A JP Morgan megkedvelte ezt a két magas hozamú részvényt. De vajon minőségi részvények?

Ezekben a viharos időkben minden befektető viszonylag védekező opciót keres. Ezek általában jövedelemtermelő eszközök. Az ilyen eszközöket részesíti előnyben a JP Morgan, amely most 2 olyan magas hozamú részvényt mutatott be, amelyek segítségével a befektetők további jövedelmet építhetnek be portfóliójukba.

Bár a legfrissebb inflációs adatok pozitív elmozdulást mutatnak az infláció elleni küzdelemben, ez még mindig csak egy kis lépés a győzelemhez vezető úton. Valójában még mindig mérföldekre vagyunk a Fed 2%-os céljától. Így további kamatemelésekre számíthatunk, amelyekkel a Fed az infláció ellen küzd. Még a JP Morgan vezérigazgatója, Jamie Dimon sem gondolja, hogy az infláció egyhamar visszatérne a normális szintre.

Ezért jó ötlet, ha portfóliójukba egy defenzív elemet is beépítenek a magas hozamú osztalékrészvények formájában, amelyek jövedelmet termelnek a portfóliójuk számára. Íme 2 olyan részvény, amelyek felkeltették a JP Morgan elemzőinek figyelmét.

AGNC Befektetés $AGNC

A részvény árfolyamának grafikonja az elmúlt 5 évről.

Az AGNC Investment Corp. egy ingatlanbefektetési társaság (REIT), amely ügynökségi fedezetű értékpapírokba (MBS) és fedezett jelzálogkötelezettségekbe (CMO) történő befektetésekre specializálódott.

Az AGNC Investment elsődleges üzleti tevékenysége az ügynökségi jelzáloggal fedezett értékpapírokba történő befektetéssel történő jövedelemtermelés. A társaság törzsrészvények és elsőbbségi részvények, valamint rövid és hosszú lejáratú adósságok kibocsátása révén szerez forrásokat. Az AGNC Investment elsősorban fix kamatozású jelzáloglevelekbe fektet be, de befektethet változó kamatozású jelzáloglevelekbe és más, a GSE-k által garantált értékpapírokba is. A társaság portfóliójának nagy részét 30 éves futamidejű fix jelzáloglevelekbe fekteti.

Az AGNC Investment versenyelőnye, hogy az ügynökségi jelzáloglevelekre összpontosít. Ezek az értékpapírok kormányzati garanciával rendelkeznek, amely magas fokú hitelkockázati védelmet nyújt a nemteljesítéssel szemben. Ez csökkenti az AGNC Investment hitelkockázatát, és lehetővé teszi a vállalat számára, hogy a kamatkockázat kezelésére összpontosítson. Ezenkívül az AGNC Investment vezetői csapata jelentős tapasztalattal rendelkezik a jelzáloghitel-ágazatban, ami versenyelőnyhöz juttatja a társaságot a befektetések kiválasztásában és a portfóliókezelésben.

Az AGNC Investment egyik hátránya, hogy nyereségessége érzékeny a kamatlábak változásaira. Amikor a kamatlábak emelkednek, a társaság portfóliójának értéke csökken, ami csökkenti a társaság könyv szerinti értékét és nyereségét. Hasonlóképpen, amikor a kamatlábak csökkennek, a vállalat portfóliójának értéke növekszik, ami növeli a vállalat könyv szerinti értékét és nyereségét. További hátrány, hogy a társaságot szabályozási kockázatnak teszi ki, mivel a szabályozás vagy a kormányzati politika változásai befolyásolhatják a társaságnak az ügynökségi jelzáloglevelekbe való befektetési képességét.

Ami az osztalékbefektetők számára vonzó ebben a vállalatban, az a magas osztalékhozam, amely jelenleg 14%.

A portfólió minőségét a legutóbbi 4Q22-es eredményekből lehet lemérni. A lényeg, hogy a vállalat 93 centes egy törzsrészvényre jutó nettó nyereséget realizált, ami valamivel magasabb, mint a 66 centes előrejelzés. A szolid eredmény mellett a vállalatnak 4,3 milliárd dollár készpénzállománya volt 2022. december 31-én. Ez az összeg az AGNC teljes saját tőkéjének 59%-át tette ki.

Richard Shane, a JPMorgan elemzője jegyzetében bullish álláspontot képvisel a vállalatról.

Arra számítunk, hogy az AGNC elsősorban Agency MBS-portfóliója a könyv szerinti érték helyreállását fogja vezetni, ahogy az MBS-árak helyreállnak, és a befektetőknek hitelkockázati védelmet nyújtanak a romló gazdasági környezetben. Az AGNC bevételei teljes mértékben fedezik az osztalékot, és vonzó hozamot kínálnak. Az AGNC az egyik legjobban kezelt MREIT a lefedett univerzumunkban. Véleményünk szerint a belső menedzsment hosszú távú hajtóerőt jelent.

Elemzői várakozások.

Az elmúlt 3 hónapban összesen 9 elemző vizsgálta ezt a vállalatot, és átlagosan 11,71 dolláros részvényenkénti célárban állapodtak meg. Láthatjuk, hogy a várakozások tartománya itt meglehetősen szűk, ami némi bizalomra utalhat, valamint több elemző konszenzusára is.

Amit szem előtt kell tartani, amikor ebbe a vállalatba fektetünk, az az, hogy ez egy ciklikus vállalat, amely a kamatlábaktól függ. Ez azt jelenti, hogy ha a kamatlábak csökkennek, a vállalat sokkal jobban fog teljesíteni, mint most.

The Williams Companies $WMB+1.3%

A részvény árfolyamának grafikonja az elmúlt 5 évről.

A The Williams Companies egy vezető energetikai infrastruktúrával foglalkozó vállalat, amelynek székhelye az oklahomai Tulsában található. Az 1908-ban alapított vállalat mára Észak-Amerika egyik legnagyobb energetikai infrastruktúrával foglalkozó vállalatává nőtte ki magát, amely a földgáz gyűjtésére, feldolgozására és szállítására összpontosít.

A The Williams Companies több szegmensben is tevékenykedik, beleértve a földgázvezeték- és középső szolgáltatási szegmenseket, valamint a földgáz-folyadékok szállítását és tárolását.

A The Williams Companies által nyújtott egyik legfontosabb termék és szolgáltatás a földgáz összegyűjtése és feldolgozása. Ez magában foglalja a különböző forrásokból, többek között palagázkutakból származó földgáz összegyűjtését és feldolgozását, valamint a feldolgozott gáz szállítását a végfelhasználókhoz, például erőművekhez, ipari felhasználókhoz és lakossági fogyasztókhoz.

A Williams Companies üzletágának másik fontos szegmense a földgázszállítás. A vállalat tulajdonában és üzemeltetésében kiterjedt csővezeték-hálózat van, amely a földgázt Észak-Amerikában szállítja a kitermelési területektől a főbb piacokra. Ezek a csővezetékek létfontosságú infrastruktúrát biztosítanak a földgázipar számára, és biztosítják, hogy a földgáz megbízhatóan eljusson a végfelhasználókhoz.

A Williams Companies a földgáz-folyadékok (NGL) szegmensben is tevékenykedik, amely magában foglalja a földgáz-folyadékok, például az etán, a propán és a bután szállítását, tárolását és feldolgozását. Ezeket a termékeket alapanyagként használják a petrolkémiai iparban, valamint üzemanyagok és fűtőanyagok előállításához.

A Williams Companies egyik versenyelőnye a kiterjedt csővezeték-hálózat, amely a földgázipar számára kritikus fontosságú infrastruktúrát biztosít. A vállalat emellett hosszú múltra tekint vissza a működési kiválóság terén, és jelentős beruházásokat hajtott végre a technológiába és az infrastruktúrába, hogy javítsa működésének hatékonyságát és megbízhatóságát.

A Williams Company azonban számos kihívással is szembesül, többek között a szabályozási és környezeti kockázatokkal, valamint a más energiainfrastruktúrával foglalkozó vállalatok által támasztott versennyel. A vállalat emellett egy volatilis árupiacon is tevékenykedik, ami hatással lehet a pénzügyi eredményeire.

Ami szintén érdekes a vállalatnál, az az osztalékhozam, amely jelenleg 6,33%.

A vállalat nemrég tette közzé a 2022-es teljes éves és negyedik negyedéves eredményeit. A teljes évre vonatkozóan 10,9 milliárd dollár bevételt jelentett, szemben a 2021-es 10,6 milliárd dollárral. Ebből a vállalat 2,04 milliárd dollár nettó nyereséget realizált, illetve 1,67 dolláros hígított EPS-t ért el. A negyedéves szintekre való lefelé fúrás után a nettó nyereség 668 millió dollár, azaz részvényenként 55 cent volt. Nem-GAAP korrigált alapon ez 653 millió dolláros nettó nyereséget jelentett 53 centes nem-GAAP hígított EPS mellett - ez a szám 3 centtel felülmúlta az előrejelzést, és közel 36%-kal nőtt az előző évhez képest.

Jeremy Tonet, a JPMorgan elemzője bullish a céggel kapcsolatban, amit kommentárjaival alátámaszt.

A WMB elsőszámú meglévő "acél a földben" lábnyoma egyértelmű versenyelőnyöket biztosít a vállalat fúrási stratégiájának végrehajtásához a piacon... Míg a jelenlegi natgas S/D dinamika a piac kiegyensúlyozása érdekében a fúrótornyok összeomlásától és bezárásától való félelmet táplálja, úgy látjuk, hogy az LNG-kereslet egy másik darabja kiegyensúlyozza a piacot a következő egy-két évben, és támogatja a natgas termelési szintek esetleges növekedését. Így a potenciális egyszámjegyű EBITDA CAGR közepes számmal, a 3,55x-es YE22 tőkeáttétel és a felső vonalbeli ESG teljesítmény mellett konstruktív hátteret látunk az idő múlásával, a jelenlegi ~6%-os hozam pedig támogatást nyújt.

Elemzői várakozások.

Összesen 13 elemző vizsgálta ezt a részvényt a közelmúltban, és átlagosan 37,91 dolláros részvényenkénti célárban állapodtak meg. A konszenzus a lefelé mutató értéket tekintve 34 dollár részvényenként, ami azt jelenti, hogy még a szkeptikus elemzők is látnak itt némi szerény felfelé irányuló potenciált.

Nemrég indítottunk egy új projektet, a Bulios Dividends-t, amelynek keretében egy mintaportfóliót kezelünk osztalékrészvényekből. Ez a két részvény nem szerepel a portfóliónkban. Ha szeretné látni, hogy mely részvényeket választottuk ki a portfóliónkba, amelyek stabil, 7% feletti osztalékjövedelmet termelnek, nézze meg bátran itt.

FIGYELEM: Nem vagyok pénzügyi tanácsadó, és ez az anyag nem szolgál pénzügyi vagy befektetési ajánlásként. Az anyag tartalma pusztán tájékoztató jellegű.


No comments yet
Timeline Tracker Overview