S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Analytik očakáva minimálne 80% rast tejto akcie

Určite to teraz nie je ideálne pre investorov, nakoľko situácia je dosť nejasná a konflikt na Ukrajine neustupuje, aj z toho dôvodu sú analytici opatrní. Avšak existujú sektory s vysokým potenciálom, pri ktorých sa analytici neboja odhadovať vysoké zisky aj v takomto období. Jedným z takýchto sektorov je určite elektro mobilita, do ktorej zapadá aj táto spoločnosť.

Zdroj: Reuters.com

Lucid Group $LCID-4.0%včera oznámila zisky a výsledky neboli pekné. V súčasnosti sú akcie LCID dnes nižšie približne o 15 %. Tržby za toto obdobie dosiahli 26,4 milióna USD, čo bolo pod odhadom analytikov 36,74 milióna USD. Ohromujúca štatistika, ktorá môže mať na svedomí pokles spoločnosti Lucid, je však jej výrobné vedenie. Spoločnosť vyrábajúca elektrické vozidlá (EV) si už predtým stanovila celoročný cieľ 20 000 vozidiel. Teraz spoločnosť Lucid znížila svoje výrobné smerovanie na 12 000 až 14 000 vozidiel.

Tu je to, čo by investori do akcií LCID mali vedieť $LCID-4.0% 

Podľa Lucid je toto znížené výroby spôsobené „mimoriadnymi problémami dodávateľského reťazca a logistiky“. Navyše, dodávateľský reťazec a logistické výzvy prekvapivo nesúviseli s pretrvávajúcim nedostatkom polovodičov. Generálny riaditeľ Peter Rawlinson skôr obviňoval nedostatok komodít ako sklo a koberec. Tieto výzvy mohli ovplyvniť aj Lucid, aby zastavil výrobu Lucid Gravity, svojho elektrického SUV. Pôvodne sa očakávalo, že Gravity sa začne vyrábať do konca roka 2023. Teraz sa tento dátum spustenia posunul na prvú polovicu roku 2024.

K 28. februáru Lucid vyrobil 400 vozidiel a dodal 300 z nich. Kalifornská spoločnosť tiež potvrdila, že plánuje otvoriť svoj prvý medzinárodný montážny závod v Saudskej Arábii. 

Rawlinson hovorí, že závod by mal začať vyrábať v roku 2025 s ročnou kapacitou 150 000 vozidiel. Po preskúmaní správy za 4. štvrťrok znížil analytik Citi Itay Michaeli svoj cenový cieľ z 57 USD na 45 USD. 45 dolárov však stále predstavuje viac ako 80% zhodnotenie oproti súčasným cenám. Michaeli uviedol, že strata spoločnosti Lucid v štvrtom štvrťroku vo výške 1 miliardy dolárov bola lepšia, ako sa očakávalo. Na druhej strane, výrobné usmernenia na rok 2022 boli „výrazne pod očakávaniami“. Znížené navádzanie spojené s oneskorením Lucid Gravity boli hlavnými dôvodmi, prečo analytik znížil svoj cenový cieľ. Napriek tomu, na druhej strane, Michaeli verí, že problémy s dodávateľským reťazcom „by sa mali z veľkej časti obmedzovať na H1“. Do druhej polovice roku 2022 analytik predpovedá, že úroveň produkcie by mala byť v súlade s 20 000 ročnou produkciou.

Nový montážny závod v Saudskej Arábii je tiež určite vzrušujúcou správou. Bohužiaľ, náklady na výstavbu továrne môžu v blízkej dobe poškodiť ziskovosť. Z dlhodobého hľadiska sa však očakáva, že továreň „výsledkom bude mať pre Lucid hodnotu až 3,4 miliardy dolárov počas 15 rokov“.

Určite je LUCID spoločnosť, ktorá stojí za sledovanie, pretože majú veľmi zaujímavý koncept a elektromobilita bude určite trend. Veľmi dobré mi príde orientovanie na Arabský trh, nakoľko tam nie je núdza o peniaze a mohli by tam veľmi dobre expandovať, preto nepovažujem nejak negatívne to, že nesplnili ciele. Pokiaľ chcete investovať do EV určite si spravte vlastnú rešerš a názor na túto spoločnosť, avšak za mňa je to dosť atraktívny vstup. Ale neberte to ako finančnú radu, len ako názor. Pri písaní som sa inšpiroval článkom z Investorplace.com

Investujete do EV?

Vote to see the results! 9 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Hej len či ich Tesla konkurenčne nezačne ničiť

To isté aj NIO je veľmi atraktívne...