Potrivit analiștilor, această acțiune are o șansă de creștere de 400% până în 2030

Având în vedere că energia solară este în plină expansiune în SUA și Europa, iar First Solar $FSLR-6.2% beneficiază de subvenții uriașe în SUA, unii analiști cred că prețul acțiunilor $FSLR-6.2% va crește cu până la 400% până în 2030.

First Solar este o companie americană specializată în producția de panouri solare și sisteme fotovoltaice. Tehnologia lor folosește straturi subțiri de siliciu pentru a converti eficient energia solară în electricitate.

De asemenea, compania proiectează, construiește și operează centrale solare pentru clienți comerciali și industriali din întreaga lume. În plus, compania oferă servicii legate de sistemele de energie solară, cum ar fi consultanță, asistență tehnică și service.

Ce face ca această companie să fie interesantă?

Eficiență ridicată: tehnologia de siliciu cu peliculă subțire utilizată de First Solar atinge o eficiență ridicată în conversia energiei solare în electricitate. În acest fel, First Solar poate furniza panouri solare cu eficiență și performanță ridicată.

Durată lungă de viață: panourile First Solar sunt fabricate din materiale rezistente la deteriorări și la uzură pe termen lung. Prin urmare, panourile sunt capabile să mențină o eficiență și o performanță ridicată timp de mulți ani.

First Solar oferă panouri solare pentru o varietate deaplicații , inclusiv centrale electrice comerciale și industriale, acoperișuri, parcuri solare și multe altele. În acest fel, compania poate oferi soluții pentru diferiți clienți cu cerințe diferite privind sistemele de energie solară.

Rentabilitate. Ca urmare, First Solar este capabilă să achiziționeze și să integreze panouri solare în procesele sale de instalare și montare a sistemelor de energie solară.

De ce este interesantă pentru unii analiști?

Administrația americană pentru informații în domeniul energiei a prezis recent că "54,5 GW de capacitate totală ar trebui să intre în funcțiune în acest an", față de doar 10,3 GW anul trecut.

Iar activarea energiei solare în UE ar trebui să ajungă la 50 de gigawați în acest an. Aceasta după ce anul trecut activările sale au crescut cu 47%.

Între timp, într-o perioadă în care este nevoie de mult mai multă energie electrică pentru a susține vehiculele electrice și în care o mare parte a lumii suferă de pe urma combustibililor fosili, este foarte probabil ca activarea energiei solare să continue să explodeze în următorii doi ani.

Urmăriți FSLR pe Bulios

Iată primele patru motive ale analistului Larry Ramer - de ce acțiunile First Solar vor ajunge la 600 de dolari până în martie 2025 👇 👇.

Cererea de energie solară va continua să crească

La sfârșitul lunii trecute, PJM, care operează o rețea electrică ce deservește peste 65 de milioane de americani, a avertizat că nu va avea suficientă capacitate de energie electrică până în 2030. Având în vedere că multe centrale pe bază de combustibili fosili se vor retrage, compania a avertizat că se așteaptă la un deficit uriaș de energie electrică în 2030.

Pe măsură ce revoluția EV se va accelera probabil în Europa și în SUA în următorii ani, iar centralele pe bază de combustibili fosili se vor închide, majoritatea operatorilor de rețea din aceste jurisdicții se vor confrunta cu provocări similare.

Bineînțeles, creșterea achizițiilor de energie solară de către companiile de electricitate, care a devenit relativ ieftină și se bucură de un sprijin public și de reglementare pe scară largă, este soluția evidentă. Aceste achiziții în plină expansiune vor susține, la rândul lor, rezultatele de top și de fond ale First Solar și ale colegilor săi.

Wall Street este optimist în ceea ce privește energia solară

Unul dintre cei mai mari investitori de pe Wall Street a cumpărat o cantitate semnificativă de acțiuni la două companii solare de top în ultimul trimestru. Prin urmare, Wall Street ignoră în sfârșit îngrijorările minore care l-au înrăit în privința energiei solare în ultimii ani și își dă seama că acest sector este în creștere și este bine poziționat pentru a continua să facă acest lucru în viitorul apropiat.

Mai exact, investitorul miliardar Steve Cohen a dezvăluit că a cumpărat aproape 872.000 de acțiuni ale instalatorului solar rezidențial Sunrun în ultimul trimestru, împreună cu peste 268.000 de acțiuni ale producătorului de invertoare solare SolarEdge.

De când au fost dezvăluite achizițiile lui Cohen, la sfârșitul lunii trecute, acțiunile solare au luat avânt, arătând că Street "vede" în sfârșit perspectivele excelente ale sectorului.

First Solar a raportat rezultate foarte bune în al patrulea trimestru și a oferit o perspectivă excelentă

Numerarul operațional al FSLR în trimestrul patru a ajuns la 795,2 milioane de dolari în ultimul trimestru, în creștere de la 34,5 milioane de dolari în aceeași perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri a producătorului de module solare a urcat cu 10% de la an la an, până la 1 miliard de dolari.

Iar în ceea ce privește indicațiile critice, prognozează că venitul net va ajunge la 7-8 dolari în 2023, mult peste estimarea medie a analiștilor de 5,56 dolari.

Cumulat, rezultatele arată că firma a beneficiat și va beneficia enorm de cererea masivă pentru modulele sale solare și de subvențiile guvernamentale.

Subvenții guvernamentale

First Solar are două centrale solare în Ohio și va beneficia în curând de creditele fiscale masive adoptate de Congres anul trecut pentru fabricarea produselor solare în America.

Între timp, datorită altor prevederi aprobate de Congres, clienții First Solar din SUA sunt eligibili pentru a deduce din facturile fiscale 30% din banii pe care îi cheltuiesc pentru proiecte solare până în 2032.

Dar unde totul eșuează, în opinia mea, este în cifre. Încrederea este frumoasă, subvențiile sunt grozave, dar aș prefera să văd rezultate stabile. Compania nu a avut o creștere constantă a vânzărilor sau a profiturilor nete (ca să nu mai vorbim de marje, care sunt de-a dreptul un roller coaster - în sus și în jos), ci mai ales fluctuații pe termen lung. În plus, unii au avertizat anterior că societatea apelează destul de mult la capital străin, ceea ce ar putea fi un astfel de semn de exclamare.

  • Ce părere aveți despre această companie? 🤔

Vă rugăm să rețineți că aceasta nu este o consiliere financiară. Fiecare investiție trebuie să treacă printr-o analiză amănunțită.

Aveți un cont? Apoi conectați-vă . Sau creați unul nou.

No comments yet
Timeline Tracker Overview