S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

Kúpte akcie týchto firiem ešte dnes a skoro zarobíte na tom, že ich kúpi Google, Amazon a ďalší giganti

Google tento týždeň kúpilo spoločnosť Mandiant $MNDT+0.0%za 5,4 miliardy dolárov. Ruská invázia na Ukrajinu zahŕňa aj široké spektrum kybernetických útokov, uvedomuje si to aj Google $GOOGL+0.3%a vo veľkom začína skupovať cybersecurity spoločnosti. Analytik Wedbush Dan Ives hovorí, že to prispeje k vlne akvizícií v oblasti cloudovej bezpečnosti, ktoré firmy sú v tejto oblasti najlepšie a pravdepodobne ich môže kúpiť Google alebo iná veľká spoločnosť? V tomto článku si rozpíšeme spoločnosti, ktoré majú potenciál, že ich môžu kúpiť a vy na tom môžete zarobiť krásne peniaze.

             Spoločnosť Google začína robiť akvizície v oblasti cybersecurity

Materská spoločnosť Google, Alphabet, vynakladá viac ako 5 miliárd dolárov na kúpu spoločnosti Mandiant zaoberajúcej sa kybernetickou bezpečnosťou v rámci jedného z najväčších nákupov vôbec. Alphabet hovorí, že dohoda prispeje k bezpečnostným schopnostiam Google Cloud, čo je oblasť, o ktorej si odborníci myslia, že spoločnosti budú v najbližších dňoch míňať ešte viac peňazí. 

„Vzhľadom na to, že kybernetické útoky zo dňa na deň pribúdajú a prebieha kybernetická vojna zo strany organizácií kybernetického terorizmu, Google zdvojnásobuje svoje investície v oblasti kybernetickej bezpečnosti,“ povedal analytik Wedbush Daniel Ives. Dohodu opisuje ako „prestrelku“ pre Amazon a Microsoft, ktorá bude veľmi prospešná pre spoločnosti, ktoré sa špecializujú v tejto oblasti.

Ako spoločnosti a krajiny po celom svete sledujú vývoj vojny medzi Ruskom a Ukrajinou, začnú viac investovať do kybernetickej bezpečnosti. Ives povedal, že potenciál rastu v tomto odvetví je už teraz obrovský, najmä pre spoločnosti zaoberajúce sa cloud computingom, a súčasné udalosti tomu len pridávajú.

Ives hovorí, že z tohto dôvodu sú Varonis Systems $VRNS-0.8%, Tenable $TENB-0.6%, CyberArk $CYBR+0.5%, Qualys $QLYS+0.1%, Rapid7 $RPD+0.8%, SailPoint $SAIL+0.2% a Ping Identity $PING+0.1%poprednými kandidátmi na M&A v sektore kybernetickej bezpečnosti.

Matthew Hedberg, výkonný riaditeľ softvérového výskumu RBC, začiatkom tohto roka povedal, že pre technologické fúzie a akvizície to bude pravdepodobne rušný rok, pričom nákupcovia private equity hľadajú bývalé rastúce spoločnosti, ktorých rast sa zastavil, alebo mená s vysokým rastom, ktoré nie sú ziskové. Hedberg tiež označil spoločnosti zaoberajúce sa kybernetickou bezpečnosťou CrowdStrike $CRWD+0.1%a Palo Alto Networks $PANW+1.4%za dve zo svojich celkovo obľúbených softvérových akcií. Ja osobne môzem súhlasiť s jeho vyjadreniami, určite bude záujem o tieto spoločnosti a je jasné, že ich budú chcieť vlastniť najväčšie spoločnosti sveta ako Google, Amazon alebo Microsoft, čo môže byť pre investorov veľká príležitosť. Avšak každý si musí spraviť vlastný názor, že čo má najväčšiu šancu byť kúpené. Pri písaní tohto článku som čerpal z Businessinsider.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

vím, že se $GOOG+0.4% o tuhle akvizici hodně zajímal, tak mu to konečně vyšlo

Áno a ešte tu mame veľa potenciálnych akvizícii

No tam budú veľké akvizície

firmy to nechcú zmeškat

též si myslím, že se teď do tohoto sektoru firmy jenom pohrnou, došlo jim jak moc je to důležité

Tak čo na to poviete???