S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Elon Musk oznámil datum nejdůležitější události tohoto století. Znamená to mimo jiné IPO SpaceX?

Elon Musk mění životy nás všech. Revoluci v dopravě už přinesl a na té energetické tvrdě pracuje. Také chystá krok, který by měl změnit směřování celého lidstva. Osídlení další planety by totiž znamenalo, že jsme se stali meziplanetárním druhem. A právě datum pokusu o osídlení další planety právě oznámil. Naznačuje tato zpráva mimo jiné tak dlouho očekávané IPO SpaceX?

Elon Musk plánuje osídlit Mars

Mise na Mars s posádkou by se mohla uskutečnit v roce 2029, naznačil šéf SpaceX a $TSLA-1.9% Elon Musk.

V pondělí na Twitteru Space Hub přidal fotografii přistání na Měsíci z roku 1969 k obrázku přistání na Marsu s nápisem "20 --". Tweet z účtu, který zveřejňuje příspěvky o vesmíru a astronomii, zněl "Jaký je váš odhad" a byl na něm označen Musk.

Dva dny po tweetu Musk odpověděl: "2029."

https://twitter.com/elonmusk/status/1504173360456077313

Musk již dlouho považuje návštěvu Marsu za svůj cíl. V roce 2016 uvedl, že by chtěl postavit raketu schopnou dopravit lidi na Mars a podporovat stálé město na planetě.

"Je to něco, co můžeme udělat během našich životů," řekl publiku 100 000 diváků na Mezinárodním astronautickém kongresu v mexické Guadalajaře. "Mohli byste se tam vydat."

Na předpovědi Elona Muska (ohledně Marsu) bych si ale dal malinko pozor. V roce 2016 řekl, že dostat "smysluplný počet lidí" na Mars je možné "zhruba za 10 let, možná dříve, možná za 9 let".

Všem, kteří doufají v tento ohromný skok pro lidstvo, nezbývá než doufat, že tentokrát se Elon nemýlí, a opravdu se v dohledné době dočkáme reálného StarTreku 🤘😛

Zároveň by to mohlo znamenat přiblížení IPO společnosti SpaceX. Uvedení této společnosti na trh vyhlížejí investoři už neuvěřitelně dlouho. Dá se předpokládat, že pokud Elon Musk opravdu očekává misi na Mars, bude nutná finanční participace veřejného sektoru. NASA a ostatní vesmírné agentury se totiž netváří, že by se jim to zdálo reálné. 

Toto není investiční doporučení. Jde čistě o můj názor na základě tweetu Elona Muska a informací dostupných na internetu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @trollbringer má karmu 278 a je členem této skupiny od 14/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

zajímavé tvrzení, snad to dopadne

No tak aby to už bylo krucinál 😂 Btw dovedete si představit co se bude dít, až SpaceX opravdu to IPO udělá? To budou jatka během prvního dne 😂

Pravda. Kam se hrabe $RIVN-2.3%

Akcie téhle společnosti chci za každou cenu. Je ale je pravda, že hned po IPO to asi bude docela maso 😂

Ale teda taky abych dodal - bacha na to! SpaceX by taky nemusel jít public nikdy. Pokud by šli na burzu, tak by mohli ztratit právě ty zakázky od vlády. Z důvodu nutné transparentnosti, která není v takových případech vždycky 100% vhodná.

lidi jsou totální blázni

V tomhle ohledu už toho Elon nasliboval... :D já bych to taky rád viděl, ale jsem k těmhle prohlášením pořád hodně skeptickej