S&P 500 ^GSPC 5,052.68 -0.35%
Tesla TSLA $158.79 +9.75%
Nvidia NVDA $808.60 -1.90%
Meta META $486.93 -1.85%
Amazon AMZN $176.39 -1.75%
Apple AAPL $168.74 +1.10%
Alphabet GOOG $159.38 -0.34%
Microsoft MSFT $407.21 -0.09%

Kevin O'Leary tvrdí, že vláda zestátnila bankovní sektor. Místo toho upřednostňuje tento typ akcií.

Martin Bartkovský
22. 3. 2023
4 min read

Zákroky, které vláda v poslední době provedla, aby zachránila některé ohrožené banky, rozdělily veřejnost na dvě poloviny. První polovina považuje tyto zákroky za spásu a druhá polovina je vůči těmto zákrokům skeptická. Do této druhé poloviny se řadí i Kevin O'Leary, který prohlásil, že už nikdy své peníze do bankovních akcií nevloží.

Po nedávných krachách Silicon Valley Bank a Signature Bank zůstali investoři a vkladatelé vystrašení. Hvězda Shark Tank Kevin O'Leary věří, že by to mělo změnit pohled investorů na bankovní sektor, protože se domnívá, že vláda jej fakticky znárodnila. 

O víkendu se fakticky stalo, že znárodnil americký bankovní systém. Už to není riziko. Už to není v žádném smyslu soukromé. To je nyní zajištěno vládou, v konečném důsledku daňovým poplatníkem.

Faktickým problémem, který zde O'Leary vidí v tomto "znárodnění, tak je potenciální zpřísnění regulací těchto bank. Podle něj tedy investoři budou muset počítat s tím že nové regulace budou mít negativní dopad na ziskovost bank, což se projeví v cenách akcií.

Už nikdy bych své peníze nevložil do akcií banky.

https://www.youtube.com/watch?v=0ns9d9b5V8Q

V důsledku toho radí investorům, aby se místo toho podívali na dividendové akcie.

Když jsem začal dělat průzkum, zjistil jsem jeden zajímavý fakt, který navždy změnil mou investiční filozofii.

Podle O'Learyho byly dividendy zodpovědné za 71 % tržních výnosů za posledních 40 let, což z nich činí zásadní hledisko pro investory, kteří hledají dlouhodobé výnosy. Zejména doporučuje dvě akcie, které drží ve své vlajkové lodi ETF, ALPS O'Shares US Quality Dividend ETF $OUSA.

Microsoft $MSFT+0.1% 

Graf ceny akcie za posledních 5 let.

První společností, kterou O'Leary doporučuje, je Microsoft $MSFT+0.1% . Navzdory tomu, že jde o technologickou akcii, má Microsoft dlouhou historii vyplácení dividend, s 10% nárůstem své čtvrtletní dividendy oznámeným v září 2022. Při současné ceně akcií Microsoft poskytuje roční dividendový výnos těsně nad 1 %. Kromě toho je Microsoft v současnosti největším podílem v O'Learyho $OUSA s váhou 5,08 %.

Home Depot $HD-1.9% 

Graf ceny akcie za posledních 5 let.

Druhou společností, kterou O'Leary doporučuje, je Home Depot $HD-1.9% . Home Depot je kamenný prodejce, který během pandemie vykázal působivý růst, přičemž tržby ve fiskálním roce 2020 vzrostly o téměř 20 % na 132,1 miliardy dolarů. Home Depot pokračoval ve svém tempu, když se ekonomika znovu otevřela, přičemž tržby ve fiskálním roce 2022 meziročně vzrostly o 4,1 % a zisk na akcii se zlepšil o 7,5 %. Minulý měsíc společnost zvýšila čtvrtletní dividendu o 10 % na 2,09 dolaru na akcii, což představuje 2,9 % při současné ceně akcií. Home Depot představuje 4,81 % hmotnosti v O'Learyho $OUSA.

O'Learyho strategie investování do dividendových akcií může investorům poskytnout stabilní zdroj příjmů a zároveň nabídnout potenciál pro dlouhodobý růst. Vzhledem k nedávným selháním Silicon Valley Bank a Signature Bank může O'Learyho přístup zaměřený na bezpečné a spolehlivé dividendové akcie, jako je Microsoft a Home Depot, pomoci investorům překonat nejisté ekonomické časy.

Nedávno jsme spustili nový projekt Bulios Dividends, kdy v rámci tohoto projektu spravujeme vzorové portfolio dividendových akcií. Tyto dvě akcie se v našem portfoliu nenacházejí. Pokud chcete zjistit, které akcie jsme vybrali do našeho portfolia, které generuje stabilní dividendový příjem více jak 7 %, tak se neváhejte podívat zde

UPOZORNĚNÍ: Nejsem finanční poradce, a tento materiál neslouží jako finanční nebo investiční doporučení. Obsah tohoto materiálu je čistě informativní.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.