S&P 500 ^GSPC
5,149.42
+0.63%
Tesla TSLA
$173.88
+6.31%
Alphabet GOOG
$148.48
+4.44%
Meta META
$496.98
+2.66%
Nvidia NVDA
$884.55
+0.70%
Apple AAPL
$173.72
+0.64%
Microsoft MSFT
$417.32
+0.22%
Amazon AMZN
$174.48
+0.03%

Poletí Facebook zpátky ke 400$? | Investiční Memento #23

Purple Trading
3. 2. 2023
3 min read



Máte rádi memečka? Protože analytici, investoři a obchodníci je přímo milují a mnohdy se jimi informují o aktuálně nejdůležitějších investičních událostech. Investor a člen Purple Trading Clubu, Petr Lajsek, pro vás každý týden prochází internetové diskuze a fóra a sbírá ty nejpovedenější z vtípků. Ty pak rozebere, dodá k nim kontext a doplňující informace z trhů. To vše pak shrne do videa, na které se stihnete podívat u odpoledního kafe. Dnes vyšlo v pořadí již 23. vydání Investičního Mementa. Na co se můžete těšit?

Nejnabitější týden je skoro za námi. Na zasedání americké centrální banky čekal prakticky celý svět. Jerome Powell si tradičně pohrál s býky i medvědy. Komu nakonec zbyly oči pro pláč? Zatím to vypadá na medvědy, které guvernér uložil k zimnímu spánku. Proslov Jeroma Powella se dá označit za až příliš “měkký” a akciové trhy tak zaplavila euforie. I přesto jsme si však všimli několika varovných signálů. Jaké to byly? Většinu investorů sice tento týden zaplavily slzy štěstí, to však neplatí pro člověka, který si vsadil na jednu absurditu. Jaká to byla a o kolik přišel?

Do souboje se před samotným zasedáním Fedu pustily i dvě známé těžké váhy. Jima Cramera již určitě znáte, jeho mylné tipy tu řešíme prakticky každý týden. Tentokrát doporučoval “buy the dip”. Proti tomu byl známý skeptik Michael Burry, který jednoduše tweetoval “sell”. Investoři tak nevěděli, co mají dělat. Jasnější však byl pohled na výsledky společnosti Meta. Ta v loňském roce dostávala jednu ránu na solar za druhou. Nyní je možná z nejhoršího venku. Co přesně oznámila? A jaká byla reakce akcií?

Že by Rusko zaútočilo na Velkou Británii? Ano, čtete správně. Naštěstí ne vojenskou silou, ale spíše tou ekonomickou. Mezinárodní Měnový Fond tento týden zveřejnil své predikce ke světové ekonomice a nás zaujalo několik čísel. Ruská ekonomika by totiž měla letos a příští rok růst rychleji než ta britská. V příštím roce dokonce ještě výrazně rychleji než ta největší ekonomika na světě - USA. To se určitě nelíbí Donaldu Trumpovi, naštěstí rostou prodeje jeho NFTěček. Jedná se o dobrou “investici”? Závěr dnes bohužel není příliš odlehčený, v USA se totiž začíná šířit nová nemoc, která až nápadně připomíná tu ze seriálu a hry Last of Us. O jaké onemocnění se jedná? To a mnoho dalšího se dozvíte v dnešním díle Investičního Mementa!


Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.