2 acțiuni de dividende mai puțin cunoscute pe care este foarte posibil să le păstrați pentru totdeauna

Acțiunile cu dividende sunt populare în rândul investitorilor. Mai ales atunci când economia traversează vremuri sălbatice. Și asta este exact ceea ce avem acum. În astfel de situații, este și mai important ca o acțiune cu dividende să fie stabilă. Și exact acestea sunt cele două pe care le vom analiza astăzi.

Acțiunile cu dividende au o șansă solidă de a surclasa alte clase de active în timp

Desigur, aș putea să scriu aici despre clasice precum $KO+0.0% sau $JNJ-0.2%. Dar mi se pare mai interesant să prezint companii care nu sunt la fel de bine cunoscute. Astăzi am ales $DUK-0.8% și $MKC-1.2%

Duke Energy $DUK-0.8%

Analiza Duke Energy

Duke Energy este una dintre cele mai mari companii energetice cotate la bursă din SUA.

Duke Energy a fost fondată în 1904 de James Buchan Duke sub numele de Southern Power Company. În prezent, sediul central al companiei se află în Charlotte, Carolina de Nord. Compania a crescut constant până la forma sa actuală, cuprinzând o gamă largă de activități energetice, inclusiv producția, distribuția și vânzarea de energie electrică și gaze naturale . Duke Energy este una dintre cele mai mari companii energetice din Statele Unite, cu o capitalizare de piață de peste 60 de miliarde de dolari. Compania operează în trei segmente majore:

  1. Energie electrică: Compania generează și distribuie energie electrică la peste 7,9 milioane de clienți din șase state - Carolina de Nord, Carolina de Sud, Florida, Indiana, Ohio și Kentucky.
  2. Gaze naturale: Duke Energy furnizează gaze naturale la aproximativ 1,6 milioane de clienți din cinci state.
  3. Servicii energetice: compania oferă soluții de infrastructură energetică, energie regenerabilă și alte servicii energetice.

Duke Energy este o companie cu performanțe financiare solide și cu fundamente solide. În 2020, compania a obținut venituri totale de 23,9 miliarde de dolari și un venit net de 1,5 miliarde de dolari. Pe termen lung, compania a înregistrat venituri și profituri în creștere, ceea ce reprezintă o dovadă a capacității sale de a genera valoare pentru acționari.

Duke Energy se concentrează pe următoarele priorități strategice:

  1. Decarbonizarea: compania s-a angajat să își reducă emisiile de carbon cu 50% până în 2030 și să atingă neutralitatea în materie de carbon până în 2050. Aceasta intenționează să investească în energie regenerabilă, în modernizarea rețelei și în alte tehnologii cu emisii reduse de carbon.
  2. Modernizarea infrastructurii: Duke Energy investește în modernizarea și extinderea infrastructurii sale energetice pentru a-și servi mai bine clienții, pentru a îmbunătăți fiabilitatea rețelei și pentru a se adapta la condițiile de piață în schimbare.
  3. Orientarea către clienți: Compania se concentrează pe furnizarea de servicii excepționale pentru clienți pentru a-și menține competitivitatea și a-și consolida poziția pe piață.
  4. Inovare: Duke Energy se străduiește să fie un lider în ceea ce privește inovația și tendințele tehnologice din industria energetică, ceea ce include investiții în transformarea digitală, rețeaua inteligentă, rolul energiei

Compania generează cea mai mare parte a energiei sale din gaze naturale, energie nucleară și cărbune, și doar 1,5% din surse regenerabile. Energia regenerabilă nereglementată este foarte competitivă, iar randamentele sale sunt adesea neglijabile. Duke pare să prefere să se concentreze pe serviciile reglementate, ceea ce o face să fie o companie de utilități plictisitoare, deși stabilă. Acțiunile Duke se tranzacționează la un multiplu mai mare al câștigurilor pe acțiune estimate pentru 2023 și are un randament al dividendelor de 4,24%.

McCormick $MKC-1.2%

McCormick & Company este o companie americană specializată în fabricarea și vânzarea de condimente, ierburi, sosuri și alte produse alimentare. Compania a fost fondată în 1889 și are sediul central în Hunt Valley. McCormick & Company este unul dintre cei mai mari producători de condimente din lume și are birouri în 160 de țări.

McCormick & Company este o companie stabilă și profitabilă, cu vânzări anuale de peste 5 miliarde de dolari, care se concentrează puternic pe dezvoltarea de noi produse și pe extinderea portofoliului de afaceri. De asemenea, compania investește în tehnologii inovatoare și în digitalizare pentru a facilita vânzarea și distribuția produselor sale. În 2021, compania a anunțat că intenționează să achiziționeze Cholula, ceea ce îi va consolida poziția pe piața condimentelor și a sosurilor.

McCormick & Company are capacități de producție extinse în SUA, Canada, Europa și Asia. Compania deține și operează peste 50 de unități de producție și are peste 12.000 de angajați la nivel mondial. De asemenea, compania dispune de o rețea de distribuție extinsă care permite distribuirea rapidă și eficientă a produselor în întreaga lume. McCormick & Company își desfășoară activitatea într-un mediu concurențial în care concurează cu alți producători de condimente și produse alimentare. Printre cei mai mari concurenți ai McCormick se numără Unilever, Nestlé, ConAgra Foods și Kraft Heinz.

Piața produselor alimentare este din ce în ce mai mult influențată de tendințele în materie de alimentație sănătoasă și de preferința pentru produse naturale și organice. McCormick & Company se străduiește să răspundă la aceste tendințe prin dezvoltarea de noi produse și îmbunătățirea calității produselor sale.


Având în vedere că tot mai mulți consumatori gătesc acasă și sunt din ce în ce mai conștienți de beneficiile condimentelor pentru sănătate, Grand View Research este optimistă în ceea ce privește viitorul pieței globale. Acest lucru se reflectă în prognoza firmei, conform căreia piața globală de condimente și mirodenii va crește cu o rată anuală compusă de creștere de 5,6%, de la 37,3 miliarde de dolari în 2022 la 57,7 miliarde de dolari în 2030. Având în vedere aceste perspective, analiștii prognozează o creștere anuală a câștigurilor de 5,1% pentru McCormick în următorii cinci ani.

Randamentul dividendelor companiei, de 2%, este ușor mai mare decât randamentul de 1,7% al indicelui S&P 500. Iar cu o rată de distribuire a dividendelor de puțin sub 55% pentru anul fiscal curent, dividendul nu ar trebui să aibă probleme în a crește mai mult.

Ce părere aveți? Dețineți vreuna dintre aceste companii? Sau ce titluri cu dividende preferați?

Disclaimer: Aceasta nu este în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Aveți un cont? Apoi conectați-vă . Sau creați unul nou.

No comments yet
Timeline Tracker Overview