S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

U těchto 3 vysoce dividendových akcií budete litovat, že jste je nenakoupili při poklesu

Budování pasivního příjmu je snad snem každého investora, který si buduje dráhu k finanční svobodě. Letošní volatilita zamávala s celým trhem, není to však jen o těch negativech, volatilní trh nám vytvořil mnoho šancí pro výdělky. Některé společnosti se stále vzpamatovávají z tohoto více procentního zásahu do růstu, to nám vytváří příležitost najít super výnosné dividendové akcie, které jsou stále podhodnocené.

Které akcie bychom měli koupit?

Zatímco neexistuje žádný nedostatek investičních strategií, které vás mohou časem obohatit, dividendové akcie mají skutečný talent pro budování bohatství investorů.

Před devíti lety vydala J.P. Morgan Asset Management, divize bankovního giganta JPMorgan Chase $JPM+2.5%, zprávu, která zkoumala a porovnávala výkonnost společností vyplácejících dividendy s neplatiči dividend za období čtyř desetiletí (1972-2012). Výsledky ukázaly, že společnosti vyplácející dividendy kroužily kolem nedividenčních akcií ve výši 9,5% průměrného ročního výnosu oproti 1,6% u neplatičů.

Samotná velikost tohoto ročního překonání příjmových akcií je docela šokující, ale konečný výsledek není. Společnosti, které vyplácejí pravidelnou dividendu, jsou téměř vždy ziskové na opakovaném základě, prověřené časem a mají transparentní dlouhodobé výhledy růstu.

3 podhodnocené dividendové akcie:

1. Walgreens Boots Alliance Inc $WBA+3.7% 

Akcie je stále dost nízko od své úrovně z ledna, propad je necelých 20%.

První vysoce výnosnou a dobře známou dividendovou akcií, které investoři mohou litovat, že nekoupili při poklesu, je lékárenský řetězec Walgreens Boots Alliance $WBA+3.7%.

  • Dividenda 4,3%

Obecně platí, že akcie ve zdravotnictví jsou často defenzivním místem, kde můžete své peníze uschovat během poklesů trhu. Vzhledem k tomu, že nemůžeme kontrolovat, kdy a jak onemocníme, existuje docela stálá potřeba léků na předpis, zdravotnických prostředků a zdravotnických služeb bez ohledu na to, jak dobře nebo špatně americká ekonomika a akciový trh fungují.

Zajímavé na Walgreens $WBA+3.7% je, že během pandemie tuto ochranu neposkytoval. Vzhledem k tomu, že prodej lékárenských řetězců je poháněn pěším provozem do kamenných obchodů a klinik, pandemií vyvolané uzamčení Walgreens $WBA+3.7% zaskočilo. Ale tento krátkodobý zádrhel značí vaši příležitost koupit za atraktivní cenu.

Walgreens Boots Alliance $WBA+3.7% je v současné době uprostřed vícebodového plánu obratu / růstu, který zdůrazňuje vyšší marže a loajalitu zákazníků. Společnost například snížila své roční provozní náklady o více než 2 miliardy dolarů za celý rok před plánovaným termínem. Navzdory snižování nákladů také agresivně utrácí za digitalizační iniciativy. I když online prodej představuje pro Walgreens $WBA+3.7% malé procento celkových příjmů, je to oblast s udržitelným dvouciferným růstovým potenciálem.

2. Philip Morris International $PM+2.8% 

Akcie $PM+2.8% se pomalu zotavují z propadu, který přišel začátkem roku. Aktuální ztráta na vrchol z února činí 13,5%.

Další značkovou dividendovou akcií s vysokým výnosem, která je stále podhodnocená je tabákový gigant Philip Morris International $PM+2.8%. S 5,3 % má Philip Morris $PM+2.8% nejvyšší výnos na tomto seznamu.

Ačkoli tabákový průmysl není rychle rostoucí šelmou jako před desítkami let, Philip Morris $PM+2.8% neposkytuje žádný nedostatek pojistných ventilů, aby zajistil, že akcionáři mají dobrou šanci na dlouhodobý růst svých peněz.

Například Philip Morris $PM+2.8% zaznamenal v roce 2021 celosvětový pokles dodávek cigaret (o miliony kusů). Navzdory tomuto poklesu se čisté tržby společnosti zvýšily o 9,4 %, neboli o 7,6 %, pokud se zaměříme výhradně na upravenou organickou meziroční míru růstu společnosti.

Jak může klesnout dodávka hlavních produktů společnosti, a přesto růst tržeb dosáhne vysokých jednociferných čísel? Stačí se podívat na silnou cenovou sílu Philip Morris $PM+2.8%. Vzhledem k tomu, že nikotin nalezený v tabákových cigaretách je návykový, tabákové akcie, jako je Philip Morris $PM+2.8%, mají zřídka, pokud vůbec, potíže s přenesením vyšších nákladů na spotřebitele, zejména pokud jde o prémiové značky, jako je Marlboro.

3. AT&T $T+1.1% 

Společnost je aktuálně o 12,2% dole od svého vrcholu z ledna.

Třetí vysoce výnosnou značkovou společností, které budete litovat, že jste nekoupili při poklesu, jsou telekomunikační akcie AT&T $T+1.1% s dividendou 4,6%.

Podobně jako u tabákových akcií, růstový rozkvět velkých telekomunikačních společností přišel a odešel. To však neznamená, že na prahu společnosti AT&T nejsou růstové katalyzátory, které by mohly v průběhu času výrazně zvýšit cenu jejích akcií.

Nejzřejmějším katalyzátorem pro AT&T $T+1.1% je upgrade bezdrátové infrastruktury na schopnost 5G. Je to zhruba deset let, co se rychlost bezdrátového stahování ve Spojených státech významně zlepšila. Ačkoli tyto upgrady budou pro AT&T $T+1.1% nákladné a časově náročné, budou také podporovat víceletý cyklus výměny spotřebitelských a podnikových zařízení. Vzhledem k tomu, že bezdrátová divize společnosti AT&T $T+1.1% generuje své nejšťavnatější marže ze spotřeby dat, velká investice do bezdrátové infrastruktury 5G v krátkodobém horizontu by měla mít za následek neustále rostoucí bezdrátové provozní marže v průběhu času.

Právě skrz své inovace a rozvoj si společnost $T+1.1% zaslouží místo na tomto seznamu, jelikož se od ní očekávají další velké věci.

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 476 a je členem této skupiny od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Philip Moris je jasná věc, alespoň pro mě 😎