S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

396 miliónov dôvodov sledovať túto neustále rastúcu spoločnosť

Táto spoločnosť neustále rastie a buduje si významné partnerstvá, ktoré jej pomáhajú vo veľkom rozširovať spotrebiteľskú základňu. Medzi významných partnerov tejto spoločnosti patrí napríklad Walmart $WMT-0.9%,čiže zaujímajú sa o nich najúspešnejšie spoločnosti na svete.

Spoločnosť neustále rastie, je len na vás či do nich investujete.

Napriek poklesu výkonnosti akcií za posledný rok bol model The Trade Desk $TTD+0.2% stále pomerne ziskový na obchodnej strane. O tejto spoločnosti diskutovali dvaja analytici z Motley Fool a ja zhrniem fakty, ktoré spomenuli a je dôležité ich poznať. 

Brian Feroldi: The Trade Desk práve ukončil štvrtý štvrťrok a výsledky boli celkom dobré. Tržby vzrástli počas štvrťroka o 24 % na 396 miliónov USD. To prekonalo najvyššie očakávania manažmentu a je tiež dôležité poznamenať, že rast o 24 % nemusí znieť až tak pôsobivo. Obdobie pred rokom predstavovalo výdavky na politické reklamy v Spojených štátoch. To sa nezopakovalo, takže medziročné tempo rastu je ešte vyššie, ak sa normalizujú politické výdavky. Dôležitá vec, ktorú rád vidím, udržanie klientov, toto číslo zostalo už ôsmy rok po sebe nad 95 %. Počas štvrťroka bolo udelené ocenenie za výkon generálneho riaditeľa, ktoré skutočne zvýšilo náklady spoločnosti. V dôsledku toho čistý príjem, aspoň na základe GAAP pre túto spoločnosť, klesol o 90 % na približne 8 miliónov dolárov. Ak teraz odstúpite od odmeny na základe akcií, upravený čistý príjem vzrástol o 13 % na 208 miliónov dolárov alebo 0,42 centov na akciu, takže spoločnosť zostáva vysoko zisková na upravenom základe a budúci rok bude pravdepodobne na základe GAAP.

Výdavky na platforme vzrástli o 43 % na 6,2 miliardy USD, príjmy vzrástli o podobnú sumu o 42 % na 1,2 miliardy USD, voľný peňažný tok bol 320 miliónov USD. Spoločnosť poznamenala, že nedávne spustenie jej aktualizovanej obchodnej platformy, ktorú nazýva Solimar, si získava široké prijatie a jej používatelia ju milujú.

Spoločnosť tiež spustila nedávne partnerstvo so spoločnosťou Walmart $WMT-0.9%, ktoré umožňuje ich zákazníkom prístup k údajom Walmartu, a tiež oznámila nové partnerstvo so spoločnosťou Walgreens Boots Alliance $WBA+3.2%. Spustili tiež nový produkt, ktorý nazývajú OpenPath a ktorý poskytuje ich zákazníkom priamy kanál k inventáru vlastníkov.

Na rok 2022 manažment očakáva ďalší rok silného rastu. Očakáva sa, že tržby v prvom štvrťroku vzrastú minimálne o 38 %. Manažment má za sebou históriu nedostatočných sľubov a nadmerných plnení. Všetky systémy idú s The Trade Desk.

Brian Withers: Páči sa mi tá aktualizácia, Brian. Pozerám sa na výkonnosť akcií za posledných 12 mesiacov a je to sklamanie. V skutočnosti je to jednociferné percento za posledných 12 mesiacov. Je čas na nákup, keďže výnosy vzrástli o 24 %, alebo sa trh vzdal tohto špecialistu na programatickú reklamu?

Feroldi: Áno, táto spoločnosť sa v skutočnosti držala pozoruhodne dobre v porovnaní s mnohými inými rastovými akciami, ktoré sú na trhu, myslím si, že jedným z dôvodov je, že táto spoločnosť je už teraz šialene zisková, takže je dosť možné, že sa im bude dariť aj v budúcnosti. 

Samozrejme názor si spravte sami, zhrnul som tu dáke fakty a partnerstvá. Firma je dlhodobo zisková, stále pracuje na nových programoch a partnerstvách, čo je určite bullish, že "nespia". Samozrejme vnímajte to len ako analýzu, určite si spravte ešte vlastnú rešerš a nevnímajte to ako investičnú radu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Také už jsem o této společnosti slyšel

ano čoraz viac a viac sa o nich piše

$TTD+0.2%  sa čoraz viac skloňuje všade, musím sa nanich pozrieť

Aj dobré partnerstvá im vznikajú

$WMT-0.9%  je top partnerstvo

áno $TTD+0.2%  si ide peknu hru