S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Bir borsa efsanesinin tartışmalı görüşü. 2023'ten sonra bizi neler bekliyor?

Halil Toprak
24. 1. 2023
3 min read

Aşağı yukarı herkes 2023'ün kolay bir yıl olmayacağı ve bir resesyondan kaçınamayacağımız konusunda hemfikir. Ancak bu uzmanlar ve ekonomistler arasında bunun tam tersini söyleyen bir efsane var!

John Rogers tanınmış bir yatırımcıdır

Ariel Investments Yönetim Kurulu Başkanı ve Eş CEO'su John Rogers'a göre, ABD bu yıl resesyondan kaçınacak çünkü Federal Rezerv enflasyonu kontrol altına alacak ve bu da borsayı canlandıracak. Bu da az ya da çok aykırı bir görüştür.

Cathie Wood, beni dinleyin ve hemen bir şeyler yapmaya başlayın, yoksa son 100 yılın en kötü çöküşünü yaşayacağız, diyor

Rogers, Chicago Yöneticiler Kulübü'nün yıllık görünüm etkinliğinde iş dünyası liderlerine Dow Jones Endüstriyel Ortalamasının 2023'te %10 veya daha fazla, S&P 500 endeksinin ise %10'dan fazla yükseleceğini söyledi. Geçen yıl, enflasyonda keskin bir artış olacağını ve Bitcoin'in patlayacak bir balon olduğunu doğru bir şekilde öngörmüştü.

Rogers'a göre endekste %10'luk bir artış mümkün.

Rogers, "Bugün bir yıl öncesine göre çok daha iyimseriz," dedi. "Fed para arzı açısından doğru şeyleri yapıyor."

Fon sektöründe deneyimli bir isim olan Rogers, en kötünün geride kaldığını ve kötü haberlerin çoktan piştiğini söyledi. Fed'in enflasyonu %4,5'e geri getirmesini bekliyor.

Rogers, Fed'in enflasyonu %2 daha aşağı çekeceğine inanıyor. Kaynak

Görüşleri çoğu yatırımcının yanı sıra bu hafta başında yıl sonuna kadar hafif bir resesyon öngören Chicago'nun önde gelen üç ekonomistiyle de çelişiyor. Fed'in eski başkanlarından Profesör Randall Kroszner, faiz oranlarının %5, 5 ile zirve yapacağını ve bankanın faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağını öngörüyor. Kıdemli ekonomist, faiz oranlarının derhal %5'in üzerine çıkarılması gerektiğini, aksi takdirde felaketin kapıyı çalacağını söylüyor

Ne gelişecek?

Rogers, döngüsel hisse senetlerinin iyi performans göstereceğini söyledi ve ABD hisse senetlerinde olduğunu ekledi. Otomobille ilgili şirketlerin iyi konumlandığını ve konut ve emlakla ilgili her şeyin gerçekten iyi gideceğini de sözlerine ekledi. Rogers ayrıca reklam şirketleri ve eğlence sektöründeki hisse senetlerini de tercih ediyor. Çok cesur sözler.

Chicago merkezli Ariel 1983 yılında kurulmuştur. Firma, değer yatırımına odaklanan yatırım fonları ve diğer yatırım araçları satmaktadır.

Rogers, Ariel Capital Management'ın kurucusudur. Firma, arkadaşlardan ve aileden gelen 10.000 dolarlık mali destekle kuruldu. Ariel Fonu 6 Kasım 1986 tarihinde halka açıldı. Kasım 2000'de 41 çalışanı vardı. Şubat 2002'de 51 çalışanı ve 120'den fazla kurumsal müşterisi ( United Airlines, ChevronTexaco ve California State Teachers' Retirement System dahil) olan firma, Nisan 2005'te Walmart ve Pepsi gibi kurumsal müşterileri de kapsayacak şekilde büyümüştür. 2008 yılında şirketin 100'den fazla çalışanı vardı.

Sorumluluk Reddi: Bu hiçbir şekilde bir yatırım tavsiyesi değildir. Bu tamamen internet ve diğer kaynaklardan elde edilen verilere dayanan benim özet ve analizimdir. Finansal piyasalara yatırım yapmak risklidir ve herkes kendi kararlarına göre yatırım yapmalıdır. Ben sadece görüşlerimi paylaşan bir amatörüm.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.