Clienți ideali și o cotă de piață mai mică de 50%? Aceasta este Axon Enterprise

Astăzi ne uităm la Axon Enterprise $AXON-0.4%, o companie care are o cotă de piață uriașă, clienți ideali de partea sa și, probabil, un viitor promițător. Sună prea bine? Într-un fel, este, dar ne vom uita și la dezavantaje.

$AXON-0.4%

Descrierea de bază a companiei

Taser International (în prezent Axon) a fost o companie americană specializată în dezvoltarea și fabricarea de arme pentru apărare și protecție, în special electroșocuri și tehnologii de securitate. Printre principalele produse ale companiei se numărau armele Taser, care utilizează șocuri electrice pentru a imobiliza temporar un atacator fără a folosi arme de foc.

Taser International a fost, de asemenea, implicată în dezvoltarea de camere de securitate și de alte tehnologii de securitate pentru a fi utilizate în aplicațiile de camere de corp, în mașinile de poliție, în securitatea clădirilor și în alte domenii.

În 2017, Taser International a fuzionat cu Axon, o companie specializată în dezvoltarea și fabricarea de camere de securitate și de soluții software pentru camere de corp și pentru gestionarea video pentru securitate. Axon continuă acum să furnizeze soluții de securitate și siguranță, inclusiv arme Taser, dar sub noul nume Axon Enterprise.

Principalele produse ale Axon includ:

În mod clar, cel mai cunoscut produs este Taser-ul lor.

Camere corporale pentru ofițerii de poliție - Scopul acestei camere este de a înregistra audio și video interacțiunile dintre ofițerii de poliție și cetățeni.

ArmeTaser - Taser-urile sunt arme electrice concepute pentru a incapacita temporar un suspect, permițând ofițerilor să efectueze arestări fără a recurge la forță mortală.

Softwarede gestionare a probelor - Axon Evidence este o platformă software care le permite ofițerilor să gestioneze, să partajeze și să analizeze probele, cum ar fi înregistrările video, fotografiile și înregistrările apelurilor.

Servicii de gestionare a prob elor bazate pe cloud - Axon Cloud este un serviciu bazat pe cloud care permite stocarea și partajarea în timp real a probelor.

Software de gestionare a vehiculelor de poliție - Axon Fleet este o platformă software care permite gestionarea și monitorizarea vehiculelor de poliție.

Software de gestionare a arm elor poliției - Axon Signal este o platformă software care permite gestionarea și monitorizarea armelor poliției.

Aplicație de siguranță pentrucetățeni - Axon Citizen este o aplicație de siguranță care permite cetățenilor să raporteze infracțiuni și situații periculoase cu ajutorul smartphone-ului lor.

Camere Axon

Avantaje competitive

Axon Enterprise, cunoscută anterior sub numele de Taser International, este interesantă pentru că este specializată în producția și dezvoltarea de tehnologie de securitate, în special arme Taser și camere de securitate doar pentru forțele de securitate = în special pentru poliție.

Unul dintre avantajele competitive ale Axon este maturitatea tehnologică și inovația. Compania investește în mod constant în cercetarea și dezvoltarea de noi tehnologii și produse pentru a îmbunătăți siguranța și securitatea. Printre inovațiile recente se numără, de exemplu, o tehnologie care permite monitorizarea și evaluarea în timp real a înregistrărilor camerelor de supraveghere corporală cu ajutorul inteligenței artificiale.

Un alt avantaj competitiv al Axon Enterprise este baza sa semnificativă de clienți, inclusiv peste 18.000 de departamente de poliție din întreaga lume. De asemenea, compania are contracte pe termen lung cu mai multe agenții mari cu servicii de securitate, ceea ce îi oferă o sursă stabilă de venituri.

De asemenea, Axon se străduiește să fie un lider inovator și etic în domeniul tehnologiei de securitate. De exemplu, compania oferă un program "AI and Policing Ethics", care îi ajută pe ofițerii de poliție și pe alți oficiali cu servicii de securitate să utilizeze AI și alte tehnologii în mod etic. Aceste eforturi de a utiliza tehnologia în mod etic pot reprezenta un avantaj competitiv într-o perioadă în care tot mai mulți oameni sunt preocupați de confidențialitate și securitate.

🚨Apropoi, potrivit companiei, peste 80% din departamentele de poliție din SUA sunt echipate cu produse Axon Enterprise.

Mai mult, conform datelor S&P Global Market Intelligence, compania a avut o cotă de piață de 44,3% în prima jumătate a anului 2021!

Riscuri

Dependența de contractele guvernamentale: Axon își obține majoritatea veniturilor din vânzarea produselor și serviciilor sale către agențiile guvernamentale, în special către forțele de poliție. Pierderea sau reducerea contractelor guvernamentale ar putea avea un impact semnificativ asupra veniturilor companiei (dar este un "ce-ar fi dacă", contractele guvernamentale sunt în discuție tot timpul și există o inovație constantă).

Risc de reglementare: Axon operează într-un domeniu foarte reglementat. În cazul în care reglementările guvernamentale restricționează utilizarea taser-urilor sau a altor produse ale companiei, acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra vânzărilor și performanțelor companiei. Dar, și aici, am un punct de vedere: nu cred că acest lucru se va întâmpla. Utilizarea taser-urilor a apărut ca un înlocuitor potrivit pentru armele de foc = mai puține decese pe teren.

Riscuri tehnologice: Axon se bazează pe tehnologie pentru a-și dezvolta și inova produsele și serviciile. Dacă tehnologia companiei se dovedește a fi depășită sau vulnerabilă la amenințări de securitate, acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra reputației și veniturilor companiei.

Riscuri financiare : Axon a înregistrat pierderi în trecut și continuă să investească în dezvoltarea produselor și serviciilor sale. Dacă societatea nu reușește să obțină fonduri suficiente sau dacă investițiile în dezvoltarea produselor și serviciilor se dovedesc a fi nereușite, acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra veniturilor și performanțelor societății.

Finanțe

$AXON-0.4%

Rezultate pentru anul 2022

 • Venituri: 1,19 miliarde de dolari
 • Profit net: 0,104B$.
 • Profit pe acțiune: 0,40 dolari
 • Fluxul de numerar liber: $0.179B

Aceste rezultate arată o îmbunătățire față de anul 2021, când compania a raportat pierderi și vânzări mai mici, deoarece a investit masiv în creștere.

Veniturile din ultimii ani

 • 2022: $1.19B
 • 2021: $0.863B
 • 2020: $0.681B
 • 2019: $0.553B
 • 2018: $0.419B

Rata medie anuală de creștere a veniturilor a fost de 32,7%.

Profitul net

 • 2022: $0.104B
 • 2021: $-0.06B
 • 2020: $-0.002B
 • 2019: $0.006B
 • 2018: $0.022B
 • 2017: $0.005B

Active x pasive

20221,467.001,087.78
20211,253.001,003.00
20201,018.00799.00
2019729.00518.00
2018456.00295.00
2017312.00197.00

Fluxul de numerar a fost negativ în ultimii ani, dar, așa cum am menționat mai sus, 2022 a fost un an de breakout și fluxul de numerar liber a crescut la un pozitiv de 0,179 miliarde de dolari.

O privire asupra marjelor

Dar indicatorii de bază?

Metricile de bază P/E, P/E forward, PEG, P/S și P/B sunt toate la niveluri nebănuit de ridicate în comparație cu concurența, ceea ce se explică prin creșterea rapidă și rapidă din ultimii ani + stocul se află în prezent la ATH. Dar sunt foarte pozitiv în ceea ce privește creșterea EPS și creșterea vânzărilor, și vedem, de asemenea, o mică creștere în ceea ce privește marjele brute.

Cum văd analiștii acest lucru?

Cei 11 analiști care oferă previziuni de preț pe 12 luni pentru Axon Enterprise Inc au o țintă mediană de 237,00, cu o estimare ridicată de 263,00 și o estimare scăzută de 222,00.

Compania este un astfel de diamant găsit pentru mine în ceea ce privește concentrarea și clientela sa, sunt cu adevărat impresionat de produsele lor, dar pentru investiții aș cere să văd îmbunătățiri și rezultate mai constante, deocamdată avem o viziune de îmbunătățire, dar numai pe termen scurt.

 • Cum vi se pare compania? 🤔

Vă rugăm să rețineți că acesta nu este un serviciu de consultanță financiară. Fiecare investiție trebuie să treacă printr-o analiză amănunțită.

Aveți un cont? Apoi conectați-vă . Sau creați unul nou.

No comments yet
Timeline Tracker Overview