Strategii globali reacționează la prăbușirea Silicon Valley Bank, cel mai mare faliment bancar din 2008 încoace

Cunoaștem deja multe despre problemele legate de bănci, așa că astăzi ne vom uita la ce cred experții. Cât de serioasă consideră ei că este această problemă și la ce ne putem aștepta în continuare?

Prăbușirea băncii din Silicon Valley a provocat panică, în timp ce sectorul financiar a cunoscut cea mai mare prăbușire bancară din 2008 încoace.

Autoritățile de reglementare din California au închis vineri firma, punând-o sub sechestru judiciar FDIC, iar acțiunile companiei au scăzut cu 87% în două zile, în timp ce unele firme de capital de risc și-au sfătuit startup-urile să retragă banii de la SVB.

SVB a declarat atunci că ia în considerare o ofertă de vânzare după ce nu a reușit să obțină capital nou în urma unor pierderi abrupte din vânzarea unui portofoliu de obligațiuni care s-a deteriorat pe fondul creșterii ratelor dobânzilor.

Iată ce au de spus câteva figuri proeminente de pe Wall Street despre întreaga situație

Brian Levitt, strateg de piață global, Invesco

"Silicon Valley Bank și First Republic au apărut ca exemple de bănci cu modele de afaceri și bilanțuri nepregătite pentru un mediu cu rate ale dobânzii în creștere și un risc de recesiune tot mai mare", a declarat Levitt.

"Investitorii care simt mirosul de sânge își vor îndrepta apoi atenția către următoarea bancă expusă la riscul de rată a dobânzii și la riscul specific de credit, și apoi către următoarea. First Republic Bank, care are o expunere semnificativă la piețele imobiliare de coastă, pare să fie următoarea pe listă."

Brent Schutte, director de investiții, Northwestern Mutual Wealth Management

"Văd știrile de astăzi ca pe un avertisment pentru Fed că acțiunile lor au un impact dur", a declarat Schutte. "Este posibil ca aceasta să-i convingă să încetinească ritmul, mai ales pe măsură ce cresc îngrijorările cu privire la alte bănci regionale cu expunere la spațiul tehnologic. Tehnologia este extrem de importantă din punct de vedere geopolitic pentru SUA, așa că acest eșec ar putea ridica îngrijorări mai largi în rândul factorilor de decizie.

"Lucrul important este că nu credem că acest lucru seamănă cu perioada 2008-2009. Cele mai mari și cele mai importante bănci din punct de vedere sistematic au fost puternic reglementate și supuse unor teste de rezistență de ani de zile. Dar, pentru mine, acesta este un avertisment pentru Fed cu privire la viitoarele efecte de bază ale creșterilor agresive ale ratelor lor."

Lundy Wright, partener la Weiss Multi-Strategy Advisers

"Contribuția autorităților de reglementare a fost o confirmare a faptului că banca este moartă sau aproape moartă. Cred că a nu face nimic ar fi foarte negativ și ar avea consecințe teribile", a declarat Wright.

"Atunci când crești rapid ratele dobânzilor, după 15 ani de suprastimulare a economiei cu rate aproape de zero, să nu-ți imaginezi că există un efect de levier în fiecare buzunar al companiei care va fi pus sub presiune este o noțiune naivă."

Nancy Tengler, director general și director de investiții, Laffer Tengler Investments

"Asta este ceea ce primim adesea de la autoritățile de reglementare: închid ușa grajdului după ce caii au ieșit din grajd", a spus Tengler. "Există un factor de lene care s-a instalat în afacerile financiare în ultimul deceniu, când banii au fost practic gratis. "

Jamie Cox, managing partner, Harris Financial Group

"Când Fed va crește ratele dobânzilor cu 500 de puncte de bază în câteva luni, lucruri precum SVB se vor întâmpla", a spus Cox. "Rezerva Federală este creatorul crizei și probabil că va trebui să reducă ratele pentru a o rezolva."

Quincy Krosby, strateg șef global, LPL Financial

"Urmărirea acțiunilor bancare și a fondurilor tranzacționate la bursă, în special a instituțiilor regionale, ar trebui să semnaleze dacă există o problemă mai amplă", a spus Krosby. "Orice tulburare ar putea fi resimțită și în lumea fondurilor speculative, motiv pentru care se acordă o atenție considerabilă oricărei presiuni care provine din vânzări neobișnuite și panică."

  • Ce părere aveți despre această problemă din jurul băncilor?
  • Mai sunt și alte probleme în viitor?
  • Va putea Fed să continue să crească ratele?

Vă rugăm să rețineți că aceasta nu este o consiliere financiară.


No comments yet
Timeline Tracker Overview