S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Cathie Wood bu yıl piyasayı alt üst ediyor. Tanınmış bir fonun yöneticisi dahi bir yatırımcı mı yoksa sadece şanslı mı?

Halil Toprak
24. 1. 2023
4 min read

Cathie Wood, pandemi öncesinde ve sırasında teknoloji hisselerinde yaşanan büyük patlama sırasındaki performansıyla ünlendi. Ama sonra muhtemelen herkesin beklediği şey geldi. Fonu için büyük bir çöküş ve karanlık bir dönem. Ancak şimdi tünelin ucundaki ışık gibi görünüyor olabilir. Yoksa öyle mi?

Cathie Wood kendi adına bir isim yaptı

Şu anda Cathie piyasayı cebine koymuş gibi görünüyor. ARKK-2.1% İnovasyon fonunun dokuz varlığı şu ana kadar yükselişe geçti. Bunun başlıca sorumlusu birkaç isimdir.

Bu da 6,8 milyar dolarlık popüler fon için iyi bir haber. Bu yıl %15'ten fazla artış gösterdi. Bu oran, S&P 500'ün yıllık %2,4'lük getirisini kolayca geride bırakıyor.

Uzun vadede ARKK endeksin altında kalırken, son bir ayda hiç yükseliş gösteremedi. Kaynak

Çok ihtiyaç duyulan bir sıçrama. Geçen yıl ETF değerinin %60'ından fazlasını kaybederek en kötü performans gösteren ETF'lerden biri oldu. ARK Innovation, 2022'deki çöküşün ardından yatırımcıların spekülatif yatırımları satın alma isteğinden yararlanıyor . ARK Innovation'ın zirveye çıkmasından bu yana uzun bir süre geçti. Sonra gerçekten sert bir tokat geldi. Ama şimdi bir intikamla geri döndü.

2023 ETF şu ana kadar sadece iyi bir performans sergilemekle kalmadı, aynı zamanda diğerlerinden kilometrelerce ileride. Ama bu nasıl mümkün olabilir? Görünüşe göre sadece en riskli seçimlerle ortaya çıkıyorlar. Sonuçta, kazançların çoğu birkaç hisse senedinin mükemmel performansından kaynaklanıyor.

Aynı sonuca ulaşmak için farklı yollar izleyen Cathie Wood ve Warren Buffett'ın stratejilerini karşılaştırın. Ve Cathie'nin sık sık suçlandığı şey de bu iskelet yoludur. Kaynak

Özellikle Coinbase, en iyi performans gösteren hisse senedi ETF'sidir. Kripto para birimi fiyatlarındaki yükselişten yararlanarak bu yıl %39'dan fazla büyüdü. Yalnızca bitcoin fiyatı geçtiğimiz ay %25'ten fazla arttı. ARK Innovation'ın portföyünde yaklaşık %4'lük bir pozisyona sahip.

Ancak elbette, Coinbase'in bu yılki büyümesinin 2022'de ne kadar düştüğü için zayıf bir yama olduğunu belirtmeme gerek yok. 2023'ün başlarındaki ralliden sonra bile, Coinbase hissesi hala 2021'deki değerinden% 80'den fazla daha düşük.

Bitcoin bir ayda yaklaşık %28 değer kazandı


ARK Innovation'ın en iyi ikinci hissesi olan Pacific Biosciences $PACB+6.2% de aynı derecede spekülatif. Analistler bu insan genetiği test şirketinin göz göre göre para kaybettiğini düşünüyor: En azından 2026'ya kadar. Ancak yatırımcılar bu yıl bunu umursamıyor gibi görünüyor.

Bu gerçekten çılgın bir grafik

İlginç bir şekilde, bu yılın en iyi beş ARK Innovations hisse senedinden dördü sağlık sektöründen. Bir başka örnek de daha az invaziv olan kolon kanseri tarama aracıyla tanınan Exact Sciences'tır. Exact, ARK Innovations için önemli bir pozisyondur. Ve bu iyi bir şey, çünkü hisse senedi %33'ten fazla yükseldi. Ark Innovation'ın bu yılki toparlanması etkileyici oldu. Ancak 2022'de meydana gelen büyük hasarı düzeltmek için çok az şey yapıyor. Genel olarak ETF, son üç yılda toplamda endeksin gerisinde kalarak pek de iyi bir performans göstermedi.

Cathie, geleceğe yönelik büyük potansiyeli olan şirketleri hedeflemekten bahsedip duruyor. Bu güzel bir düşünce, ancak parayı o geleceğe aktarabilmeleri gerekiyor ki bu da kolay bir iş olmayacak. Özellikle de çoğu uzmanın resesyonun yaklaşmakta olduğu konusunda hemfikir olduğu bir dönemde.

Sorumluluk Reddi: Bu hiçbir şekilde bir yatırım tavsiyesi değildir. Bu tamamen internet ve diğer kaynaklardan elde edilen verilere dayanan benim özet ve analizimdir. Finansal piyasalara yatırım yapmak risklidir ve herkes kendi kararlarına göre yatırım yapmalıdır. Ben sadece görüşlerimi paylaşan bir amatörüm.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.