S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Michael Burry vyděsil miliony investorů. Prodávejte, oznámil v tajemné zprávě

Dominik Petrnoušek
6. 2. 2023
3 min read

Michael Burry může poměrně často působit jako podivín a trochu pomateně. Nemůže se mu ale upřít, že výsledky za ním jsou. Tentokrát ale vyděsil investory ještě víc, než u něj bývá zvykem.

Michael Burry opět děsí investory

Autorem asi nejzajímavějšího tweetu tohoto týdne není nikdo jiný než zakladatel Scion Asset Management - Michael Burry. Asi netřeba dále představovat, ale je známý hlavně svou sázkou na kolaps amerického trhu s bydlením, který vedl k finanční krizi v roce 2008.

To z něho udělalo člověka, kterého je rozhodně potřeba poslouchat. Na druhou stranu si poslední dobou svoji pověst kazí, protože katastrofu hlásá poměrně dlouho a poměrně často - čímž je jasné, že jednou mu to vyjde. Má k tomu ale dost často pádné důvody. Jen je možná neumí moc dobře komunikovat. A jinak tomu není ani tentokrát.

https://www.youtube.com/watch?v=qL-CZWc3RME&t=1s

A s čím přišel tentokrát?

Paradoxně jen s jedním slovem: SELL - prodávejte

https://twitter.com/BurryArchive/status/1620574365128720388

A teď ta složitější otázka - co tím myslel? 

Zprávu napsal 31. ledna na svůj účet na Twitteru. Nic víc k tomu neřekl. Investor je zvyklý na záhadné zprávy. Tweet smazal a nechal uživatele hádat, co myslel slovem PRODAT. Jeho zpráva přišla den před rozhodnutím Federálního rezervního systému o měnové politice úrokových sazeb.

Burry také nedávno vyslovil hrozivou předpověď, že americká ekonomika letos upadne do recese bez ohledu na to, jak je slovo recese definováno. Ekonomové recesi očekávají, ale někteří z nich tvrdí, že nebude příliš silná.

Fed opět zvedl sazby. Zdroj

Což nás přivádí zpět ke zprávě, kterou Burry právě vyslal investorům a která je v souladu s jeho pesimismem ze začátku roku.

Federální rezervní systém rozhodl o zvýšení sazby federálních fondů o 25 bazických bodů na 4,75 %, což je nejvyšší hodnota od roku 2008. Centrální banka také uvedla, že bude zapotřebí dalšího zvyšování, aby se inflace více a důsledněji přiblížila jejímu 2% cíli. Mnoho ekonomů už ale předpovídá, že 2 % už dávno nebudou novým standardem.

Co vy? Jaká je vaše interpretace Burryho zprávy? 🤔
Někteří investoři a amatérští obchodníci jsou totiž zmateni Burryho investorskou předtuchou, která jako by naznačovala, že akciový trh se zhroutí.

Pod tweetem se klasicky strhla šílená diskuze o tom, zda má Burry pravdu nebo jestli jenom zbytečně straší. Co myslíte?

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a dalších zdrojů. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.