S&P 500 ^GSPC 5,307.01 -0.27%
Tesla TSLA $180.11 -3.48%
Alphabet GOOG $178.00 -0.86%
Apple AAPL $190.90 -0.75%
Meta META $467.78 +0.68%
Nvidia NVDA $949.50 -0.46%
Microsoft MSFT $430.52 +0.34%
Amazon AMZN $183.13 -0.01%

Analiștii J.P. Morgan spun că aceste 2 acțiuni sunt cele mai bune alegeri ale lor pentru 2023

A. Constantinescu
1. 4. 2023
6 min read

Astăzi, ne vom uita la cele mai bune alegeri ale analiștilor JPMorgan, care spun că văd cel mai mare potențial de creștere pentru aceste două acțiuni în 2023. În mod specific, acestea sunt acțiuni din sectoarele energetic și biofarmaceutic, astfel încât acestea ar putea fi două alegeri interesante din punct de vedere al raportului risc:recompensă.

Două acțiuni au primit recent desemnarea "Top Pick" din partea analiștilor de la gigantul bancar J.P. Morgan. Utilizând o combinație de date de piață, știri despre companii și comentarii ale analiștilor, ne putem face o idee despre ceea ce face ca aceste acțiuni să fie alegeri convingătoare pentru 2023.

Ar putea fi ele o alegere bună pentru noi? Vom arunca o privire 👇

Targa Resources Corporation $TRGP-2.8%

Să începem în industria energetică cu Targa Resources. Aceasta este o companie midstream care operează în zona dintre capetele de sondă și clienții finali. Companiile midstream controlează rețelele de conducte și instalații de infrastructură și transportă produsele de hidrocarburi acolo unde este nevoie de ele.

Pe scurt, Targa Resources este o companie americană care colectează, procesează, depozitează, transportă și vinde gaze naturale lichefiate, produse petroliere și alte hidrocarburi lichide.

Targa este unul dintre cei mai mari operatori independenți de midstream din America de Nord, axat pe transportul gazelor naturale și al lichidelor din gaze naturale; rețeaua sa de active este concentrată în jurul zonelor prolifice de producție din Texas, New Mexico, Oklahoma și Coasta Golfului Louisiana.

Targa este relativ izolată de costul gazelor naturale și al petrolului pe piețele de mărfuri, deoarece transportă produsele prin rețeaua sa după modelul "toll road", adică producătorii plătesc prin contract pentru a transporta anumite cantități prin sistem. Acest model a permis Targa să obțină câștiguri și fluxuri de numerar sporite în recent anunțatul 4T22, în ciuda unei scăderi a veniturilor de la an la an.

Toate acestea combinate au atras atenția analistului JPMorgan Jeremy Tonet, care scrie: "Continuăm să credem că amprenta favorabilă din Permian și franciza TRGP creează o propunere favorabilă de risc-recompensă. Cu un lanț valoric NGL Permian NGL complet integrat, considerăm că TRGP este o poveste de creștere diferențiată față de toți concurenții... Reafirmăm că TRGP este cea mai bună alegere , având în vedere lanțul valoric integrat de la capătul puțului până la export din Permian, efectul de pârghie operațional NGL, aprecierea directă a prețului materiilor prime, vizibilitatea reducerii efectului de levier și randamentul sporit al acționarilor."

Tonet nu numai că prezintă o cale optimistă pentru acțiune, dar îi acordă și un rating Overweight (adică Buy), împreună cu un preț țintă de 119 dolari, care implică un potențial de creștere de 76% pe un an.

Compania se concentrează, de asemenea, pe recompensarea acționarilor sub formă de dividende, care se situează la 1,96%, și de răscumpărări de acțiuni. Ceea ce nu-mi place, însă, este datoria relativ ridicată și fluxul de numerar negativ pentru investiții.

BeiGene, LLC $BGNE+0.3%

Următoarea cea mai bună alegere a JPM este BeiGene, o companie biofarmaceutică în stadiu clinic, precum și o companie în stadiu de comercializare. BeiGene, LLC este o companie de biotehnologie care se concentrează pe cercetarea, dezvoltarea și comercializarea de noi medicamente pentru tratamentul cancerului și al altor boli. Compania se concentrează pe descoperirea și dezvoltarea de medicamente care vizează ținte moleculare specifice în celule, ceea ce îi permite să trateze pacienții cu cancer și alte boli mai eficient și cu mai puține efecte secundare. În prezent, compania are peste 60 de programe clinice care vizează aproximativ 80% din cancere, ceea ce îi conferă un avantaj enorm în ceea ce privește amploarea în comparație cu colegii săi.

Un factor cheie pentru investitorii în această acțiune este faptul că a reușit deja să pună în circulație noi medicamente. BeiGene are trei medicamente - toate pentru tratamentul cancerului - aprobate pentru utilizare și lucrează pentru a extinde vânzările.

Medicamentele aprobate sunt tislelizumab, comercializat sub propriul nume, zanubrutinib, comercializat sub numele de Brukinsa, și pamiparib, comercializat sub numele de Partruvix; BeiGene le descrie pe primele două ca fiind "pietrele sale de temelie". Toate trei sunt aprobate în mai multe jurisdicții și sunt utilizate în tratamentul diferitelor tipuri de cancer și al cancerelor hematologice.

Conform cifrelor, BeiGene a realizat venituri de 102,2 milioane de dolari din tislelizumab în 4T22 și de 564,7 milioane de dolari din acest medicament pentru întregul an 2022. Aceste rezultate au crescut cu 72% și 97% față de cifrele din 2022. A doua "piatră de temelie", Brukinsa, a înregistrat venituri de 176,1 milioane de dolari pentru 4T22 și de 564,7 milioane de dolari pentru întregul an; aceste cifre au reprezentat o creștere de la an la an de 101% și, respectiv, 159%.

Top line-ul total al BeiGene în 2022 a fost de 1,4 miliarde de dolari, comparativ cu 1,2 miliarde de dolari în 2021. Veniturile totale pentru 2022 au inclus vânzări de produse de 1,3 miliarde de dolari, în creștere cu 97,9% față de anul precedent.

În acoperirea acțiunilor, analistul Xiling Chen de la JPMorgan s-a concentrat pe realizările și perspectivele de vânzări ale companiei.

"Ne așteptăm ca ritmul vânzărilor în SUA să se accelereze în continuare în 2023, pe fondul lansărilor CLL/SLL. În acest sens, creștem ușor estimările noastre privind vânzările pe termen scurt și lung în SUA pentru Brukins. În prezent, ne așteptăm ca produsul să atingă vânzări de 1 miliard de dolari SUA în acest an și să atingă un vârf de ~4 miliarde de dolari SUA în 2032. Această cifră este ușor sub consens și vedem un spațiu suplimentar de creștere asociat cu performanța comercială a echipei BeiGene, precum și cu o extindere indicativă suplimentară", a scris Xiling.

"Continuăm să punem accentul pe BeiGene ca fiind alegerea noastră actuală de top, cu un impuls puternic al Brookings CLL/SLL în SUA, creând potențiale creșteri ale vânzărilor în următoarele trimestre", a rezumat analistul.

Aceste comentarii susțin ratingul de supraponderabilitate (adică de cumpărare) al lui Chen pentru acțiune, în timp ce ținta de preț de 297 de dolari implică un câștig de ~35% pe un an.

  • Cum vă place compania? 🤔

Vă rugăm să rețineți că aceasta nu este o consiliere financiară.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.