Analiza Credit Suisse a situației actuale: banca sărăcită a primit o nouă lovitură uriașă după prăbușirea SVB. Poate…

Credis Suisse a avut multe probleme în ultima vreme. S-a aflat în dificultate și părea să se clatine pe o margine foarte subțire. Dar prăbușirea SVB i-a dat acum o lovitură dură la solar. Ar putea această situație să îi pună la pământ odată pentru totdeauna?

Credit Suisse are probleme

Cândva, adresa celei de-a doua bănci ca mărime din Elveția era locul unde cele mai bogate familii din lume se duceau pentru a-și proteja și crește marile averi. Dar banca cu sediul la Zurich, veche de peste 160 de ani, și-a văzut averile evaporându-se în ultimii ani, până în punctul în care supraviețuirea sa este acum pusă sub semnul întrebării. Rănile care au adus-o în acest punct sunt aproape în întregime autoprovocate. Lista pașilor greșiți este lungă. Mă pot gândi la achiziția nefericită a First Boston Corp, care ar fi trebuit să plaseze Credit Suisse în fruntea tuturor concurenților săi europeni și să devină un jucător important pe piața de capital din SUA; sau la pașii greșiți serioși pe care i-a făcut în unitatea sa de private banking, care a dus la o pierdere de 1 miliard de dolari. Toate aceste evenimente ar fi putut fi evitate dacă ar fi existat un proces solid de gestionare a riscurilor. Dar se pare că nu a existat niciunul.

Aceste evenimente catastrofale, care sunt cu siguranță demne de filmele de succes, au distrus peste 90% din valoarea acționarilor în mai puțin de 5 ani. Iar astăzi a venit o nouă lovitură uriașă. Credit Suisse $CS+1.0% a scăzut cu peste 22% într-o singură zi, în timp ce piața se pregătește pentru ce e mai rău. Swapurile de risc de credit ale băncii elvețiene, sau CDS, au urcat la maxime istorice care depășesc cu mult media sa de 20 de ani.

CS a fost lovită chiar mai tare decât alte bănci

Astfel, investitorii probabil că iau în calcul riscurile Armaghedonului financiar care s-ar putea să fie în fața noastră. Prezența directorului general Ulrich Korner la conferința de ieri a Morgan Stanley $MS+0.5% nu a sporit încrederea investitorilor, deoarece aceștia se tem, în mod normal, de rezultate mai proaste după recenta prăbușire a băncii din Silicon Valley.

Cu o prăbușire a CS cu peste 30% în ultimele două săptămâni, se așteaptă o consolidare. Dar de ce este piața atât de bearish chiar dacă CS rămâne în restructurare?

Având în vedere scăderea bruscă a $SIVB, investitorii se tem că deponenții ar putea întoarce rapid spatele Credit Suisse. În raportul său recent, banca a actualizat că "ieșirile de bani ale clienților nu s-au inversat începând cu această lună, deși s-au stabilizat la niveluri mult mai scăzute".

Așadar, de ce nu au interpretat investitorii acest lucru ca pe o îmbunătățire semnificativă față de T4, care "a arătat ieșiri masive de fonduri ale clienților în urma anunțului privind restructurarea".

Există două opțiuni probabile aici. Cele două probabil că funcționează împreună. O teamă generală față de numele instabile din sectorul bancar, care este în prezent cuprins de teamă. Și în al doilea rând, comentariile de ieri de la conferința menționată mai sus.

Am spus în mod clar pe 9 februarie și spunem din nou că ieșirile s-au atenuat considerabil de atunci. Se revine la dinamica câștigurilor. Cusiguranță nu este încă acolo unde ar trebui să fie, dar există un impuls bun" , a declarat Ulrich Korner.

Ieșirile sunt un cuvânt critic, iar investitorii sunt foarte sensibili la o astfel de dinamică, având în vedere recentele turbulențe. De aceea, Credit Suisse a încercat să îi liniștească pe investitori că luni a înregistrat "intrări", deoarece a beneficiat de prăbușirea SVB. Cu toate acestea, participanții de pe piață își pierd probabil încrederea în "procesul cuprinzător de restructurare de trei ani pentru a reveni la profitabilitate", deoarece piața a biciuit acțiunile financiare într-o amplă mișcare de reducere a riscului de la prăbușirea SVB.

https://www.youtube.com/watch?v=G2XeyIbeXd0

Având în vedere costul crescut al finanțării, în condițiile în care continuă să se confrunte cu ieșirile de capital, sentimentul investitorilor s-a deteriorat și mai mult, deoarece principalul său investitor, Saudi National Bank, exclude noi planuri de salvare. Președintele Ammar Al Khudairy a citat obstacole de reglementare și juridice și multe alte motive pentru care firma nu își va majora participația la bancă dincolo de nivelul actual de mai puțin de 10%.

Investitorii au considerat probabil că acest lucru indică faptul că Saudi National Bank are preocupări fundamentale cu privire la perspectivele planului de restructurare al Credit Suisse. În plus, declarația lui Al Khudairy a venit după ce Korner s-a angajat să respecte obiectivele băncii pentru 2025, după cum a subliniat acesta:

Sunt foarte încrezător în ceea ce privește obiectivul nostru pentru 2025, super încrezător. De ce este așa? Câteva aspecte. În primul rând, avem o strategie foarte clară. Și această strategie, dacă vreți să știți care este calea de urmat, este foarte clară. În al doilea rând, avem un set clar de responsabilități. Am stabilit obiective clare pe care le urmărim. Și, nu în ultimul rând, dacă vă uitați la echipa executivă, este o echipă complet nouă. Colegii mei au o experiență foarte relevantă. Știu ce fac, ceea ce este util. Și chiar execută cât de mult pot, fără încetare, pentru a face lucrurile cum trebuie.

Dar piața nu pare să creadă acest lucru, iar răspunsul Băncii Naționale Saudite nu a fost demn de superîncrederea lui Korner. În schimb, piața și-a exprimat neîncrederea față de Korner și echipa sa și s-a concentrat pe potențialul colaps în continuare al băncilor cu probleme.

Valorile actuale ale CS

Nu are rost să intrăm în detaliu în analiza Credit Suisse, deoarece situația actuală se schimbă de la minut la minut. Personal, aș evita acțiunile chiar și pentru speculații - cel puțin până când va fi clar cum va evolua întreaga situație. În acest moment, situația nu pare roz.

Disclaimer: Aceasta nu reprezintă în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Aveți un cont? Apoi conectați-vă . Sau creați unul nou.

No comments yet
Timeline Tracker Overview