Analiză: Aceste 3 bănci sunt în pericol din cauza actualului carnagiu de pe piață. Vor reuși ele să supraviețuiască?

SVB a început. În scurt timp, a luat cu ea și alte câteva bănci. Acum Credit Suisse se luptă pentru supraviețuire. Dar sunt multe altele care ar putea să nu treacă de cel mai mare crash din 2008 încoace. Care este situația acestora?

Unele bănci sunt acum în pericol

Silicon Valley Bank a fost prost pregătită pentru creșterea ratelor dobânzilor. Alte bănci dau semne de avertizare similare. Pe măsură ce ratele dobânzilor au crescut, multe bănci au devenit mai profitabile, deoarece diferența dintre ceea ce câștigă din împrumuturi și investiții și ceea ce plătesc pentru finanțare s-a mărit. Cu toate acestea, există întotdeauna excepții.

Pe măsură ce ratele cresc, băncile ar trebui să devină mai profitabile. Dar nu întotdeauna. Sursa:

SVB Financial Group (SIVB) a vândut titluri de valoare în valoare de 21 de miliarde de dolari pe 8 martie, cu o pierdere de 1,8 miliarde de dolari. SVB a declarat pe 9 martie că se repoziționează pentru "a crește sensibilitatea activelor, a profita de potențialul de creștere a ratelor pe termen scurt, a bloca parțial costurile de finanțare, a proteja mai bine veniturile nete din dobânzi și marja netă de dobândă și a îmbunătăți profitabilitatea".

Silicon Valley Bank s-a axat de mult timp pe acordarea de împrumuturi și colectarea de depozite de la firmele cu capital de risc. Pe 8 martie, aceasta a declarat că consumul de numerar al clienților a rămas ridicat și a crescut și mai mult în februarie, ceea ce a dus la volume de depozite mai mici decât se aștepta. SVB Financial nu a reușit să liniștească suficient de mult clienții pentru a preveni o fugă la depozite. Prin urmare, autoritățile de reglementare din California au închis vineri Silicon Valley Bank și au predat-o Corporației Federale de Asigurare a Depozitelor.

Și apoi știm cu toții... Dar acum suntem interesați de viitor. Situația actuală. Aceasta este o scurtă trecere în revistă a situațiilor celor 5 bănci cele mai mediatizate și expuse, al căror faliment (și, prin urmare, cumpărarea speculativă) îngrijorează acum pe toată lumea.

First Republic Bank

Nu aș îndrăzni să mă hazardez să spun câtuși de puțin dacă acțiunile sunt o alegere bună în situația actuală. Este pur și simplu o situație prea complicată și sălbatică. Dar pot cel puțin să rezum pentru fiecare dintre bănci performanța sa recentă și elementele fundamentale care ar putea indica ceva. First Republic Bank $FRC are o poziție financiară solidă, cu costuri de finanțare scăzute și marje ridicate. Banca are, de asemenea, un nivel scăzut de pierderi din credite. First Republic Bank are un potențial de creștere ridicat datorită concentrării sale pe serviciile bancare private și pe gestionarea averilor. Banca se concentrează pe clienți de înaltă calitate și are o reputație puternică pentru furnizarea de servicii cu valoare adăugată ridicată.

First Republic Bank are un randament stabil al dividendelor și, din punct de vedere istoric, și-a majorat dividendele în fiecare an. Banca are, de asemenea, o poziție puternică pe piață și un nivel ridicat al câștigurilor, ceea ce ar trebui să permită o creștere suplimentară a dividendelor în viitor.

În general, First Republic Bank are o poziție financiară solidă și un potențial de creștere ridicat, ceea ce ar putea fi de interes pentru investitorii care caută oportunități de investiții în sectorul bancar.

Acest grafic este posibil să fie repetat de mai multe ori aici

First Republic este o bancă regională cu clienți înstăriți și, cu 0% recuperări de credite, creditorii săi par solvabili. Cu toate acestea, deoarece multe depozite nu sunt asigurate, există riscul ca deponenții să își retragă banii de la First Republic.

JPMorgan a oferit băncii lichidități în valoare de 70 de miliarde de dolari, iar Fed a oferit fonduri suplimentare în cadrul programului său de finanțare bancară la termen (Term Bank Financing Program). Așadar, nu cred că mulți deponenți ar retrage bani de la bancă pentru lichidități suplimentare. Și, având în vedere că portofoliul său de titluri de investiții reprezintă doar 15% din totalul activelor sale, nu mă aștept ca aceasta să sufere pierderi mari în eventualitatea unei fugii a deponenților. De asemenea, a apărut o analiză a JPMorgan care ne arată rezultatul dramatic al raportului de capital CET1 al SVB Financial. Se așteaptă ca rata de capital CET1 a First Republic să fie puternică, de 6%. În plus, managementul riscului First Republic este favorabil, deoarece banca nu investește în derivate exotice, nu investește în obligațiuni de tip junk, nu emite carduri de credit sau credite auto și nu are credite subprime.

Clienții Bancorp

Acțiunile Customers Bancorp $CUBI $CUBI-1.6% au crescut cu 10,8% în ultima ședință de tranzacționare pentru a închide la 20,04 dolari. Această mișcare a fost susținută de un volum solid, cu mult mai multe acțiuni schimbate decât în sesiunea obișnuită. Prin comparație, acțiunile au pierdut 43,2% în ultimele patru săptămâni.

$CUBI-1.6% și-a revenit cel puțin puțin puțin din prăbușire

Acțiunile Customers Bancorp $CUBI-1.6% au crescut pentru a doua zi consecutivă, după ce s-au împiedicat semnificativ în ultimele zile de tranzacționare. În urma căderii a două bănci din indicele S&P 500, investitorii și-au recăpătat o oarecare încredere în acest sector, pe fondul măsurilor luate de autoritățile de reglementare pentru a preveni o fugă în toată regula a băncilor. În plus, au fost publicate cifrele așteptate privind inflația, ceea ce a sporit și mai mult optimismul investitorilor. Aceste evoluții au dus la o creștere a acțiunilor CUBI.

Se așteaptă ca holdingul bancar să înregistreze în următorul raport un profit trimestrial de 1,24 dolari pe acțiune, ceea ce reprezintă o variație de la un an la altul de -43,4%. Veniturile sunt așteptate să fie de 158,1 milioane de dolari, în scădere cu 15% față de trimestrul precedent. Cu toate acestea, acest lucru este puternic influențat de performanța pe termen scurt a acțiunilor. În general, analiștii de aici consideră că banca ar trebui să fie relativ sigură.

New York Community Bancorp

Acțiunile New York Community Bancorp $NYCB-1.2% au câștigat 7,6% în ultima ședință de tranzacționare, închizând la 6,96 dolari. Această mișcare poate fi atribuită volumului remarcabil, cu mai multe acțiuni tranzacționate decât în sesiunea curentă. În comparație, însă, acțiunile au pierdut 32,5% în ultimele patru săptămâni.

Recent, inflația de consum din februarie în SUA a fost raportată la 6%, ușor mai mică decât cea din ianuarie, de 6,4%. Acest lucru, precum și falimentele bancare datorate ratelor mai mari care au afectat sănătatea financiară a băncilor regionale din SUA, au sporit probabil încrederea investitorilor în faptul că Rezerva Federală ar putea relaxa creșterea ratelor la viitoarea ședință din martie. În urma prăbușirii bruște a SVB Financial și Signature Bank , piețele mai largi și acțiunile bancare și-au revenit de la minimele înregistrate, deoarece sentimentul investitorilor s-a calmat, susținut de măsurile liniștitoare luate de agențiile guvernamentale. Acest lucru a dus la o creștere a acțiunilor New York Community.

Se așteaptă ca holdingul bancar să înregistreze în următorul raport un profit trimestrial de 0,27 dolari pe acțiune, ceea ce reprezintă o variație de la un an la altul de -15,6%. Veniturile sunt așteptate să fie de 619,7 milioane de dolari, în creștere cu 79,1% față de trimestrul anterior . Așteptările de creștere a câștigurilor și a veniturilor oferă cu siguranță o idee bună despre puterea potențială a acțiunilor.

Cealaltă față a monedei - Comerica

Pe reversul medaliei, în contrast cu cele trei precedente, se află Comerica, care a reușit să mențină marje și sănătate foarte ridicate.

Comerica Incorporated $CMA are sediul în Dallas, aparține sectorului financiar, iar anul acestaa luat bătaie. Compania plătește în prezent un dividend de 0,68 dolari pe acțiune, ceea ce îi conferă un randament al dividendelor de 6,53%. Prin comparație, sectorul Bănci are un randament de 3,95%. Randamentul S&P 500 este de 1,77%.

Dacă ne uităm la creșterea dividendelor, dividendul anualizat actual al companiei, de 2,84 dolari, este cu 4,4% mai mare decât anul trecut. Comerica Incorporated și-a majorat dividendele de trei ori de la an la an în ultimii cinci ani, ceea ce reprezintă o creștere medie anuală de 9,87%. În viitor, creșterea dividendelor va depinde de creșterea câștigurilor și de rata de plată, care reprezintă procentul din câștigurile anuale pe acțiune pe care o companie le plătește sub formă de dividende. Rata actuală de distribuire a Comerica Incorporated este de 32%, ceea ce înseamnă că societatea a plătit 32% din câștigurile sale pe acțiune în ultimele 12 luni sub formă de dividende. Numai acest lucru este un semn de sănătate.

Un alt grafic similar

Comerica, cu sediul în Dallas, are marea majoritate a portofoliului său de credite în credite comerciale, potrivit lui Compton, care adaugă că banca beneficiază de creșterea ratelor deoarece majoritatea împrumuturilor sale au rate ajustabile. Moody's a scris că Comerica este sub supraveghere pentru o retrogradare și a spus că aceasta reflectă parțial "dependența puternică a Comerica de finanțarea depozitelor neasigurate, care este mai sensibilă la încredere".

Federal Deposit Insurance Corp. asigură conturile individuale de până la 250.000 de dolari. Investitorii în acțiuni bancare sunt îngrijorați de faptul că depozitele neasigurate de la diverse bănci vor fi retrase, afectând lichiditatea acestor bănci.

Un purtător de cuvânt al Comerica a declarat că banca "are o bază de depozite mai diversificată, mai stabilă și mai loială și rămânem bine capitalizați și foarte lichizi".

Oricum, aceasta este doar o prezentare generală a stării băncilor. Ce se va întâmpla în prezent este probabil imposibil de spus pentru oricine.

Disclaimer: Aceasta nu este în niciun caz o recomandare de investiții. Acesta este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Aveți un cont? Apoi conectați-vă . Sau creați unul nou.

No comments yet
Timeline Tracker Overview