S&P 500 ^GSPC 5,278.06 -0.53%
Nvidia NVDA $1,152.04 +1.14%
Apple AAPL $191.60 +0.84%
Meta META $476.19 -0.78%
Amazon AMZN $183.26 +0.61%
Tesla TSLA $176.63 -0.07%
Alphabet GOOG $177.98 -0.03%
Microsoft MSFT $430.26 -0.02%

Analitiki družbe J.P. Morgan pravijo, da sta ti dve delnici njihovi najboljši izbiri za leto 2023

Kristijan Kopitar
1. 4. 2023
5 min read

Danes si bomo ogledali najboljša izbora analitikov družbe JPMorgan, ki pravijo, da vidijo največji potencial za rast teh dveh delnic v letu 2023. Natančneje, gre za delnice v energetskem in biofarmacevtskem sektorju, zato bi to lahko bila dva zanimiva izbora v smislu razmerja med tveganjem in nagrado.

Analitiki bančnega velikana J.P. Morgan so pred kratkim dve delnici označili kot "Top Pick". S kombinacijo tržnih podatkov, novic o podjetjih in komentarjev analitikov lahko ugotovimo, zakaj sta ti delnici prepričljivi izbiri za leto 2023.

Ali so lahko dobra izbira tudi za nas? Ogledali si jih bomo 👇

Targa Resources Corporation $TRGP-0.7%

Začnimo v energetski industriji s podjetjem Targa Resources. To je podjetje za srednji tok, ki deluje na območju med glavami vrtin in končnimi odjemalci. Podjetja srednjega toka nadzorujejo omrežja cevovodov in infrastrukturnih objektov ter ogljikovodikove proizvode prevažajo tja, kjer so potrebni.

Skratka, Targa Resources je ameriško podjetje, ki zbira, predeluje, skladišči, prevaža in prodaja utekočinjen zemeljski plin, naftne derivate in druge tekoče ogljikovodike.

Družba Targa je eden največjih neodvisnih upravljavcev srednjega toka v Severni Ameriki, ki se osredotoča na prevoz zemeljskega plina in tekočih zemeljskih plinov; njeno omrežje sredstev je osredotočeno na bogata proizvodna območja Teksasa, Nove Mehike, Oklahome in zalivske obale Louisiane.

DružbaTarga je relativno izolirana od stroškov zemeljskega plina in nafte na blagovnih trgih, saj po svojem omrežju prevaža proizvode po modelu "cestninjenja"; to pomeni, da proizvajalci po pogodbi plačujejo za prevoz določenih količin po sistemu. Ta model je družbi Targa omogočil, da je v nedavno objavljenem četrtem četrtletju leta 22 kljub letnemu zmanjšanju prihodkov dosegla večji dobiček in denarni tok.

Vse to skupaj je pritegnilo pozornost analitika Jeremyja Toneta iz banke JPMorgan, ki je zapisal: "Še naprej verjamemo, da ugoden vpliv Permija in franšiza TRGP ustvarjata ugodno razmerje med tveganjem in donosnostjo. S popolnoma integrirano vrednostno verigo NGL v Permiju je po našem mnenju podjetje TRGP v primerjavi z vsemi konkurenti zgodba o rasti, ki se razlikuje od ostalih... Ponovno potrjujemo, da je družba TRGP najboljša izbira glede na integrirano vrednostno verigo od vrtine do izvoza v Permiju, operativni vzvod NGL, neposredno rast cen surovin, vidnost razdolževanja in večjo donosnost za delničarje."

Tonet ne le, da opisuje optimistično pot za delnico, temveč ji daje tudi oceno Overweight (tj. Nakup) skupaj s ciljno ceno 119 USD, kar pomeni enoletni potencial rasti v višini 76 %.

Družba se osredotoča tudi na nagrajevanje delničarjev v obliki dividende, ki znaša 1,96 %, in odkupa delnic. Kar pa mi ni všeč, je razmeroma visok dolg in negativen denarni tok pri naložbah.

BeiGene, LLC $BGNE-1.7%

Naslednji najboljši izbor banke JPM je BeiGene, biofarmacevtsko podjetje v klinični fazi in tudi v fazi komercializacije. BeiGene, LLC je biotehnološko podjetje, ki se osredotoča na raziskave, razvoj in komercializacijo novih zdravil za zdravljenje raka in drugih bolezni. Podjetje se osredotoča na odkrivanje in razvoj zdravil, ki ciljajo na specifične molekularne tarče v celicah, kar mu omogoča učinkovitejše zdravljenje bolnikov z rakom in drugimi boleznimi z manj stranskimi učinki. Družba ima trenutno več kot 60 kliničnih programov, namenjenih približno 80 % rakavih obolenj, kar ji daje veliko prednost v primerjavi s podobnimi podjetji.

Ključni dejavnik za vlagatelje v to delnico je, da je že uspelo spraviti v promet nova zdravila. Družba BeiGene ima odobrena tri zdravila - vsa za zdravljenje raka - in si prizadeva razširiti prodajo.

Odobrena zdravila so tislelizumab, ki ga družba BeiGene prodaja pod svojim imenom, zanubrutinib, ki se imenuje Brukinsa, in pamiparib, ki se imenuje Partruvix; družba BeiGene opisuje prvi dve kot svoji "temeljni zdravili". Vsi trije so odobreni v več jurisdikcijah in se uporabljajo za zdravljenje različnih vrst raka in hematoloških rakov.

Glede na številke je družba BeiGene v 4. četrtletju 22. leta realizirala 102,2 milijona USD prihodkov od tislelizumaba, v celotnem letu 2022 pa 564,7 milijona USD od tega zdravila. Ti rezultati so bili za 72 % in 97 % višji od podatkov za leto 2022. Drugi "temeljni kamen", zdravilo Brukinsa, je imelo v 4. četrtletju 22. leta 176,1 milijona USD, v celotnem letu pa 564,7 milijona USD; te številke pomenijo 101 % oziroma 159 % rast v primerjavi z letom prej.

Skupna zgornja meja podjetja BeiGene je v letu 2022 znašala 1,4 milijarde USD, v primerjavi z 1,2 milijarde USD v letu 2021. Skupni prihodki za leto 2022 so vključevali prodajo izdelkov v višini 1,3 milijarde USD, kar je 97,9 % več kot prejšnje leto.

Analitik Xiling Chen iz družbe JPMorgan se je pri kritju delnice osredotočil na prodajne dosežke in obete podjetja.

"Pričakujemo, da se bo prodajni zagon v ZDA leta 2023 zaradi uvedbe CLL/SLL še pospešil. V tem duhu smo nekoliko zvišali naše kratkoročne in dolgoročne ocene prodaje zdravila Brukins v ZDA. Trenutno pričakujemo, da bo prodaja izdelka letos dosegla 1 milijardo ameriških dolarjev, leta 2032 pa bo dosegla vrh pri ~4 milijardah ameriških dolarjev. To je nekoliko manj od soglasja, pri čemer vidimo dodatne možnosti za rast, povezane s komercialno uspešnostjo ekipe podjetja BeiGene in nadaljnjo okvirno širitvijo," je zapisal Xiling.

"Še naprej poudarjamo, da je družba BeiGene naša trenutna najboljša izbira, saj močan zagon podjetja Brookings CLL/SLL v ZDA ustvarja potencialne prodajne presežke v naslednjih nekaj četrtletjih," je povzel analitik.

Ti komentarji podpirajo Chenovo oceno Overweight (tj. nakup) za delnico, medtem ko ciljna cena 297 USD pomeni enoletni dobiček v višini ~35 %.

  • Kako je podjetje všeč vam? 🤔

Upoštevajte, da to ni finančni nasvet.


Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.