S&P 500 ^GSPC
4,959.68
-1.03%
Nvidia NVDA
$766.07
-9.53%
Meta META
$479.82
-4.38%
Amazon AMZN
$173.96
-2.94%
Tesla TSLA
$147.06
-1.91%
Microsoft MSFT
$398.87
-1.34%
Alphabet GOOG
$155.42
-1.30%
Apple AAPL
$164.95
-1.25%

Vydělat balík bez práce? Touhle dvojicí akcií neuděláte chybu nikdy

Někdy je zřejmá volba nejrozumnější, pokud jste ochotni nechat ji být a nechat ji chvíli v klidu. Navíc - méně může být více. To znamená, že zjednodušený výběr akcií a delší doba držení často přináší více ovoce než neustálé hledání toho, co vypadá jako další žhavý titul. To koneckonců doporučuje i Warren Buffett. Tak se vykašlete na urputné vymýšlení něčeho nového vsaďte na ověřenou klasiku.

Dlouhodobé držení některé z těchto akcií vám může přinést parádní zhodnocení

S touto dvojicí akcií opravdu nemůžete udělat chybu - pokud jste ochotni nechat je na pokoji po několik let a nechat je dělat to, co umí. Pojďme na ně! 🚀🔥

Walt Disney

Společnost Walt Disney Company $DIS-0.3% je stará známá značka: značka, která se spojuje se všemi druhy kvalitní zábavy.

Disney se navíc nachází v atraktivní slevě

Ne každý však v dnešní době nutně vidí potenciál společnosti Disney jako investice. Ukazuje se, že ve společnosti dochází k určitým bojům, a to od nejvyššího vedení až po řadové zaměstnance; "nejšťastnější místo na světě" možná není nejšťastnějším místem pro práci. Bylo by také naivní věřit, že plány společnosti na růst Disney+ nebyly při zpětném pohledu příliš agresivní. Její nedávno oznámená verze streamovací služby podporovaná reklamou mlčky naznačuje, že zájem předplatitelů opadne mnohem dříve, než bude splněn cíl 230 až 260 milionů předplatitelů služby Disney+ v roce 2024.

Tento způsob uvažování je však příliš úzký a krátkodobý.

Podívejte se, investice do společnosti Walt Disney je investicí do značky, která je větší než jeden generální ředitel, jeden produkt a jedna éra.

Berkshire Hathaway

Pokud jste opravdu připraveni zbohatnout, zvažte, zda nepředat své povinnosti při výběru akcií osvědčenému týmu, který spravuje společnost Berkshire Hathaway $BRK-B+1.2% 

Pokud ji neznáte, (tak nevím kde žijete 😂) Berkshire Hathaway je příslovečné dítě Warrena Buffetta. Původně textilní společnost se vyvinula v jakýsi holding, poté v konglomerát a nyní připomíná spíše podílový fond než cokoli jiného.

To samo o sobě samozřejmě není důvodem, proč by někdo chtěl vlastnit část této společnosti. Velkým lákadlem je skutečnost, že Buffettův osvědčený hodnotový a dlouhodobý přístup k výběru akcií stále (z velké části) používají manažeři, které již léta školí.

Ne všichni souhlasí s tím, že Buffettova hodnotově orientovaná strategie "kup a drž" je v moderním tržním prostředí stále aktuální. Jako důkaz svého tvrzení uvádějí také skutečnost, že akcie Berkshire Hathaway během pandemie nedosahovaly výkonnosti indexu S&P 500... tedy v období, kdy růstové akcie, kterým se Buffett obvykle vyhýbá, prudce rostly.

BRK na rozdíl od zbytku trhu na začátku tohoto roku rostla

Podívejte se ale na to, jak se společnosti Berkshire a celému trhu daří v poslední době.

Jednoduše řečeno, Buffett se znovu osvědčil. Akcie Berkshire byly od konce loňského roku katapultovány výše, na rozdíl od většiny ostatních akcií, které rostly jen do té doby. No prostě a jednoduše - komu jinému, než Věštci z Omahy by jste chtěli svěřit svoje peníze? 🤔

Toto není investiční doporučení. Jde čistě o můj názor na základě analýzy jednotlivých titulů od Jamese Brumleyho.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @bikowy má karmu 39 a je členem této skupiny od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Akorát nevím jestli se vyplatí držet $BRK-B+1.2%  dlouhodobě. Mung a Buffet řekněme, že nejsou nejmladší a oni jsou v podstatě tváří této společnosti. Co pak? Pochybuji že akcie půjdou dál vzhůru.

$BRK-B+1.2% je naprosto jasná. Za mě osobně možná lepší volba než investovat do ETF SAP 500

Jojo, spojuje to výhody aktivních i pasivních fondů. To je hodně lákavá kombinace