S&P 500 ^GSPC 5,096.83 +0.96%
Alphabet GOOG $173.18 +9.64%
Nvidia NVDA $869.33 +5.20%
Amazon AMZN $179.03 +3.09%
Microsoft MSFT $408.77 +2.44%
Meta META $438.92 -0.56%
Apple AAPL $170.60 +0.42%
Tesla TSLA $170.54 +0.21%

Drahé kovy slouží pouze k ochraně, nikoliv k budování majetku.

Pokud jsi mladý měl bys naplno využívat poměru rizika a výnosů, a neměl by ses bát podstupovat vyšší riziko za cenu vyšších výnosů.

Aha otázka byla na těžaře, podle mě to jsou a. s. jako jiné, nenapadá mě způsob jakým by mohli chránit ostatní investice. Rizikově jsou na stejné úrovni, vždy záleží na datech konkrétní společnosti.

Tak investiční slitek je tradiční rodinný fuck off fond (aktuálně pro případ Putina před branami). Vím bitcoin by byl modernější, ale dědové bývají nedůvěřiví. Ale napadlo mě taky že do zlata prakticky investuje skoro každý. Více zitra pri kávě😁

Stříbrné mince pod stromek me privedly k investovani;) Na delsi dobu klidně fyzické kovy, ale na pár let kvůli spreadu (a daním u stříbra) mozna radeji ETF. Tezari jsou loterie, vetsinou nemaji zadnou konkurenční vyhodu krome nákladů na těžbu. Nezridka plati cim levnější, tim kontroverznejsi podminky.

Do zlata jako takového taky ne. Podobně jako Pavel vnímám u sebe vzhledem k věku vyšší toleranci rizika a radši ty prostředky dám do něčeho, co nedělá "šul nul". Těžaře zlata přímo nemám, ale obecně na kovy držím $VALE+1.3%. Trochu rizikovější akcie skrz geopolitiku, ale zatím mi dělá jen radost.

Osobně mám ETF fond SPDR Gold Shares.

Jsem velkým zastáncem investování do těžařů zlata a stříbra. Mám v portfoliu několik firem jako Newmont, Barrick Gold a First Majestic Silver. Myslím, že tyto společnosti mají silný fundament a zajímavé vyhlídky na růst.

Barrick Gold za P/E přes 70? Fuuuuu

Osobně se zaměřuji více na stříbro, protože tento kov má širší průmyslové využití a jeho cena může být méně citlivá na globální ekonomické výkyvy. Věřím, že investice do těžařů stříbra přinese dlouhodobý udržitelný výnos.

Taky si myslím. Zlase aktuálně netváří jako něco, co by mělo udělat XY násobek. Pokud bych měl do kovů investovat, tak taky radši stříbro. A argument s udržitelem hodnoty mi v době Bitcoinu přijde taky asi už trochu mimo

Do zlata neinvestuji, to přijde možná až jednou na stáří.