Az elemzők szerint ez a 3 AI-fókuszú részvény lesz a jövőben a szektor nyertesei között

A ChatGPT-hez hasonló új mesterséges intelligencia (AI) programok körüli felhajtás és izgalom teljesen indokolt. Az RBC szerint a benne rejlő potenciál olyan hatalmas, mint amilyennek látszik, ezért kiemel 3 részvényt, amelyeket érdemes megvenni.

Egy nemrégiben az ügyfeleknek írt jegyzetében a cég (RBC) a generatív AI-t "felszabadító képességnek" nevezte, amely általánosságban növeli a technológia képességeit. Szerintük az AI előtt három ilyen nagy technológiai áttörés volt: az internet, a szoftver mint szolgáltatás, valamint a felhőalapú számítástechnika és a mobilitás.

Az RBC csoport azt írta, hogy az AI egy "emelkedő áradat" lesz, amely számos technológia-központú vállalkozást fog gazdagítani, és arra figyelmeztetett, hogy azok a vállalatok, amelyek nem szállnak be gyorsan, sokat veszíthetnek.

Azelemzők szerint a vállalatok három nagy kategóriája nyerhet a legtöbbet: a felhőorientált vállalatok, amelyek gyorsan beépítik a mesterséges intelligenciát és előnyükre használják azt; a hiánypótló vállalatok, amelyek vezető pozícióik kiépítésére használják azt; és a közepes méretű szoftvercégek, amelyek a mesterséges intelligenciát arra használhatják, hogy csökkentsék előnyüket a már befutottabb versenytársakkal szemben.

De nem csak a befutott technológiai titánok profitálhatnak az AI-technológia térnyeréséből.

"Úgy véljük, hogy az AI széles körű elterjedése árucikké váláshoz is vezethet, különösen a kisebb cégek esetében, lehetővé téve az olyan ökoszisztémáknak, mint a felhőszolgáltatók és a digitális hirdetési platformok, hogy bővítsék a meglévő árkokat és nagyobb értéket ragadjanak meg" - írták az RBC elemzői. "Nem becsülnénk alá a közeli követők technológiáját sem, akik a Microsofthoz hasonlóan már több mint egy évtizede fektetnek be az AI-ba".

Íme a választásuk:

1. Microsoft $MSFT+1.2%

Úgy véljük, a Microsoft elsődleges célja, hogy az Azure-t az AI-feladatok de facto szabványos felhőplatformjává tegye, hogy segítsen áthidalni az Amazon Web Services közötti szakadékot, és nagyobb távolságot teremtsen más hiperscale felhőszolgáltatóktól, mint a Google Cloud Platform és az Oracle Cloud Infrastructure ... Ugyanakkor ez némileg elvonhatja a Google figyelmét a felhőinfrastruktúra terén folytatott agresszívabb versenytől."

Általánosságban azonban úgy vélik, hogy a Microsoft számos területen használhatja a mesterséges intelligenciát, például:

1. Felhőszolgáltatások: A Microsoft olyan felhőszolgáltatásokat kínál, mint az Azure AI, amely lehetővé teszi a fejlesztők és az adattudósok számára, hogy AI- és ML-megoldásokat építsenek és telepítsenek a felhőben.

2. Irodai alkalmazások: A Microsoft tervezi, hogy az AI-t és az ML-t az Office csomag különböző alkalmazásaiban, például az Excel, a Word, a PowerPoint és az Outlook alkalmazásaiban használja. A cél a felhasználók termelékenységének és hatékonyságának javítása olyan intelligens funkciók lehetővé tételével, mint az automatikus lektorálás, fordítás és ajánlások.

3. Egészségügy.

4. Autóipar: A Microsoft együttműködik az autógyártókkal és beszállítókkal, hogy új AI és ML megoldásokat fejlesszenek ki a biztonság, a hatékonyság és a vezetési élmény javítása érdekében.

5. Játékipar: A Microsoft tervezi az AI és az ML alkalmazását a játékiparban, például okosabb NPC-karakterek és jobb partnerkeresés létrehozása érdekében.

6. Kiskereskedelem: A Microsoft tervezi az AI és az ML alkalmazását a kiskereskedelmi iparágban, például a vásárlói élmény személyre szabása és a logisztika javítása érdekében.

2. HubSpot $HUBS+1.5%

Tézis: " Beszéltünk olyan felhasználókkal, akik a HubSpot Marketing Hubját jobbnak tartják, mint a Salesforce Marketing Cloudját, de azért maradnak a Salesforce-nál, mert a Marketing Hubból hiányoznak bizonyos vállalati szintű funkciók. Az AI lehetővé teheti a HubSpot számára, hogy ezt a szakadékot csökkentse, és a vártnál hamarabb versenyképesebbé tegye termékcsomagját a Salesforce-szal szemben a középvállalati piacon, sőt vállalati szinten is.

A HubSpot, sok más vállalathoz hasonlóan, aktívan használja a mesterséges intelligenciát (AI) és a gépi tanulást (ML) termékei és szolgáltatásai fejlesztésére. A legfontosabb területek, ahol a HubSpot az AI alkalmazását tervezi, a következők:

1. Marketingeszközök: A HubSpot az AI-t a tartalom személyre szabására és a reklámkampányok célzásának javítására tervezi használni. Az adatelemzés és a gépi tanulás segítségével jobban meg lehet majd érteni az ügyfelek viselkedését és optimalizálni a marketingkampányokat.

2. Ügyfélszolgálat: A HubSpot az AI-t az ügyfélszolgálat és az ügyféltámogatás javítására tervezi használni. Az AI-alapú chatbotok például lehetővé teszik majd az ügyfélproblémák gyorsabb megoldását és a jobb ügyfélélményt.

3. Automatizálás. Ez segíthet a hatékonyság és a dolgozók termelékenységének növelésében.

4. Adatelemzés: A HubSpot azt tervezi, hogy a mesterséges intelligenciát az adatok elemzésére és az ügyfelek számára jobb betekintést nyújt. Ez segíteni fog az ügyfelek viselkedésének jobb megértésében és a marketingkampányok optimalizálásában.

5. Prediktív analitika.

3. Veeva System $VEEV+0.8%

"A generatív AI jelentős potenciállal rendelkezik ahhoz, hogy megváltoztassa a gyógyszerek tervezésének és forgalmazásának módját. ... Tekintettel arra, hogy a Veeva piacvezető pozíciójából adódóan hatalmas mennyiségű adattal rendelkezik, a Veeva kihasználhatja a generatív AI-t, hogy egyedülálló betekintést nyújtson (ami kiterjedhet a kereskedelmi üzletágra is). Kereskedelmi szempontból a Veeva az AI-t a CRM racionalizálására használhatja, a kapcsolattartási adatok frissítésétől és tesztelésétől kezdve a gyógyszeripari képviselők jobb megcélzásának segítéséig a megfelelő egészségügyi szakemberek jobb megcélzásáig.".

Tehát hol tudják használni az AI-t?

Prediktív analitika: A Veeva tervezi, hogy az AI-t prediktív analitikára használja az ügyfelek viselkedésének előrejelzésére és a marketingkampányok jobb célzására.

Személyre szabás: A Veeva az AI-t a tartalom személyre szabására és a reklámkampányok jobb célzására tervezi használni.

Kapcsolatkezelés: A Veeva az AI-t az orvosokkal és gyógyszeripari vállalatokkal való üzleti kapcsolatok kezelésére tervezi használni, beleértve az interakciók nyomon követését és a kommunikáció javítását.

Ellátási lánc optimalizálása: A Veeva az AI-t az ellátási lánc optimalizálására és a logisztika javítására kívánja használni a gyógyszeriparban.

Képadat-feldolgozás: A Veeva a mesterséges intelligencia felhasználását tervezi a képi adatok feldolgozására, beleértve a digitális képalkotást és a mágneses rezonanciás felvételeket, ami segíthet a diagnózis és a kezelés javításában.

  • Mi a véleménye a kiválasztásukról?
  • Kit részesítene előnyben a jövőben?

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez nem pénzügyi tanácsadás. Minden befektetést alapos elemzésnek kell alávetni.


No comments yet
Timeline Tracker Overview