S&P 500 ^GSPC
5,061.82
-1.20%
Tesla TSLA
$161.48
-5.59%
Nvidia NVDA
$860.01
-2.48%
Meta META
$500.23
-2.28%
Apple AAPL
$172.69
-2.19%
Microsoft MSFT
$413.64
-1.96%
Alphabet GOOG
$156.33
-1.80%
Amazon AMZN
$183.62
-1.35%

Investice do sportu? Vydělat balík můžete třeba na vašem milovaném fotbalovém týmu

Investice do sportu na akciovém trhu překvapivě není zas tak jednoduchá. Na druhou stranu to dává celkem smysl. Málokterý sportovní tým, odvětví nebo značka je totiž veřejně obchodovaná. Několik málo výjimek však existuje. Podívejme se na zajímavý souhrn možných investic pro sportovní nadšence. Některé z nich vás opravdu překvapí!

Sport není zas tak jednoduchá investice

Jsem velký fanoušek sportu. Proto jsem již několikrát přemýšlel o způsobu, jak bych mohl investovat do mého milovaného hobby.

Napadlo mě několik možností, které bych rád předal i dalším nadšencům 😇 Tady jsou!

 Akcie: 

Za mě nejlepší způsob investice do sportu

Investice do začínajících společností/ rizikové investice

Smyslem rizikového investování je najít začínající podniky, které vyvíjejí technologie nebo řešení pro sportovní odvětví, a včas do nich investovat a pomoci jim v růstu.

Mezi nejoblíbenější fondy, které investují do společností v rané fázi vývoje v oblasti sportu, patří:

  • Elysian Park
  • leAD Sports
  • Raine Group
  • KB Partners

Zajímavá možnost, ovšem celkem riskantní.

Private Equity

Soukromé kapitálové společnosti investují obrovské částky a mají přístup k různým investičním příležitostem souvisejícím se sportem.

Investice jsou zde mnohem výraznější - od financování konkrétní sportovní akce, přes získání podílu v klubech a ligách až po získání podílu na smlouvách o mediálních právech.

Mezi soukromé investiční společnosti v této oblasti patří:

  • Arctos Sports
  • Dyal Capital Partners
  • RedBird Capital
  • Sixth Street

Tyto investice jsou ještě hůře dostupné než investice rizikového kapitálu, ale těm, kteří si je mohou dovolit, nabízejí ve sportu zajímavé příležitosti.

Z pohledu malého investory jsou samozřejmě nejlepší investice skrz jednotlivé akcie. Určitě jich existuje víc než jen ty v mém seznamu. Bohužel ne každá společnost nebo sportovní tým je veřejně obchodovaný. Jste-li ale fanouškem jedné z těch, která je, pak máte jedinečnou možnost podpořit svého oblíbence víc než třeba lístkem na zápas 😇🚀🔥

Toto není investiční doporučení! Jde čistě o můj amatérský názor a souhrn znalostí sportovního odvětví. Každý investor musí provést důkladnou analýzu sám.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @bikowy má karmu 40 a je členem této skupiny od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Že bych se podíval trošku víc na tu formuli? 😂🚀🏎️

Škoda, že ten výběr není trochu větší. Velká většina je v soukromém vlastnictví. Můžu ještě doporučit třeba Shimano - jednička mezi komponenty na kola a rybářském vybavení $7309.T