S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Tyto 3 NFT akcie budou brzy velmi výdělečné, nynější nákup dává smysl všem investorům

NFT neboli nezaměnitelný token je nezaměnitelná jednotka dat uložená na blockchainu, formě digitální účetní knihy, kterou lze prodávat a obchodovat. NFT jinak známé jako non-fungible tokeny, mění digitální umělecká díla, fotografie, selfie, dokonce i hudbu na obchodovatelné položky v blockchainu. Trh s NFT je poslední dobou na vzestupu. Proto si dnes představíme tyto 3 prosperující akcie NFT, které se oplatí koupit nyní.

NFT jsou v dnešní době velice populární a částky, za které se nakupují jsou až astronomické

Zní to nudně?

Tedy dokud si neuvědomíte, jak výnosnými se NFT staly.

  • NFT Ocean Front společnosti Beeple se prodal za 6 milionů dolarů.
  • NFT Beeple's Crossroad se prodal za 6,6 milionu dolarů.
  • Pakův "The Merge" se prodal za neuvěřitelných 91,8 milionu dolarů.
  • NFT s názvem "Save Thousands of Lives" se loni v květnu prodal za 4,5 milionu dolarů.
  • CryptoPunk #3100 se prodal za 7,58 milionu dolarů.
  • CryptoPunk #7523 se prodal za 11,75 milionu dolarů.

 

A co víc, analytici z Jefferies tvrdí, že trh s NFT by mohl mít letos hodnotu asi 35 miliard dolarů a do roku 2025 asi 80 miliard dolarů. Podle Binance mohou být NFT dokonce mostem do metaversa, který pomůže vytvořit virtuální identitu, komunitu a sociální zkušenosti.

Jak tedy můžeme vy i já profitovat z těchto "nudných" nefungujících tokenů?

Jedním ze způsobů je obchodovat s NFT nebo si dokonce vytvořit vlastní NFT. Nebo můžete investovat do společností s expozicí ve světě NFT:

  • Coinbase Global (NASDAQ: $COIN+3.3%).
  • ETF Defiance Digital Revolution (NYSE: $NFTZ)
  • Funko (NASDAQ: $FNKO-0.5%)

 

NFT: Coinbase Global ($COIN+3.3%)

Společnost ještě nezačala s Coinbase NFT, ale už teď se o tyto služby hlásí necelé 4 miliony lidí

Coinbase Global $COIN+3.3% podle svých stránek brzy spustí Coinbase NFT.

Zatím sice není v provozu, ale na čekací listině společnosti je nyní asi 3,7 milionu lidí. A co víc, Coinbase $COIN+3.3% nedávno navázala spolupráci se společností Mastercard (NYSE: $MA+0.8%), která chce pomoci zjednodušit nákup NFT. Podle společnosti Mastercard $MA+0.8% :

Nákup digitálního zboží by měl být stejně jednoduchý jako nákup trička nebo kávových lusků v e-shopu. Nákup provedete jedním kliknutím, to je vše. To však není případ mnoha NFT neboli nepeněžitých tokenů. Pokud si dnes chcete koupit NFT, například digitální umělecké dílo, musíte si nejprve otevřít kryptopeněženku, nakoupit kryptoměny a pak je použít k nákupu NFT na online tržišti.

Nedávné zisky akcií $COIN+3.3% byly solidní.

Za čtvrté čtvrtletí dosáhl zisk na akcii 3,32 USD, což překonalo odhady na 1,94 USD. Společnost rovněž vykázala tržby ve výši 2,5 miliardy USD, což překonalo očekávání o 27 %. Počet měsíčních transakčních uživatelů se vyšplhal na 11,4 milionu, což překonalo odhady na 9,7 milionu.

Poté, co akcie našly podporu dvojitého dna kolem 160 USD, bychom rádi viděli, jak zpočátku vyplní medvědí mezeru kolem 220 USD. Odtud, pokud vše půjde podle plánu, by akcie $COIN+3.3% mohly vzrůst na 280 USD. 

To jsou poměrně dobré predikce, co na to říkáte vy?

ETF Defiance Digital Revolution (NFTZ)

ETF jsou celkově velice diverzifikované, není tomu jinak ani u NFT ETF

Jedním z nejlepších způsobů, jak s menšími náklady diverzifikovat rostoucí trh, je ETF, jako je Defiance Digital Revolution ETF (NFTZ).

Pokud se z NFT stane trh v hodnotě 80 miliard dolarů, mohl by tento ETF odstartovat. S nákladovým poměrem 0,65 % mohou investoři vlastnit některé z nejlepších krypto a NFT společností na trhu za méně než 15 dolarů za akcii, od března.

Patří mezi ně například hlavní držitelé eBay (NASDAQ: $EBAY+1.7%), DraftKings (NASDAQ: $DKNG+0.1%), Coinbase Global $COIN+3.3%, Hut 8 Mining (NASDAQ: $HUT+12.0%), Canaan (NASDAQ: $CAN+7.0%) a Block (NYSE: $SQ+1.7%).

NFT: Funko ($FNKO-0.5%)

Dle mého názoru je společnost zaměřena tím správným směrem, všechny postavičky komiksové, filmové a nebo superhrdinů si najdou vždy své kupce a sběratele.

Společnost Funko $FNKO-0.5%, která vyrábí pop-kulturní produkty, nedávno získala vlastnický podíl ve společnosti TokenWave, přední mobilní aplikaci a webové stránce pro prezentaci a sledování NFT. Tato dohoda urychluje přechod společnosti do oblasti NFT.

V listopadu společnost Funko $FNKO-0.5% ve spolupráci s ViacomCBS uvedla na trh sběratelské předměty Digital Pop NFT s postavami ze Star Treku. V prosinci koupil ředitel Charles Denson 99 300 akcií společnosti $FNKO-0.5%  za 1,7 milionu dolarů.

Zisky byly solidní. Čisté tržby se meziročně zvýšily o 40,0 % na 267,7 milionu USD. Čistý zisk se meziročně zvýšil o 17,8 % na 18,4 milionu USD. Společnost Funko $FNKO-0.5% rovněž překonala očekávání za 3. čtvrtletí a zvýšila celoroční výhled.

Závěr

Obecně se dá říct, že NFT jsou velice dobrá investice. Můj názor je však takový, že jde pouze o bublinu, která dřív nebo později praskne ( mohu se mýlit a možná dostanu i kritiku za tento názor). Aktuálně je to však pořád v počátcích a určité výtvory NFT se obchodují v řádech milionu dolarů. Pokud se ovšem NFT udrží i nadále a získají potřebné finance, tak je zde prostor pro další vysoký růst, můžeme předpokládat i spojitost s metaverse. Pokud bych ovšem s NFT obchodoval, tak bych zřejmě zvolil tuto cestu tedy akcie a ETF, které se tím zabývají.

Jaký je váš názor na NFT?

Mohou být NFT dlouhodobého rázu nebo jde pouze o bublinu?

Investujete do NFT? 

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 304 a je členem této skupiny od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Podle mě investice do NFT musí mít nějakou protihodnotu jinak mi to nedává smysl

Já osobně se držím dál od NFT. Za mě prostě bublina. Investici, které nechápu nebudu vkládat ani cent 😄

Akože určite nft majú hodnotu a budú mat len sa stym roztrhlo vrece

Mohu mít dotaz? Pokud je tu někdo, kdo investuje do NFT, je lepší nebo spíš bezpečnější nakupovat NFT přímo a nebo se držet NFT pouze přes akcie/ETF?

Podľa mna lepšie priamo však je to nezamenitelny token vlastnictvo, to sa chceš o to deliť ?

Vůbec nevím, co si myslet ohledně NFT. Chápu umění jako takové mělo a má svou hodnotu, ale to co udělalo za ''humbuk'' tohle tzv. NFT je šílené. Moc tomu taky nevěřím, proto se těmto investicím vyhýbám.

NFT v minulém roce naprosto explodovalo, teď ten hype pomalu zas klesá

Též v tom moc nevidím přidanou hodnotou

Jak říkám, z mého pohledu je to jen a jen bublina.