S&P 500 ^GSPC
5,255.6
+0.14%
Tesla TSLA
$176.76
-1.71%
Apple AAPL
$170.88
-1.40%
Meta META
$489.06
-0.97%
Amazon AMZN
$181.20
+0.76%
Nvidia NVDA
$908.03
+0.61%
Microsoft MSFT
$421.04
-0.09%
Alphabet GOOG
$152.04
+0.07%

Bill Ackman překvapil, investuje opětovně do své historicky nejúspěšnější sázky

Společnost Pershing Square $PSH.AS Billa Ackmana tento týden zveřejnila nový podíl ve společnosti Canadian Pacific Railway $CP-0.4%, čímž předznamenala návrat k jedné ze svých nejúspěšnějších sázek vůbec.

Bill Ackman dává další šanci své nejúspěšnější investici

Hedgeový fond miliardáře vlastnil k 31. prosinci 2,8 milionu akcií v hodnotě 202 milionů dolarů, jak v pondělí ukázalo hlášení Komise pro cenné papíry.

Pershing Square $PSH.AS je nyní vystaven riziku přibližně 14,8 milionu akcií - v hodnotě přibližně 1,2 miliardy dolarů - prostřednictvím akcií, které drží, a forwardových kontraktů, které hodlá uplatnit. O rozšířené pozici jako první informoval deník The Wall Street Journal.

Jako aktivistický akcionář Ackman v roce 2012 úspěšně tlačil na společnost Canadian Pacific $CP-0.4%, aby zrevidovala své představenstvo a jmenovala nového generálního ředitele. Svůj podíl prodal v roce 2016 a podle časopisu Forbes získal pro svou firmu zisk ve výši přibližně 2,6 miliardy dolarů.

"Jednou z našich největších investičních výčitek byl prodej společnosti $CP-0.4% před několika lety," uvedl Ackman v e-mailovém prohlášení". Jsme rádi, že můžeme být opět vlastníkem této pozoruhodné a rostoucí franšízy v době, kdy transkontinentální železniční infrastruktura nemůže být pro naši ekonomiku a náš kontinent důležitější."

Ackman možná doufá, že napodobí úspěch Warrena Buffetta v železničním průmyslu. Buffettův konglomerát Berkshire Hathaway $BRK-A+0.2% $BRK-B+0.0% vlastní železniční společnost BNSF Railway, která v loňském roce dosáhla rekordního zisku 6 miliard dolarů.

Jednasedmdesátiletý investor ve svém posledním dopise akcionářům pochválil BNSF jako "nepostradatelné aktivum" a "tepnu číslo jedna amerického obchodu" a předpověděl, že i za sto let bude jedním z korunovačních klenotů společnosti Berkshire $BRK-A+0.2% $BRK-B+0.0%.

Ackman během pandemie provedl významné změny ve svém akciovém portfoliu. Vytvořil podíl ve výši 1,1 mld. Netflix $NFLX-1.0% za čtyři lednové dny, v prvním čtvrtletí roku 2021 vyměnil Starbucks $SBUX+0.0% za Domino's Pizza $DPZ+0.8% a ve druhém čtvrtletí roku 2020 opustil Berkshire $BRK-A+0.2% $BRK-B+0.0%.

Canadian Pacific Railway $CP-0.4%

Historický vývoj společnosti $CP-0.4%

Přehled zisků a ztrát napoví, že si společnost nevede vůbec špatně :

  • Tržby vzrostly o 1% na 2,04 miliardy dolarů z 2,01 miliardy dolarů ve 4. čtvrtletí 
  • Zvýšené výdaje kvůli akvizicí Kansas City Southern $KSU-1.7%
  • Dividenda je na úrovni 0,19 dolarů za akcii
  •  

Vrcholy celého roku 2021

  • Tržby vzrostly o 4% na 8,0 miliardy dolarů ze 7,71 miliardy dolarů
  • Zředěný zisk na akcii (EPS) vzrostl na 4,18 USD z 3,59 USD

 

Závěr

Společnost se již v minulosti prokázala jako slibná investice. Železniční společnosti jsou v podstatě zárukou dlouhodobosti. Takový Warren Buffett označuje železniční společnosti jako investici na 100 a víc let. Jediný problém společnosti $CP-0.4% byl v minulosti špatný management, který Ackman uváděl jako důvod proč tyto akcie prodal. Společnost je stále atraktivní a i přes nepřízeň vedení společnosti, Ackman litoval prodeje těchto akcií a proto se rozhodl obnovit tuto silnou pozici. Jediný krátkodobý záporný impulz vidím to, že zaměstnanci chtějí rozjet ve velkém stávky, které by krátkodobě ovlivnily chod společnosti.

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Zdroj: Bloomberg

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Za mě je to super ''návrat ke kořenům'' , železniční společnosti jsou opravdu dlouhodobá investice a pokud mu už jednou vydělaly jmění, tak proč to nezkusit znovu pokud je stále výhodná.

Za mě je to diskutabilní. Jedná se o příležitost, kterou chce znovu využít? Nebo se jen snaží napodobit Buffetta a jeho výherní ''jackpot'' v investování do železnic.