S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Hindenburg Research se po Adani Group zaměřila na společnost Block $SQ+1.7%.

Akcie platební společnosti, dříve známé jako Square, klesly na začátku čtvrtečního obchodování o více než 20% poté, co Hindenburg zpochybnil počet uživatelů společnosti a obvinil ji z "predátorské taktiky".

Společnost Hindenburg Research uvedla, že dvouleté vyšetřování společnosti Block ukazuje, že firma "zamlžuje" skutečná čísla uživatelů své služby Cash App tím, že hlásí zavádějící metriky "plné falešných a duplicitních účtů". Také obvinila společnost, že využívá demografii, o které tvrdí, že slouží lidem s nižšími příjmy a menšinám.

Dále obviňují Cash App z podvodů a dokonce z obchodování s insider informacemi. US-based researcher, který je zaměřen podobně jako Hindenberg, tvrdí, že v průběhu své dvouleté investigace zjistil, že vedení společnosti Block dokázalo z insider obchodů vybrat více než 1 miliardu dolarů mezi březnem 2020 a prosincem 2021.


Tak jake ze "predátorské taktiky" pouzivaji? Koupili spolecnost Afterpay, ktera vyuziva financni negramotnosti lidi, kteri si radi kupuji nesmysly na dluh a pak to musi zaplatit i s uroky...pripomina vam ten biz neco? VISA?

Ze CEO prodava sve nadhodnocene akcie na TOPu nebo za ne kupuje jine firmy nekdo vazne povazuje za neco sokujiciho?!

Pokud maji dukazy, ze firma uvedla sve akcionare v omyl tim, ze umele nafukovala sve cisla, tak at to do sveho reportu daji. Nic takoveho tam ale neni, jsou tam nejake odhady "ex zamestnancu" kteri pripousti, ze jeden uzivatel muze mit nekolik uctu. Pokud ale nekdo radeji kouka na tohle cislo, nez aby si prostudoval jake ma firma zauditovane financni vysledky, tak si zaslouzi, aby dostal od shortaru za usi;)

Btw Wells Fargo jeste nedavno svym klientum svevolne zakladala nove ucty pro klamani akcionaru. U SQ regulace umoznuje mit urcite ucty pouze na telefon/email, takze se nedivim ze toho uzivatele vyuzivaji/zneuzivaji.  Pokud jim tam opakovane posila vlada nejake covid davky, tak to spis neco vypovida o tech lidech co si plati ze svych dani;)

Ajéje, první akcionář Blocku se ozval 😄

Ne, ja jsem prodal sve akcie na TOPu spolu s Jackem;)

Ještě jedna zajímavá informace k tématu: Hindenburg uvedl, že Jack Dorsey, šéf a spoluzakladatel společnosti Block, si nashromáždil osobní bohatství ve výši 5 miliard dolarů tím, že využil uživatelů Cash App, zatímco tvrdil, že se o ně stará.

To je masakr...

On a další akcionáři už prý vytáhli miliardu $...

Že by se Dorsey přidal na seznam "legendárních CEOs", kteří půjdou do tepláků? 🤔

Ještě chybí fotka a článek od Forbes, aby to bylo komplet. Hlavně mi nikdo nepiště, že se tam objevil 😂😂

Skoro bych se asi nedivil, kdyby jo

Poslední rok a čtvrt je to šílená jízda, to je tam kolaps, tam skandál, tam podvod. Tyhle roky si budeme pamatovat ještě hodně dlouho.

Je to obrovská jízda, člověk se nestačí divit, ale taky je to tady jednou za x let taková série událostí.

Zrovna jsem to sem chtěl jít napsat. Tohle je OBROVSKÉ. Tady poteče další krev. Nevím jestli si vybrali nejlepší dobu na zveřejnění 😬

Tak proč taky čekat, určitě tam mají short pozice a teď si mnou ruce. Btw sledujete někdo jak se to vůbec vyvíjí s Adani Group? Dlouho jsem o tom nic nečetl.