S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Historicky jedna z nejlepších investičních sázek Elona Muska nabízí výprodejové ceny pro investory

V roce 1999 Elon Musk spoluzaložil společnost X.com, online finanční služby a e-mailové platby, která se později sloučila s firmou Confinity a následně přejmenovala na dnes známou společnost jako PayPal $PYPL+0.7%. V té době patřil mezi největší akcionáře společnosti, která mu vynesla jmění. Dnes se tato společnost obchoduje za absurdně nízkou cenu, které by měl u této silné společnosti využít každý investor.

V minulosti Musk držel až 11,7% podílu této společnosti, patřil tak mezi největší akcionáře společnosti

3. října 2002 byla PayPal $PYPL+0.7% koupena společností eBay $EBAY-0.1% za 1,5 miliardy dolarů. V době prodeje Musk vlastnil 7 109 989 akcií PayPal $PYPL+0.7%, což z něj činilo největšího akcionáře s podílem 11,7%

Musk už v PayPal $PYPL+0.7% nedrží žádný podíl. Po prodeji společnosti opustil svou pozici a použil své výnosy z prodeje k financování investic, jako jsou SpaceX, Tesla $TSLA+12.1% a SolarCity.

Společnost je stále vynikající a prosperující volbou pro investory, přesto měla velmi nemilosrdný rok, který ji stál až 60 % od svých ATH a nabízí nám tak výborný vstupní bod do této jedné z nejlepších Muskových sázek.

Proč nakupovat PayPal $PYPL+0.7% právě teď?

308$ byla nejvyšší hodnota akcie během roku, aktuálně máme hodnotu 118$, což ze společnosti činí atraktivní nákup

Akcie společnosti PayPal $PYPL+0.7% v loňském roce zaznamenali masivní propad kvůli mnoha dílčím neúspěchům. Prvním z nich bylo snížení výhledu EPS, kvůli strachu z nekontrolovatelného rozvoje společnosti, která v té době uvažovala o akvizici Pinterest $PINS-0.5%. Na akciovém výprodeji se podílel i pokles využívání bezkontaktních plateb, kvůli problémům v dodavatelských řetězcích.

Po fundamentální stránce má PayPal $PYPL+0.7% co nabídnout. Ve hře je uvedení na trh vlastního stablecoinu, který by společnosti otevřel dveře do světa plateb za pomoci technologie blockchain. Velmi zajímavý potenciál růstu společnosti může způsobit také nová služba BNPL (kup teď, zaplať později), jejíž obliba raketově roste.

PayPal $PYPL+0.7% však i nadále těží z výrazného růstu celkového objemu plateb v důsledku rostoucího čistého počtu nových aktivních účtů. Dále je hlavním pozitivem posílení zapojení zákazníků na platformě společnosti.

Zlepšující se úsilí společnosti Venmo (Venmo je v současné době v držení PayPal) o zpeněžení a rostoucí míra přijetí napříč různými platformami pomáhají celkovému růstu aktivních účtů.

Proč akcie končí se záporným růstem?

Když si odmyslíme volatilitu trhu, inflaci, sazby fedu, válku a další geopolitické vlivy, tak nám zbývá zaměřit se na aktivní uživatele a počet transakcí v daném období. $PYPL+0.7% si připsal silné období právě díky pandemii koronaviru (2020), který přinášel mnoho zákazníku a díky tomu bylo i více transakcí. Takže za úpadek společnosti v posledním roce může převážně utichnutí pandemie, lidé se tolik nebojí a tudíž ani neutrácejí on-line jelikož nejsou prakticky žádná omezení.

Tzv. míra příjmů udává, že právě rok 2021 a převážně druhá polovina toho roku byla pro $PYPL+0.7% nejhorší z celkového pohledu na x let dozadu. Tento trend přetrvává i do roku 2022, prozatím však vidíme mírné zlepšení a počet transakcí a aktivních uživatelů se mírně zvedá. 

Pro srovnání: V roce 2015 tvořila míra příjmů cca 3,5%. Dnes se tato míra propadla na cca 2%, což je podstatně dost, i když to tak nevypadá. Jde hlavně o to, že si společnost nebyla schopna ukorigovat nárůst uživatelů a platitelů ku míře příjmu. Přesto je tento brutální pokles dle všech analytiků nepochopitelně brutální a nemá to více méně, co s dočiněním schopnosti růstu.

Pro investory, kteří ještě nemají pozici v $PYPL+0.7%, tak alespoň vytváří velmi dobrý vstupní bod pro společnost, která se chystá znovu vzchopit a dosáhnout nových ATH.

Jaká je nyní reálná hodnota $PYPL+0.7%

Odpovím jednoduše - Brutálně podhodnocená. Dle použití základního vzorce výpočtu reálné ceny akcie nám vychází reálná hodnota okolo 158$, což je výrazně nad hodnotou, kterou nabízí akcie nyní - 118$. Není to 100% ani naprosto směrodatné, hodnoty se mohou mírně lišit dle dosazení do vzorce pro výpočet.

Nálada investorů je stále lepší a lepší, proto z posledních výsledků net income a cash flow vidíme, že se pomalu dostáváme na rovinu z úrovní těchto hodnot z roku 2020-21.

Pokud vás zajímá podrobná analýza a veškeré postřehy ve finanční zprávě společnosti, tak vám doporučím video, z kterého jsem čerpal:

(2) PayPal Stock Analysis - is PayPal's Stock a Good Buy Today 1 - YouTube

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 359 a je členem této skupiny od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

PayPalu věřím a myslím si, že ho čeká růst

Já očekávám minimálně znovuobnovení jeho pozice a průměrný růst. Dle mě ještě není konec pro $PYPL+0.7%, ale zase si nemyslím, že se někdy dostane na nějaké brutálně vysoké hodnoty, ale těžko říct možná se mýlím.

Som ani nevedel, že musk ma taky podiel v $PYPL+0.7%

MAL ! Uz nema a ani mat nebude je to potápajúca spoločnosť bez vízie.

Na základě čeho se prosím potápí? Vzrůstající počet klientů a nebo vyšší zisky?

Nakoupeno na 95 😉

Skvělá volba a nákup za super cenu. Ne jeden investor vám může závidět vychytání této ceny😁

S tou náladou investorů bych byl opatrný. Brutálně rostoucí inflace a to se ještě naplno neprojevily důsledky sankcí.

Celý článek je zaměřen na jednu akcii. Nálada investorů se tedy odráží na výsledky té akcie, nikoli akciového trhu.

A to já tomu zase tak nevěřím. Celkově se o opravdu DLOUHODOBOU budoucnost (takže třeba 30 let) Fintechu bojím. Myslím, že nějaký kryptoprojekt ho dost možná úplně nahradí.

To ano určité krypto projekty se mohou osvědčit, ale zdůrazňuji mohou osvědčit. U zaběhlé akcie už víme, co očekávat. U krypta se teprve potenciál ve všech odvětví rozvine si myslím. Zároveň si kladu otázku zda, ale vůbec nějaké krypto do budoucna bude mít šanci prosperovat dlouhodobě. Když si vezmeme kolik krypta chrlí trh ročně, tak mi přijde ten trh jako pomalu přesycený. Co když bude každý měsíc jiný lídr v tomto oboru, jelikož se budou stále víc a víc předhánět v rychlosti, ceně a nebo škálovatelnosti. Když se podíváme třeba na trh, jeden měsíc vede $ETHUSD-1.3% kvůli svým kvalitám a za měsíc je to klidně zase jiné a nové krypto, které překonává její parametry.

uplne suhlasim

Potenciál v této společnosti rozhodně je, taky nechápu ten drastický pád...

Paypal mám v hledáčku, myslel sem že spadne ještě níž, ale asi jsem promarnil šanci a budu nakupovat teď okolo těch 120 babek. I tak je to pořád celkem nízko za mě. Myslíte si, že to spadne ještě nebo už se vzchopí a road to 200 dolarů? 😄

Těžko říct, záleží na okolnostech. Nechci říkat žádné konkrétní čísla, aby se toho někdo nechytl a pak díky tomu neztratil šanci pro vstup 😅