Rozhodnutie Elona Muska môže túto komoditu vystreliť na mesiac

Elon nedávno povedal, je čas začať zvažovať jadrovú energiu. Je to preto, že EV zvyšujú dopyt po energii? Globálny dopyt po EV bude rok od roku rásť, tým aj dopyt po energií, čo s určitosťou podniety veľký dopyt po tejto komodite. Ktorá komodita je nezastupiteľná v jadrovej energetike?

                           Elon Musk varuje Európe v spojitosti s jadrovou energiou

Zo všetkých hier v oblasti energie a komodít sa táto ešte nepohla, takže sme ešte na začiatku, pre prípad, že ide o býčí supercyklus. Rusko dodáva obrovské percento globálneho uránu vrátane toho, ktorý je obohatený. So všetkými týmito sankciami a hladom po energii urán čoskoro zažiari. 

Urán je hlavnou zložkou potrebnou na výrobu jadrovej energie. Všetko, čo zvyšuje dopyt po jadrovej energii, má tiež potenciál zvýšiť dopyt po uráne.

 

Ak sa odhady rastu predaja elektrických vozidiel a nárastu vozového parku elektrických vozidiel rozšíria, je pravdepodobné, že na uspokojenie zvýšeného dopytu po elektrickej energii bude pravdepodobne potrebné viac jadrovej energie. To je potenciálne výhodné pre dopyt po uráne a v konečnom dôsledku aj pre ceny uránu a akcie spoločností, ktoré ťažia urán.

ETF Fondy obsahujúce úran v portóliu: $URA-1.3% $URNM-1.8% $NLR-1.3% $UEC+1.9% 

Ja sám som prekvapený akú ma Elon poslednú dobu silu, ale jedno je fakt. Dopyt po energií bude s určitosťou narastať, jednou z možností je jadrová energia a bez čoho jadrové elektrárne nemôžu fungovať? Bez uránu.

O varovaní pre Európu od Elona Muska si môžete prečítať aj v tomto článku.


No toto mi príde dosť dobré aj bez Elona

Toto bude veľmi dobrý rok pre takéto zdroje

Tak, čo ďalší z prvkom, ktorý vyletí?

Timeline Tracker Overview