S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

Solana a další kryptoměna, která se může stát skvělou investicí při blížící se recesi

Medvědí trh, válka na Ukrajině, extrémní ceny komodit, blížící se zvyšování úrokových sazeb ze strany Fedu. To jsou důvody pro blížící se recesi. Jak s tím bojovat? Odpověď nabízí investice do kryptoměn. Ty sice také nezažívají ideální rok, ale fundamenty tohoto odvětví stále vypadají dobře. Pojďme se podívat blíže na 2 konkrétní kryptoměny, na kterých můžete výborně vydělat. 

Tyto kryptoměny nabízí zajímavou alternativou k lídrům trhu, jako je například Ethereum

1. Fantom $FTMUSD+0.6% 

cena Fantomu je -44 % oproti začátku roku, zdroj: Yahoo Finance

Společnost Fantom byla založena v roce 2019 a jedná se o blockchainovou platformu určenou k hostování decentralizovaných aplikací (dApps). Cenově dostupné ocenění a působivé technické specifikace by mohly Fantomu zajistit dlouhodobý růst.

Podle svých vývojářů je Fantom ‚‚nejrychlejším veřejným blockchainem v oblasti kryptografie" podle metriky zvané time-to-finality. Time-to-finality měří dobu od zadání transakce po její potvrzení. A vývojáři Fantomu věří, že je to užitečnější metrika než transakce za sekundu, protože lépe zohledňuje, jak dlouho trvá dokončení transakcí, nikoliv kolik jich lze spustit najednou.

Přesto Fantom neposkytl srovnání rychlosti své platformy s konkurenčními platformami z hlediska doby do dokončení. Investoři si tedy budou muset počkat na další informace, než ji začnou poměřovat s ostatními blockchainy.

S tržní kapitalizací pouhých 4,2 miliardy dolarů je však Fantom výrazně menší než velcí konkurenti, jako je Solana a Ethereum $ETHUSD-0.4%  (s hodnotou 29, resp. 318 miliard dolarů). Jeho cenově dostupné ocenění z něj tedy činí vynikající volbu pro investory, kteří promeškali populárnější platformy, když byly levné.

2. Solana $SOLUSD-2.8% 

od začátku roku klesla cena Solany téměř o 52 %, zdroj: Yahoo Finance

S tržní kapitalizací 29 miliard dolarů je Solana vynikající kryptoměnou pro investory, kteří chtějí vsadit na větší a zavedenější platformu dApp. Blockchain Solana se může pochlubit špičkovými technickými možnostmi a jeho aktivní vývojový tým pracuje na odstranění nedávných problémů se spolehlivostí.

S kapacitou 50 000 transakcí za sekundu Solana svou rychlostí překonává hlavní blockchainy, jako např. Ethereum, které zvládnou pouze 15 nebo méně transakcí za sekundu. Tato blesková rychlost láká vývojáře dApp, kteří pro své projekty potřebují vysoce škálovatelnou platformu. Nedávno basketbalová legenda Michael Jordan spustil HEIR, platformu pro nefungující tokeny (NFT) na platformě Solana. NFT jsou digitální doklady o vlastnictví uložené v blockchainu a HEIR bude obsahovat sběratelské předměty inspirované Jordanovou basketbalovou kariérou.

Tento projekt je přesvědčivým důkazem konceptu blockchainu Solana a potenciální známkou jeho rostoucího mainstreamového přijetí.

Přesto se Solana potýká také s problémy. Například v lednu se platforma potýkala s řadou výpadků kvůli duplicitním transakcím. Její vývojáři však pracují na vylepšeních, která by měla pomoci tyto problémy odstranit.

Upozornění: Nejedná se o investiční doporučení, autorem analýzy je Will Ebiefung, nejsem profesionální investor.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Rozhodně ne.

investuje tady někdo do $SOLUSD-2.8%?

zatím ne, ale dlouho už nad tím uvažuji

$SOLUSD-2.8% v poslední době hodně vyklesala

to teda :)

Pff, ta $SOLUSD-2.8% 😀 přes -50 % od začátku roku

je to dost, hold krypto :DD

musím se přiznat, o $FTMUSD+0.6%slyším prvně 😅

též