S&P 500 ^GSPC
5,022.21
-0.58%
Nvidia NVDA
$840.35
-3.87%
Meta META
$494.17
-1.12%
Amazon AMZN
$181.28
-1.11%
Tesla TSLA
$155.45
-1.06%
Apple AAPL
$168.00
-0.81%
Microsoft MSFT
$411.84
-0.66%
Alphabet GOOG
$156.88
+0.56%

Nevíte si rady za jakou cenu je výhodné nakoupit akcie společností? Pak potřebujete tento spreadsheet!

Bulios Academy
15. 2. 2023
3 min read

Jaké akcie jsou předražené a jaké se naopak vyplatí koupit? Naše unikátní tabulka vám nejen pomůže zjednodušit rozhodování, ale zároveň doporučí kvalitní podhodnocené akcie.

Co jsou odhady reálné hodnoty akcií

Odhady reálné hodnoty, známé také jako přehledy reálných/férových cen akcií, jsou považovány za přínosné pro investory, protože poskytují objektivní posouzení hodnoty společnosti. Tyto informace mohou být užitečné různými způsoby, ale hlavně pomohou investorovi určit, zda je akcie podhodnocená nebo nadhodnocená.

Odhady reálné hodnoty mohou investorům pomoci určit, zda se akcie obchoduje za cenu, která je výrazně vyšší nebo nižší než její odhadovaná hodnota. Pokud je akcie podhodnocená, může to být dobrá příležitost k nákupu, zatímco nadhodnocená akcie může být znamením k prodeji nebo vyhnutí se nákupu. 

3 příklady z naší tabulky přehledu férových cen akcií

S koncem kvartálu přichází i naše pravidelná aktualizace TABULKY přehledu férových cen akcií, kterou můžete najít na naší vzdělávací platformě Bulios Academy. Uvedené ceny jsou samozřejmě orientační a vždy je potřeba individuálně zvážit vaší strategii, investiční horizont, finanční situaci a tak podobně.

Nebudu už zdržovat, tak se pojďme společně podívat na příklad férové ceny například akcií společnosti Intel $INTC-1.6%. Hodnoty v tabulce jsou rozděleny na 4 hlavní části a to: Základní informace o společnosti, nejdůležitější ukazatele, dividendu a konečně cenu akcie 👇

Příklad z TABULKY na akcii Intelu $INTC-1.6% 

  • ZÁKLADNÍ INFORMACE
  • UKAZATELE 
  • DIVIDENDA
  • CENA AKCIE

U Intelu si proto můžeme v aktuálním kvartálu všimnout, že je akcie výrazně podhodnocená. Jestli na tabulku zrovna koukáte a nevíte si rady, jak byste jí mohli využít, tak se nemusíte ničeho obávat, v Bulios Academy na vás totiž čeká nejen zbytek tabulky, ale taky podrobné video vysvětlující, jak s tabulkou zacházet.

Bulios Academy

Pokud jste to v posledních dnech ještě nezaregistrovali, tak jsme v Bulios spustili náš nejnovější projekt jménem Bulios Academy a stojíme si za tím, že se pro mnoho lidí bude jednat o kompletní soubor všeho, co budou potřebovat na jejich cestě právě k finanční nezávislosti. 

Po několika ANKETÁCH a důkladném výzkumu jsme přesně zjistili, co investory aktuálně nejvíce trápí a v čem si v investování neví rady. Výsledky jsme pak následně aplikovali na Bulios Academy a připravili 5 hlavních pilířů našeho vzdělávacího projektu. 

V Bulios Academy vás provedeme nejen investičními základy a strategií, ale také vám například pomůžeme vybrat ideálního brokera či osobně poradíme právě v privátní Discord skupině, která je plná podobně smýšlejících investorů. Zájemcům bych doporučil si přečíst právě tento příspěvek: 5 investičních pilířů na cestě k finanční nezávislosti

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.