S&P 500 ^GSPC 5,267.84 -0.74%
Nvidia NVDA $1,037.99 +9.32%
Tesla TSLA $173.74 -3.54%
Apple AAPL $186.88 -2.11%
Alphabet GOOG $175.06 -1.65%
Amazon AMZN $181.05 -1.14%
Microsoft MSFT $427.00 -0.82%
Meta META $465.78 -0.43%

Persoanele din interior cumpără aceste 2 acțiuni în masă. Se pot aștepta la creștere?

Constantin
1. 4. 2023
7 min read

Există mai multe modalități prin care puteți identifica acțiunile care se pot aștepta să crească. Unul dintre ele este reprezentat de tranzacțiile cu persoane din interior. Așadar, haideți să analizăm astăzi 2 acțiuni care au înregistrat în ultima vreme o activitate crescută a persoanelor din interior.

Urmărirea activității de tranzacționare a persoanelor din interior, cum ar fi directorii și membrii consiliului de administrație, poate oferi informații valoroase despre evoluția viitoare a unei companii. Tranzacțiile cu persoane din interior pot semnala încrederea în potențialul de creștere al unei acțiuni, mai ales când vine vorba de achiziții mari de acțiuni.

Cu toate acestea, este important de reținut că urmărirea tranzacțiilor cu informații privilegiate nu ar trebui să fie singura sursă de informații atunci când se iau decizii de investiții. Înainte de a lua o decizie de investiție, ar trebui efectuată o analiză amănunțită a elementelor fundamentale ale unei companii, a concurenților și a condițiilor generale ale pieței.

Volatilitatea pieței a determinat investitorii să se concentreze mai mult pe analiza datelor și pe urmărirea activității de tranzacționare cu informații privilegiate, adică a directorilor de companii și a acționarilor cheie. Urmărirea activității de tranzacționare a acestor inițiați poate oferi informații utile despre acțiunile care au potențial de creștere. În acest articol, ne concentrăm asupra a două acțiuni la care au fost înregistrate achiziții recente de insideri pentru sume semnificative.

Guardant Health $GH-4.5%

Un grafic al prețului acțiunilor în ultimii 5 ani.

Guardant Health este o companie de biotehnologie cu sediul în California care se concentrează pe dezvoltarea de teste de diagnosticare avansate pentru pacienții cu cancer. Principalul lor produs este Guardant360, un test de pionierat bazat pe biopsie lichidă care analizează probele de sânge ale pacienților pentru a identifica mutațiile din ADN-ul tumoral.

Biopsiile lichide reprezintă o modalitate revoluționară de diagnosticare a cancerului deoarece, spre deosebire de biopsiile tradiționale, care necesită o procedură invazivă pentru a colecta o mostră de țesut tumoral, biopsiile lichide prelevează sânge. Această abordare simplifică și accelerează procesul de diagnosticare, reduce riscul de complicații și poate fi efectuată în mod repetat, permițând astfel monitorizarea evoluției tumorii și a eficacității tratamentului.

Guardant Health oferă o gamă largă de produse și servicii pentru medici, laboratoare și organizații de cercetare:

  • Guardant360: Este un profil genomic tumoral cuprinzător care identifică mutațiile genetice responsabile de inițierea și creșterea tumorii. Acest test le permite medicilor să adapteze tratamentul la fiecare pacient în funcție de profilul său genetic.
  • GuardantOMNI: Acest test este conceput pentru companiile farmaceutice și organizațiile de cercetare care dezvoltă noi terapii împotriva cancerului. Acesta ajută la identificarea biomarkerilor pentru selectarea pacienților pentru studiile clinice și pentru evaluarea eficacității noilor medicamente.
  • Guardant Reveal: Un test conceput pentru detectarea precoce a recidivei cancerului colorectal și evaluarea bolii reziduale după tratament. Ajută medicii să monitorizeze pacienții și să ajusteze tratamentul pe baza rezultatelor testului.
  • LUNAR-1: Este un test preclinic pentru detectarea precoce a cancerului la persoanele asimptomatice cu risc ridicat de a dezvolta cancer. Testul este încă în curs de dezvoltare și are potențialul de a deveni un instrument cheie în prevenirea și diagnosticarea precoce a cancerului.

În cel mai recent trimestru raportat, Guardant a avut venituri de 126,9 milioane de dolari. Co-președinții companiei, Helmy Eltoukhy și AmirAli Talasaz, au făcut recent achiziții de acțiuni de peste 2 milioane de dolari.

Așteptările analiștilor.

Analistul Kyle Mikson, de la Canaccord Genuity, evaluează această acțiune drept "Cumpărare" cu un preț țintă de 60 de dolari, sugerând un potențial de creștere de 128% în următoarele 12 luni.

Enovix $ENVX-9.2%

Un grafic al prețului acțiunilor în ultimii 2 ani.

Enovix este o companie americană axată pe dezvoltarea și fabricarea de baterii avansate de ultimă generație, cu scopul de a aduce pe piață baterii sigure și de înaltă performanță pentru o gamă largă de aplicații, cum ar fi vehiculele electrice, electronicele de consum și stocarea energiei.

Enovix dezvoltă baterii cu anozi de siliciu care au potențialul de a dubla capacitatea de stocare a anozilor actuali de grafit. Anozii de siliciu oferă, de asemenea, o densitate energetică îmbunătățită și o durată de viață mai lungă a bateriei.

Cu arhitectura sa 3D brevetată, Enovix obține o densitate energetică mai mare și o performanță îmbunătățită în materie de siguranță prin plasarea anozilor de siliciu într-o structură eficientă din punct de vedere al spațiului. Această arhitectură 3D reduce, de asemenea, umflarea bateriei, îmbunătățind siguranța și fiabilitatea generală a bateriei.

Enovix a anunțat recent că intenționează să construiască o linie de producție suplimentară, denumită "Gen2 Autoline", pentru a crește capacitatea de producție a companiei. În plus, Enovix plănuiește să își amplaseze prima unitate de producție de mare volum, ceea ce ar trebui să permită companiei să răspundă mai rapid la cererea tot mai mare pentru bateriile sale.

Enovix încheie, de asemenea, parteneriate strategice cu alți actori de pe piață, cum ar fi producătorii de electronice și companiile din domeniul auto, pentru a colabora în vederea integrării bateriilor Enovix în produsele lor.

Având în vedere accentul din ce în ce mai mare pus pe electrificarea transporturilor, dezvoltarea energiei regenerabile și piața electronicelor de consum în schimbare rapidă, Enovix este bine poziționată pentru succesul viitor. Tehnologia inovatoare de ultimă generație a bateriilor lor, cu anozi de siliciu și arhitectură 3D, oferă soluții la unele dintre cele mai mari provocări de pe piața actuală a bateriilor

Thurman Rodgers, din consiliul de administrație al Enovix, a făcut o serie de achiziții mari de acțiuni de peste 2 milioane de dolari

Cererea tot mai mare de vehicule electrice, electronice de consum și energie regenerabilă stimulează interesul pentru baterii noi, performante și sigure. Enovix are potențialul de a deveni un jucător cheie în acest sector în creștere rapidă, motiv pentru care acțiunile sale sunt considerate o investiție atractivă. Având în vedere achizițiile semnificative de acțiuni din interior, ne putem aștepta ca și alți investitori să fie interesați de acțiunile Enovix.

Așteptările analiștilor.

Concluzie

Achizițiile de acțiuni din interior la Guardant Health și Enovix sugerează că aceste companii au potențial de creștere. Guardant Health, cu inovațiile sale în domeniul testării cancerului, și Enovix, cu bateriile sale avansate, par să fie bine poziționate pentru un succes viitor pe piețele lor respective.

Cu toate acestea, este important să se efectueze analize și evaluări suplimentare ale acestor companii înainte de a lua o decizie de investiție. Tranzacțiile cu informații privilegiate pot fi un indicator util, dar nu ar trebui să fie singurul factor în deciziile de investiții.

AVERTISMENT: Nu sunt un consilier financiar, iar acest material nu reprezintă o recomandare financiară sau de investiții. Conținutul acestui material este pur informativ.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.