A SEC figyelmezteti a befektetőket: a kriptoeszközök most hatalmas kockázatnak vannak kitéve

A SEC a múlt héten figyelmeztette a befektetőket, hogy a kriptoeszközöket jelentős veszteségek veszélye fenyegeti. Különösen sok vállalatot figyelmeztettek, és azt mondták, hogy minden befektetőnek rendkívül óvatosnak kell lennie. Hogy miért?

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet arra figyelmezteti a befektetőket, hogy a kriptovalutákba való befektetés rendkívüli kockázatokkal jár. A SEC arra figyelmeztet, hogy a kriptoeszközök spekulatívak és nagyon kockázatosak, ezért a befektetőknek óvatosnak kell lenniük. A kriptopénzek piacán az utóbbi időben nagy ingadozások voltak tapasztalhatók, és számos kriptovaluta-vásárlási platform kockázatos lehet, és nem felel meg az alkalmazandó jogszabályoknak.

A kriptoiparban gyakoriak a csalások, és sok a csaló. A SEC figyelmeztetése több mint egy évvel azután érkezett, hogy a kriptopiac 2 billió dollár piaci értéket veszített, amikor a bitcoin $BTCUSD+1.3%, az ethereum $ETHUSD+1.6% és több ezer más kriptotoken esett a Federal Reserve kamatemelése miatt. A befektetőknek tehát óvatosnak kell lenniük, és csak olyan pénzt kockáztatniuk, amit teljesen elveszíthetnek.

"A kriptoeszközökbe való befektetés rendkívül volatilis lehet, és azokon a platformokon, ahol a befektetők ezeket az értékpapírokat vásárolják, eladják, kölcsönveszik vagy kölcsönadják, fontos befektetői védelem hiányozhat. Továbbra is jelentős a veszteség kockázata azon egyéni befektetők számára, akik kriptoeszközökkel, köztük kriptoeszköz-értékpapírokkal kapcsolatos tranzakciókat hajtanak végre" - figyelmeztetett a SEC.

Ez a kockázat tavaly év végén teljes mértékben megmutatkozott az FTX látványos összeomlása után, amely több milliárd dolláros veszteséget okozott azoknak a felhasználóknak, akik a platformon tartották a tokenjeiket.

A figyelmeztetés pedig alig néhány nappal azután érkezett, hogy a SEC értesítést küldött a Coinbase-nek, amelyben azt sugallta, hogy Amerika legnagyobb kriptopénz tőzsdéjét beperelheti a hivatal az eszközlistákkal és a tétes termékekkel kapcsolatos potenciális értékpapír-szabálysértések miatt.

"Egyik nagy kriptoeszköz-ügynökség sincs bejegyezve a SEC-nél bróker-kereskedőként, tőzsdeként vagy befektetési tanácsadóként - így a befektetők nem kaphatják meg az ezekre a szervezetekre vonatkozó szabályok által biztosított védelmet" - közölte a SEC.

Az a tény, hogy egyetlen kriptotőzsde sincs bejegyezve a SEC-nél, azt jelenti, hogy a kriptopénz-befektetők "nem részesülhetnek a csalás, manipuláció, front-running és egyéb visszaélések elleni védelemre vonatkozó szabályokból" - figyelmeztetett a SEC.

Végül a SEC arra figyelmeztetett, hogy a kriptoiparban továbbra is burjánzanak a csalások, mivel "a csalók továbbra is kihasználják a kriptoeszközök növekvő népszerűségét a lakossági befektetők elcsábítására".

"Az egyetlen pénz, amit bármilyen spekulatív befektetésben kockáztatni érdemes, az a pénz, amit teljes egészében el lehet veszíteni" - zárta a SEC.

A Coinbase bejelentése, Do Kwon letartóztatása, valamint a Justin Sun és olyan hírességek, mint Lindsay Lohan és Jake Paul elleni közelmúltbeli vádak után egyértelmű, hogy a kripto-iparággal szembeni kormányzati szigorítás valószínűleg folytatódni fog.

Felhívjuk figyelmét, hogy ez nem pénzügyi tanácsadás.


No comments yet
Timeline Tracker Overview