Analiză realizată de Annaly Capital Management: Este acest dividend monstruos sustenabil?

Annaly Capital Management este o societate americană de investiții specializată în investiții în titluri garantate cu ipoteci și alte obligațiuni. Se caracterizează printr-un dividend extrem de ridicat. Este posibil să îl păstrăm?

Prezentare generală de bază

Annaly Capital Management $NLY+0.3% a înregistrat performanțe financiare fluctuante în ultimii ani. În 2020, compania a înregistrat o pierdere netă de 1,9 miliarde de dolari, care s-a datorat impactului pandemiei COVID-19 asupra piețelor. Cu toate acestea, compania are o poziție financiară solidă, cu un raport datorii/capitaluri proprii sub 1 și o plată ridicată a dividendelor.

A cunoscut o scădere minoră

Annaly Capital Management este specializată în investiții în titluri garantate cu ipoteci și alte obligațiuni. Strategia sa implică cumpărarea și gestionarea acestor titluri de valoare pentru a obține randamente ridicate pentru investitorii săi. Compania se concentrează pe diversificarea portofoliului său și pe obținerea de randamente ridicate cu un risc relativ scăzut.

Annaly Capital Management operează într-un mediu concurențial în care concurează cu alte societăți de investiții. Printre cei mai mari concurenți ai săi se numără American Capital Agency, AGNC Investment Corp și Two Harbors Investment Corp. Concurența poate afecta performanța societății și capacitatea acesteia de a genera randamente ridicate pentru investitorii săi.

Context

Societățile de investiții, cum ar fi Annaly Capital Management, sunt reglementate de Securities and Exchange Commission (SEC) și trebuie să respecte reguli stricte în ceea ce privește investițiile și limitele de risc. Acest lucru poate afecta capacitatea unei societăți de a face anumite investiții și îi poate limita potențialul de creștere.

Piața titlurilor de valoare și a obligațiunilor garantate cu ipoteci devine din ce în ce mai competitivă. Annaly Capital Management se străduiește să țină pasul cu tendințele pieței și investește în produse și servicii inovatoare pentru a rămâne în fața pieței.

Situația actuală și dividendul

Annaly Capital Management a anunțat, în cadrul recentei sale teleconferințe privind rezultatele, că intenționează să își reducă dividendele, care în prezent au un randament incredibil de aproximativ 15%. Conducerea a declarat că se așteaptă să reducă dividendele la un "randament mai sustenabil" de 11% - 12%.

Acest lucru este de așteptat. La prima vedere, un astfel de dividend este deja prea mare. Adăugați la aceasta mediul actual. Creșterea bruscă a ratelor dobânzilor a făcut ca mediul să fie foarte dificil pentru mREIT-uri. Dar oare viitoarea reducere a dividendelor este doar începutul? Vor urma și altele? În timp ce titlurile de stat sau garantate de agenții sunt foarte sigure din punct de vedere al creditului (de exemplu, rate ipotecare ratate), acestea sunt vulnerabile la riscul ratei dobânzii. Când ratele dobânzilor ipotecare au crescut vertiginos și au depășit cu mult randamentele Trezoreriei, valoarea MBS s-a prăbușit, ceea ce a dus la pierderi nerealizate uriașe și la o scădere a valorii contabile a Annaly, sau a capitalului în care se tranzacționează mREIT-urile. De exemplu, la sfârșitul anului 2021, Annaly avea câștiguri nerealizate totale de peste 958 de milioane de dolari. La sfârșitul anului 2022, compania avea pierderi nerealizate de peste 3,7 miliarde de dolari.

Annaly se confruntă, de asemenea, cu presiuni asupra câștigurilor sale, deoarece creșterea ratelor duce la creșterea costurilor de finanțare pentru achizițiile de active, cum ar fi agențiile MBS. Costurile de finanțare au crescut cu peste 65% numai în al patrulea trimestru și, în timp ce randamentele pe care Annaly le obține din titlurile și împrumuturile sale sunt, de asemenea, în creștere, nu au fost suficiente pentru a compensa creșterea bruscă a costurilor de finanțare. După cum putem vedea, Fed nu cedează în eforturile sale de a reduce inflația și continuă să majoreze ratele.

Ratele continuă să fie ridicate la niveluri istorice. Sursa:


În cadrul recentei teleconferințe privind câștigurile Annaly, conducerea acesteia a declarat că se așteaptă ca EAD să se confrunte în continuare cu presiuni. Unul dintre principalele motive este faptul că costurile de finanțare nu au atins încă nivelul maxim din cauza majorărilor de rate deja implementate de Fed. Costurile de finanțare au tendința de a crește cu un ușor decalaj, iar Fed nu a încetat să majoreze ratele din martie anul trecut. În cazul în care vor avea loc creșteri ale ratelor, va continua să fie dificil pentru NLY să acopere chiar și dividendul de aproximativ 12%.

Istoricul dividendelor. Sursa:

Disclaimer: Aceasta nu reprezintă în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Aveți un cont? Apoi conectați-vă . Sau creați unul nou.

No comments yet
Timeline Tracker Overview