S&P 500 ^GSPC
5,261
+0.24%
Tesla TSLA
$175.62
-2.34%
Meta META
$488.73
-1.04%
Apple AAPL
$172.08
-0.71%
Amazon AMZN
$180.58
+0.42%
Alphabet GOOG
$152.52
+0.39%
Nvidia NVDA
$904.31
+0.20%
Microsoft MSFT
$421.30
-0.03%

Analytici představují 2 akcie, které můžou dominovat po zbytek roku

Mnoho investorů trápí jedna otázka, může být volatilní trh u konce? To je velice spekulativní téma, které se nedá jasně určit na základě válečného konfliktu na Ukrajině. Přesto mnozí dělají, jakoby byl všemu konec i přes mnoho ovlivňujících faktorů. Analytici vychází na povrch s tvrzením, že tyto 2 společnosti budou za každé situace prosperovat do konce letošního roku. Bude tomu tak?

Samozřejmě odhady analytiků nejsou ničím směrodatné, jde pouze o porovnání čísel a možných měsíčních akvizic a nebo objednávek.

Nyní, když má trh jasno o plánu Federálního rezervního systému (FED) na boj s inflací a počáteční šok z nedávného geopolitického zmatku pominul, není špatný nápad zvážit přidání akcií s jasnými obchodními vyhlídkami a silnou cenovou akcí. Právě proto nám analytici nabízí 2 akcie, které mohou být skvělou volbou v dubnu 2022.

O které společnosti jde?

1. Johnson & Johnson $JNJ+0.4% 

Společnost zažila tvrdý pád po volatilitě, která ji strhla počátkem roku. Nyní se akcie velmi dobře vzpamatovává a pomalu překonává své ATH.

Jeden trend se udržel během volatilního a nepředvídatelného roku 2022 na trzích, investoři se zajímají o biofarmaceutické akcie s cenově dostupným oceněním a silnými dividendami. Stačí se podívat na výkonnost akcií, jako je AbbVie $ABBV+0.8% a Bristol Myers Squibb $BMY+1.9% jako důkaz. To je velký důvod, proč zvážit přidání akcií této hlavní biofarmaceutické akcie, která nedávno tiše dosáhla nových historických maxim, Johnson & Johnson $JNJ+0.4%. 

  • Je to globální lídr ve farmaceutickém průmyslu, odvětví zdravotnických prostředků a spotřebního zboží pro zdravotní péči a přesně ten typ společnosti, na kterou se zaměřit uprostřed tolika nejistot ve světě.
  • Součástí toho, co dělá Johnson & Johnson $JNJ+0.4% tak atraktivní, je historie růstu dividend společnosti. 
  • $JNJ+0.4% je členem Dividendových aristokratů a zvýšil svou výplatu po dobu 60 po sobě jdoucích let, což je rozhodně typ konzistence, kterou investoři chtějí vidět vzhledem k obavám z inflace. 

Společnost Johnson & Johnson $JNJ+0.4% má také v plánu oddělit své podnikání v oblasti spotřebitelského zdraví, aby se zaměřila na vyšší růst, což je zajímavý strategický krok, který má obrovské důsledky. A konečně, nárůst návštěv lékařů a nemocnic v době, kdy pandemie slábne, by měl být dalším katalyzátorem této akcie, což z ní činí skvělý výběr tento měsíc i mimo něj. 

  • Společnost Johnson & Johnson $JNJ+0.4% oznámí své zisky za Q1 19. dubna, takže sledujte akcie, které směřují na nové ATH.

2. Cleveland-Cliffs $CLF+2.7% 

Společnost je opravdu na koni, 63,19% za posledního půl roku? Za mě je to velice pozitivní, jelikož takto strmí růst viděl naposledy akcionář této společnosti v roce 2009-2010.

Komoditní akcie byly letos jedny z největších výkonů a ocelářská jména jako Cleveland-Cliffs $CLF+2.7% tento měsíc vystupují jako chytří kandidáti na nákup. Je to největší společnost zabývající se plochým válcováním oceli a největší výrobce pelet železné rudy v Severní Americe, což je jistě atraktivní, protože se očekává, že ceny oceli zůstanou díky konfliktu na Ukrajině zvýšené

  • Akcie v posledních týdnech prudce vzrostly a zasahují ceny, které nebyly zaznamenány od roku 2013, což nám říká, jak silný je v této době příběh obklopující komoditní akcie.

Za zmínku také stojí, že Cleveland-Cliffs $CLF+2.7% nedávno získal AK Steel a ArcelorMittal $MT-0.9%, aby se stala plně integrovanou společností, což je pro investory další pozitivum, o kterém by měli přemýšlet. Pokud se automobilový průmysl může v průběhu tohoto roku zotavit, podívejte se na akcie, které budou i nadále stoupat, protože tato společnost dodává ocel téměř všem výrobcům automobilů v zemi. 

  • Cleveland-Cliffs $CLF+2.7% oznámí své výsledky za Q1 22. dubna, což by mělo poskytnout zajímavé informace vzhledem ke zvýšeným cenám oceli.

Závěr

Dle mého pohledu zde máme 2 slibné kandidáty, kteří mohou prosperovat nejen v měsíci dubnu, ale klidně po zbytek roku a dál. Vykazují slušné známky pro zvýšení produkce a rozvoj svého businessu, které by se měli prokázat s jejich výsledky za čtvrtletí. Výsledky by měli být poměrně dobré, takže se očekává, že po zveřejnění budou akcie opět stoupat. 

  • Vrhnete se na analýzu nebo nákup těchto akcií?
  • Jsou to dobré volby pro další růst?
  • Napadá vás ještě někdo, kdo by mohl zažít slušný měsíc a nebo klidně růst po celý rok?

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít podrobnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$CLF+2.7% mi byla dosud neznámá 👍

Půjdeš do ní? :D

Tak minimálně za pozornost stojí 🤷‍♂️

Cleveland Cliffs nevypadá vůbec špatně z hlediska dlouhodobého držení...