S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Je tu jedna věc, která mi stále vrtá hlavou, a nemůžu pochopit, jak mladí lidé můžou zahazovat takto skvělé příležitosti, a dobrovolně chtít vydělávat míň peněz než by mohli.

V roce 2020 jsem do svého portfolia nakoupil akcie společnosti Sea Limited. za zhruba 45$. K dnešnímu dni je tato akcie v plusu zhruba 80 %. Aby dividendoví investoři dosáhli se svou dividendovou akcií, která by jenom pro příklad stála v té době 45$, tak by jim musela být vyplácena dividenda ve výši 18$, neboli by akcie musela mít dividendový výnos 40 %. Vzhledem k tomu, že dividendový výnos průměrného investora ani z daleka nedosahuje takové výše, tak je asi jasné, kam tím mířím.

Jaké z toho plyne ponaučení? DIVIDENDA NENÍ VŠECHNO!!!


Tak já dividendovky beru jako něco, co mi zůstane. Akcie typu Sea nebo i krypto používám jako část portfolia, ze kterého v momentě realizace zisků část z této realizace dávám bezpečně do dividendovek, abych si "pojistil výnosy". Asi bych nedokázal držet celé portfolio mimo dividendovky. Navíc složené úročení z dobře nakoupených dividendovek je v dlouhodobém měřítku nádhera.

Na dividendové akcie bude čas vždycky, hlavně potom na stará kolena. Teď je zapotřebí budovat bohatství. Zkrátka a jednoduše mladí lidé si mohou dovolit riskovat více, jenom si to úplně neuvědomujou.

Jinak jsem rád, že tu konečně vidím Bitcoin kolegu a dalšího astronauta :D

Expert..a ti co kupili tu spolocnost za 100..200 alebo 300 sa kedy dostanu k peniazom??? A 20 rokov

A proč ji kupovali za tolik? Je na každém, jak to nakoupí, a pokud spoléhá jenom na jednu raketu, tak je to jenom jeho chyba.

Na jednu stranu souhlasím. Ale jenom s posledním, třemi slovy. Záleží totiž také na finanční stabilitě. A k té vaší superspolecnosti, tak si něco řekneme za pár let😉

V tomto případě by taky chtělo dodat, že šlo o pěkné štěstí. Záporné zisky, návratnost, marže. To vyhledáváš ztrátovky, které nesmyslně explodují nebo jak to máš? 😀

Ne vyhledává ztratovky. Vyhledává společnosti, kde vidím velký potenciál růst. Zkrátka dělám přesně to, co by měl dělat každý mladý člověk. Soustředím se na vydělávání co nejvíce peněz, a vybudování co největšího bohatství. Až poté, co budu mít velké bohatství, tak poté teprve nastane čas na jeho ochranu.

Tak proč ji držíte, když je nevyhledáváte? 🤔 Na základě čeho se u takové společnosti odhaduje a počítá s růstem?

V roce 2020 jsem nakoupil dividendoveho aristokrata AFL, ktery nejspis bude z Vaseho pohledu spolecnost, ktera je rok pred smrti za 33usd. V te dobe mela divi yield 3,39%pa a stejne si tu Vasi Sea Limited namazala na chleba;)

Je tu jeden velký rozdíl. Podívejte se, kde je cena akcie SE dneska a kde je cena AFL dneska. Navíc SE má ještě růst před sebou. Kdybch si to nemyslel, tak bych ji už dávno prodal, když se pohybovali blízko ATH. Nyní je u SE správný čas na příkupy. Jakmile odezní ta šílená politika FEDU, tak se to teprve rozjede.

To kde bude Sea Limited netusim, jen vidim jak se u ni pohybovala valuace a pri zmene makra na to musela zakonite reagovat cena. Pravdepodobne budou mit potencial, kdyz vlastni cca 20% jejich konkurent Tencent;)

Šach mat. Týpek a jeho "Stonks go brrrr" mi trochu připomíná retail v roce 2020

Tak expozice v krypto světě to jistí. Byl jsem u toho včas, takže stále jsem v krásném plusu. 😉