S&P 500 ^GSPC 5,026.45 -0.89%
Meta META $435.16 -11.82%
Microsoft MSFT $395.01 -3.43%
Nvidia NVDA $822.08 +3.18%
Amazon AMZN $171.90 -2.66%
Alphabet GOOG $156.93 -2.59%
Tesla TSLA $164.61 +1.53%
Apple AAPL $168.99 -0.02%

Kevin O'Leary susține că guvernul a naționalizat sectorul bancar. În schimb, acesta favorizează acest tip de acțiuni.

Adrian Dumitru
22. 3. 2023
4 min read

Intervențiile pe care guvernul le-a făcut recent pentru a salva unele bănci amenințate au împărțit publicul în două. Prima jumătate vede aceste intervenții ca pe o salvare, iar cealaltă jumătate este sceptică în privința lor. Din această a doua jumătate face parte Kevin O'Leary, care a declarat că nu își va mai plasa niciodată banii în acțiuni bancare.

Falimentele recente ale Silicon Valley Bank și Signature Bank au lăsat investitorii și deponenții speriați. Starul din Shark Tank, Kevin O'Leary, crede că acest lucru ar trebui să schimbe modul în care investitorii privesc industria bancară, deoarece consideră că guvernul a naționalizat-o efectiv.

În weekend, au naționalizat efectiv sistemul bancar american. Nu mai reprezintă un risc. Nu mai este privat în niciun sens. Acum este susținut de guvern, în cele din urmă de contribuabil.

Așadar, problema reală pe care O'Leary o vede aici în legătură cu această "naționalizare" este potențiala înăsprire a reglementărilor pentru aceste bănci. Astfel, spune el, investitorii vor trebui să se aștepte ca noile reglementări să aibă un impact negativ asupra profitabilității băncilor, ceea ce se va reflecta în prețul acțiunilor.

Nu mi-aș mai plasa niciodată banii în acțiuni bancare.

https://www.youtube.com/watch?v=0ns9d9b5V8Q

Drept urmare, el îi sfătuiește pe investitori să se uite mai degrabă la acțiunile cu dividende.

Când am început să fac cercetări, am descoperit un fapt interesant care mi-a schimbat pentru totdeauna filosofia de investiții.

Potrivit lui O'Leary, dividendele au fost responsabile pentru 71% din randamentele pieței în ultimii 40 de ani, ceea ce le face să fie un element esențial pentru investitorii care caută randamente pe termen lung. În special, el recomandă două acțiuni pe care le deține în ETF-ul său emblematic, ALPS O'Shares US Quality Dividend ETF $OUSA.

Microsoft $MSFT-3.4%

Un grafic al prețului acțiunilor în ultimii 5 ani.

Prima companie pe care O'Leary o recomandă este Microsoft $MSFT-3.4%. În ciuda faptului că este o acțiune din domeniul tehnologiei, Microsoft are un istoric îndelungat în ceea ce privește plata dividendelor, cu o creștere de 10% a dividendelor trimestriale anunțată în septembrie 2022. La prețul actual al acțiunilor, Microsoft oferă un randament anual al dividendelor de puțin peste 1%. În plus, Microsoft este în prezent cea mai mare participație în O'Leary's $OUSA, cu o pondere de 5,08%.

Home Depot $HD-0.4%

Un grafic al prețului acțiunilor în ultimii 5 ani.

A doua companie pe care O'Leary o recomandă este Home Depot $HD-0.4%. Home Depot este un retailer de cărămidă și mortar care a înregistrat o creștere impresionantă în timpul pandemiei, vânzările crescând cu aproape 20% până la 132,1 miliarde de dolari în anul fiscal 2020. Home Depot și-a continuat impulsul pe măsură ce economia s-a redeschis, vânzările din anul fiscal 2022 crescând cu 4,1% față de anul precedent, iar profitul pe acțiune îmbunătățindu-se cu 7,5%. Luna trecută, compania și-a majorat dividendele trimestriale cu 10%, la 2,09 dolari pe acțiune, în creștere cu 2,9% la prețul actual al acțiunilor. Home Depot reprezintă 4,81% din ponderea din O'Leary's $OUSA.

Strategia lui O'Leary de a investi în acțiuni cu dividende poate oferi investitorilor o sursă stabilă de venit, oferind în același timp un potențial de creștere pe termen lung. Având în vedere recentele eșecuri ale Silicon Valley Bank și Signature Bank, abordarea lui O'Leary de a se concentra pe acțiuni cu dividende sigure și solide, precum Microsoft și Home Depot, poate ajuta investitorii să treacă peste perioadele economice incerte.

Am lansat recent un nou proiect, Bulios Dividends, prin care gestionăm un portofoliu model de acțiuni cu dividende. Aceste două acțiuni nu se află în portofoliul nostru. Dacă doriți săvedeți ce acțiuni am selectat pentru portofoliul nostru care generează un venit stabil din dividende de peste 7%, nu ezitați să aruncați o privire aici.

AVERTISMENT: Nu sunt un consilier financiar, iar acest material nu servește drept recomandare financiară sau de investiții. Conținutul acestui material este pur informativ.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.