

Tyto faktory činí akcie $PFE+2.4% atraktivními. Také vzhledem k volatilitě trhu se vyplatí držet v portfoliu akcie s nízkou betou.

Rio Tinto ($RIO+0.4%)

 

Akcie Rio Tinto $RIO+0.4% jsou další společností, která se obchoduje s forwardovým P/E výrazně pod 10. Akcie s 9,7% dividendovým výnosem se jeví jako atraktivní nákup na současné úrovni 75 USD.

Vzhledem k inflaci cen komodit má Rio Tinto $RIO+0.4% výhodu, protože volný peněžní tok bobtná. Za rok 2021 $RIO+0.4% vykázalo EBITDA ve výši 38 miliard USD a volný peněžní tok 18 miliard USD. To však není jediný důvod k býčímu postoji k tomuto podniku.

Společnost je diverzifikovaná a zaměřuje se na komodity, mezi které patří železná ruda, hliník a měď. Americký zákon o infrastruktuře, investice do zelené energie a rostoucí rozšíření elektromobilů jsou faktory, které vyvolají poptávku po těchto komoditách.

Střednědobý až dlouhodobý vývoj cen těchto komodit proto bude pravděpodobně příznivý. To dává společnosti Rio Tinto $RIO+0.4% předpoklady k trvalému růstu peněžních toků. Za zmínku také stojí, že v roce 2021 společnost vykázala čistou hotovostní pozici ve výši 1,6 miliardy dolarů.

Tato rozvaha umožní společnosti provádět agresivní investice. V letošním roce Rio Tinto $RIO+0.4% očekává kapitálové výdaje ve výši 8 miliard USD. V příštích dvou letech se předpokládá další zvýšení investic na roční rozsah 9 až 10 miliard dolarů.

Akcie $RIO+0.4% jsou proto atraktivní díky viditelnosti růstu a růstu peněžních toků.

Podhodnocené akcie k nákupu v březnu 2022: Společnost 3M ($MMM+0.9%)

Akcie $MMM+0.9% za posledních šest měsíců klesly o téměř 23 %. Riziko soudních sporů se zdá být u $MMM+0.9% vysoké, což je důvodem hluboké korekce.

Stojí však za zmínku, že Morgan Stanley se domnívá, že v nejhorším případě by soudní spory mohly společnost stát 53 miliard dolarů. V nejlepším případě by náklady pravděpodobně činily 2 miliardy dolarů. Zdá se, že trhy tuto skutečnost při nedávné korekci zohlednily.

Vzhledem k tomu, že náklady na soudní spory jsou protivětrem, je důležité podívat se na finanční profil. Za 4. čtvrtletí 2021 vykázala společnost $MMM+0.9% upravený volný peněžní tok ve výši 1,5 miliardy USD.

Stojí také za zmínku, že společnost $MMM+0.9% vykázala pro rok 2021 organický růst tržeb ve výši 8,8 %.

I po kapitálových investicích má tedy společnost finanční rezervu na dividendy a na zvýšení hotovostní rezervy. Je nepravděpodobné, že by náklady na soudní spory výrazně zatížily rozvahu společnosti.

Z dlouhodobého hlediska má společnost $MMM+0.9% silné zastoupení na rozvíjejících se trzích. To může sloužit jako katalyzátor růstu tržeb a zisků.

Vzhledem k tomu, že klíčovým pro společnost jsou inovace, má společnost předpoklady k vytváření hodnoty. Přítomnost v odvětvích, jako jsou domácí potřeby, automobilový průmysl, zdravotnictví a výroba, zajišťuje velký oslovitelný trh.

Lockheed Martin ($LMT+1.7%)

Nedávná eskalace geopolitického napětí zvýšila výhled pro akcie obranného průmyslu a investoři se upnuli na společnost Lockheed Martin $LMT+1.7% . Od začátku roku 2022 akcie $LMT+1.7% vykazují trend růstu o 15 %. I po nedávné rally se akcie stále obchodují s atraktivním forwardovým P/E ve výši 15,5.

Za zmínku také stojí, že akcie $LMT+1.7% nabízí investorům dividendu ve výši 11,2 USD. To znamená roční dividendový výnos ve výši 2,74 %.

Z hlediska růstu podniku Německo nedávno oznámilo, že zvýší své výdaje na obranu. Jejich cílová hodnota se pohybuje nad 2 % HDP. Je velmi pravděpodobné, že v následujících čtvrtletích zvýší výdaje na obranu i spojenci USA.

Společnost Lockheed Martin $LMT+1.7% se již zaměřuje na zakázky ze zemí mimo Spojené státy. Akcie odrážejí potenciální změnu růstové trajektorie společnosti.

Za zmínku stojí také to, že společnost Lockheed $LMT+1.7% vykázala ve 4. čtvrtletí 2021 objem nevyřízených objednávek ve výši 135 miliard USD. Pro letošní a příští rok společnost očekává konsolidovaný volný peněžní tok ve výši 12,1 miliardy USD. To poskytuje dostatečný prostor pro dividendy a agresivní zpětný odkup akcií.

Celkově mají akcie $LMT+1.7% pozitivní vítr v odvětví a současný průlom se pravděpodobně promítne do větší rally.

Podhodnocené akcie k nákupu v březnu 2022: Chevron Corporation ($CVX+1.5%)

Vzhledem k současnému geopolitickému scénáři se ropa nachází v rostoucím trendu. Je vhodný čas zůstat investován do kvalitních akcií ropných a plynárenských společností. Akcie $CVX+1.5% za posledních 12 měsíců vykázaly trend růstu o 37 %. Akcie Chevron $CVX+1.5% však stále vypadají podhodnocené při forwardovém P/E 12,8.

Akcie $CVX+1.5% navíc investorům nabízejí dividendový výnos ve výši 4,05 %. Vzhledem k rozvaze společnosti a potenciálu peněžních toků jsou dividendy udržitelné.

Stojí za zmínku, že za rok 2021 Chevron $CVX+1.5% vykázal provozní cash flow ve výši 29,2 miliardy USD. Za běžný rok bude OCF pravděpodobně vyšší, protože realizovaná cena ropy roste. Chevron $CVX+1.5% tak bude mít pozici pro agresivní investice, přičemž společnost disponuje významnou surovinovou základnou.

Ropný gigant vykázal za posledních pět let poměr obnovy zásob ve výši 103 %. Rezervy a zdroje poskytují společnosti dlouhodobou viditelnost peněžních toků. Díky aktivům s nízkou rentabilitou je společnost připravena poskytovat solidní volné peněžní toky i v případě, že ropa zkoriguje své současné hodnoty.

Silné peněžní toky také umožnily společnosti Chevron $CVX+1.5% investovat do obnovitelných aktiv. Konkrétně společnost Chevron $CVX+1.5% buduje vodíkové centrum s potenciální kapacitou 150 kilotun ročně do roku 2030. Nedávno společnost Chevron $CVX+1.5% rovněž oznámila akvizici společnosti Renewable Energy Group (NASDAQ: $REGI) za 3,1 miliardy dolarů.

Finanční flexibilita společnosti umožní oportunistický růst založený na akvizicích a diverzifikaci. Celkově jsou akcie $CVX+1.5% v dohledné budoucnosti atraktivní a vyplatí se je držet i v dlouhodobém portfoliu.

Závěr

Všechny zmíněné společnosti mají silné postavení na trhu a dobře vyvinutý bussiness plán, který opětovně popožene akcie směrem k novým maximům. Nízkou cenu zapříčinila volatilita trhu, ikdyž si mnoho lidí spojuje propad ceny se špatným bussinessem dané společnosti. Nízká cena a atraktivní společnost jsou dvě věci, které investor vyhledává a dnes vám jich nabízím hned 7. Na každém z investorů je, aby zanalyzoval zda má výše zmíněná společnost potenciál. Nicméně tyto společnosti dlouhodobě ukazují svou sílu a postavení na trhu, takže si myslím, že investicí ve správný čas a za správnou cenu žádný investor neprohloupí.

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Zdroj: InvestorPlace

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Po $PFE+2.4%  a $T+1.1%  koukám už dlouho. Nacenění jsou v pořádku a i kdyby byla korekce na trhu, tak takovéto společnosti se už nepropadnou o desítky procent. Na akcie $LMT+1.7% nevím jestli už není pozdě 😁 ta teď zažívá bull run.

U LMT právě naopak věřím, že ten hlavní boost teprve přijde. Spoustu zemí díky invazi na Ukrajinu bude investovat více prostředků na obranu atd

Je to tak jak píšete. Zatím toto nebude promítnuto v ceně si myslím. Ale stejně teď ten hype je obrovský a chtěl bych vidět korekci, ideálně někam ke 400$ 😁

Lockeed Martin nakupujte dokud nebude boom. Zbrojařina díky konfliktu bude vzkvétat a zakázky se jen pohrnou :)

Mimo společnost 3M , kde jsou aktuálně soudní spory a nejisté výdaje skrze ně jsou všechny ze zmiňovaných společností velmi dobré a propracované. Pfizer musí ukázat že rozsáhlé investice mimo covid sklidí blahobyt a přinese zisky.