S&P 500 ^GSPC
5,061.82
-1.20%
Tesla TSLA
$161.48
-5.59%
Nvidia NVDA
$860.01
-2.48%
Meta META
$500.23
-2.28%
Apple AAPL
$172.69
-2.19%
Microsoft MSFT
$413.64
-1.96%
Alphabet GOOG
$156.33
-1.80%
Amazon AMZN
$183.62
-1.35%

Tohle je hodně zaujaté. $CS+1.0% byla v problémech s praním špinavých peněz už dlouho před rokem 2017. Teď se to ukazuje, ale BTC stále nic neprodukuje a je to čistá spekulace.

Bitcoin je taky spojován s praním špinavých peněz, proč nejde dolů? 😳

V Bitcoinu vidí hodně lidé pouze příležitost k rychlému výdělku. To je obrovský problém, jelikož tomu věří malá skupina lidí a ti ho nikam neposunou.

Proč by měl BTC něco produkovat? Byl navržen jako platební prostředek a síť.

Neprodukuje dividendy ani žádnou formu výplaty. Platební síť přeci nic neprodukuje, pouze zprostředkovává platby...

Hele tohle je těžký. Může to být vytrženo z kontextu a případně taky můžeme snadno zapomenout, že v té době nevěřil BTC v podstatě nikdo... mohl to říkat jen aby odpálkoval retail a mohl si odškrtnout takové to uspokojení většinového názoru

Neřekl bych, že se ty názory až tak mění, jen je teď ticho. Stačí si ale vzpomenout na crash FTX například a takové a hned se zase objeví kritici a pochybovači🤷‍♂️

Ono to, co zrovna frčí je vždycky vidět víc. Když roste, tak všichni hypují. Když padá, tak si každý kopne 😄

No ja bych se tomu jeho vyroku tam nesmal, kdyz jsem si tim cenovym vyvojem 2017/2018 sam prosel, tak mu musim dat za pravdu. Pod cenovku 7k to pak propadlo a hned dvakrat, takze to definici bubliny plni. Hadam ze podobne nazory budou stale prichazet, dokud se cena neustali, ale to uz pak nebude BTC krome boomeru nikoho zajimat;)

Jasně, v tom kontextu to tak vypadat mohlo a definici to taktéž plnilo. Ukázalo se ale, že tomu tak není!

BTC bude jednou raketa, daleko riskantnější je ho nemít, než ho mít.

Naprosto s tebou souhlasím!

Nojo. Pořád mluvil o bublině, až mu jedna splaskla po vlastnima rukama. Kdyby se chlapec radši místo blaboleni věnoval svoji práci, pak by možná $CS+1.0% nezkrachovala.

Jak trefné 😅

Pořád nevidím důvod ho mít. Stále více se mluví o jeho regulaci a podobně, navíc mi přijde úsměvná myšlenka omezeného počtu BTC, čím je to zajištěno, jaká je jistota že tomu tak je a bude a jednoho dne se ten počet prostě nenavýší?

Počet bitcoinů je omezený z důvodu, který je zahrnut v původním návrhu Bitcoinu, tzv. bílé knize (White Paper). Podle tohoto návrhu byl stanoven limit na celkový počet bitcoinů, který může být vytvořen - 21 milionů. Tento limit byl navržen, aby se zabránilo inflaci, která by mohla nastat v případě, že by byl počet bitcoinů neomezený. Přečti si o tom něco :)

Co změna zdrojového kódu?

Skeptici jsou stále, ale pořád jim to nějak nevychází. Bitcoin jsem prvně koupil spekulativně, nakonec jsem se o něm ale dozvídal víc a víc a už to není jen spekulačka.

No jasně, ono je potřeba udělat si o tom vlastní obrázek a něco se o tom dozvědět. Taky jsem to měl z počátku jako spekulativní hru, která přerostla v to, že do BTC teď investuju pravidelně a s úplně jiným úmyslem.

Já mám asi v tomhle výhodu. BTC jsem kupoval až když jsem fakt věděl, o co jde. O to těžší pro mě pak je jednoduše odpovědět někomu na klasickou otázku "mám to koupit?"

Nestaci odpovedet, aby to nekupoval dokud o tom nebude neco vedet?;)

A teď je to co? Spekulace, který jenom věříš víc? 🤣

Jasně, lazerový oči na profilovku, #tothemoon, BTC road to one mil. 😍😂