S&P 500 ^GSPC 5,266.95 -0.74%
Meta META $474.36 -1.16%
Nvidia NVDA $1,148.25 +0.81%
Alphabet GOOG $177.40 -0.35%
Tesla TSLA $176.19 -0.32%
Microsoft MSFT $429.17 -0.27%
Apple AAPL $190.29 +0.16%
Amazon AMZN $182.02 -0.07%

A bennfentesek tömegesen vásárolják ezt a 2 részvényt. Várhatnak növekedést?

Bandi Császár
1. 4. 2023
8 min read

Sokféleképpen azonosíthatja azokat a részvényeket, amelyek növekedésre számíthatnak. Az egyik ezek közül a bennfentes tranzakciók. Nézzünk meg tehát ma 2 olyan részvényt, amelyeknél a közelmúltban megnőtt a bennfentes tevékenység.

A bennfentes kereskedési tevékenység, például a vezetők és az igazgatósági tagok nyomon követése értékes betekintést nyújthat egy vállalat jövőbeli fejlődésébe. A bennfentes kereskedelem jelezheti a részvények felfelé ívelő potenciáljába vetett bizalmat, különösen, ha nagy részvényvásárlásokról van szó.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a bennfentes kereskedés nyomon követése nem lehet az egyetlen információforrás a befektetési döntések meghozatalakor. A befektetési döntés meghozatala előtt alaposan elemezni kell a vállalat fundamentumait, a versenytársakat és az általános piaci feltételeket.

A piaci volatilitás arra késztette a befektetőket, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek az adatelemzésre és a bennfentes kereskedési tevékenység, azaz a vállalatvezetők és a kulcsfontosságú részvényesek nyomon követésére. E bennfentesek kereskedési tevékenységének nyomon követése hasznos információkkal szolgálhat a felfelé ívelő potenciállal rendelkező részvényekről. Ebben a cikkben két olyan részvényre összpontosítunk, amelyeknél a közelmúltban jelentős összegekért történő bennfentes vásárlásokat jegyeztek fel.

Guardant Health $GH-0.3%

A részvény árfolyamának grafikonja az elmúlt 5 év során.

A Guardant Health egy kaliforniai székhelyű biotechnológiai vállalat, amely a rákos betegek számára fejlett diagnosztikai tesztek kifejlesztésére összpontosít. Vezető termékük a Guardant360, egy úttörő folyékony biopszián alapuló teszt, amely a betegek vérmintáit elemezve azonosítja a tumor DNS-ében lévő mutációkat.

A folyékony biopszia forradalmi módja a rák diagnosztizálásának, mivel a hagyományos biopsziával ellentétben, amely invazív eljárást igényel a tumorszövetből vett minta begyűjtéséhez, a folyékony biopszia vérből történik. Ez a megközelítés leegyszerűsíti és felgyorsítja a diagnosztikai folyamatot, csökkenti a szövődmények kockázatát, és ismételten elvégezhető, lehetővé téve a daganat progressziójának és a kezelés hatékonyságának nyomon követését.

A Guardant Health termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja orvosok, laboratóriumok és kutatóintézetek számára:

  • Guardant360: Ez egy átfogó genomikai tumorprofil, amely azonosítja a tumorok kialakulásáért és növekedéséért felelős genetikai mutációkat. Ez a teszt lehetővé teszi az orvosok számára, hogy a kezelést az egyes betegek genetikai profilja alapján testre szabják.
  • GuardantOMNI: Ez a teszt olyan gyógyszeripari vállalatok és kutatószervezetek számára készült, amelyek új rákterápiákat fejlesztenek. Segít azonosítani a biomarkereket a betegek klinikai vizsgálatokra való kiválasztásához és az új gyógyszerek hatékonyságának értékeléséhez.
  • Guardant Reveal: A vastagbélrák kiújulásának korai felismerésére és a kezelés után fennmaradó betegség értékelésére tervezett teszt. Segít az orvosoknak a betegek nyomon követésében és a kezelésnek a teszteredmények alapján történő kiigazításában.
  • LUNAR-1: Ez egy preklinikai teszt a rák korai felismerésére olyan tünetmentes egyéneknél, akiknél magas a rák kialakulásának kockázata. A teszt még fejlesztés alatt áll, és a rák megelőzésének és korai diagnózisának kulcsfontosságú eszközévé válhat.

A legutóbbi negyedévben a Guardant bevétele 126,9 millió dollár volt. A vállalat társ-vezérigazgatói, Helmy Eltoukhy és AmirAli Talasaz a közelmúltban több mint 2 millió dollár értékben vásároltak részvényeket.

Elemzői várakozások.

A Canaccord Genuity elemzője, Kyle Mikson a részvényt vételre értékeli 60 dolláros célárral, ami 128%-os emelkedési potenciált jelent a következő 12 hónapban.

Enovix $ENVX-4.4%

A részvény árfolyamának grafikonja az elmúlt 2 évben.

Az Enovix egy amerikai vállalat, amely a következő generációs fejlett akkumulátorok fejlesztésére és gyártására összpontosít, azzal a céllal, hogy nagy teljesítményű, biztonságos akkumulátorokat hozzon forgalomba olyan alkalmazások széles körére, mint az elektromos járművek, a fogyasztói elektronika és az energiatárolás.

Az Enovix szilícium anódokkal ellátott akkumulátorokat fejleszt, amelyek a jelenlegi grafit anódok tárolókapacitásának megduplázására képesek. A szilícium-anódok emellett jobb energiasűrűséget és hosszabb akkumulátor-élettartamot biztosítanak.

A szabadalmaztatott 3D-s architektúrával az Enovix nagyobb energiasűrűséget és jobb biztonsági teljesítményt ér el azáltal, hogy a szilícium anódokat helytakarékos szerkezetben helyezi el. Ez a 3D architektúra csökkenti az akkumulátor duzzadását is, javítva az akkumulátor általános biztonságát és megbízhatóságát.

Az Enovix nemrégiben bejelentette, hogy a vállalat termelési kapacitásának növelése érdekében egy további, "Gen2 Autoline" elnevezésű gyártósor építését tervezi. Emellett az Enovix tervezi első nagy volumenű gyártóüzemének elhelyezését, ami lehetővé teszi a vállalat számára, hogy gyorsabban reagáljon az akkumulátorai iránti növekvő keresletre.

Az Enovix más piaci szereplőkkel, például elektronikai gyártókkal és autóipari vállalatokkal is stratégiai partnerséget köt, hogy együtt dolgozzanak az Enovix akkumulátorok termékeikbe történő integrálásán.

A közlekedés villamosításának, a megújuló energiaforrások fejlesztésének és a gyorsan változó fogyasztói elektronikai piacnak a növekvő hangsúlyával az Enovix jó helyzetben van a jövőbeli sikerhez. A szilícium-anódokkal és 3D-architektúrával rendelkező innovatív, új generációs akkumulátortechnológiájuk megoldást kínál a mai akkumulátorpiac néhány legnagyobb kihívására.

Thurman Rodgers, az Enovix igazgatótanácsának tagja több mint 2 millió dollár értékű nagy részvényvásárlást hajtott végre.

Az elektromos járművek, a szórakoztató elektronika és a megújuló energia iránti növekvő kereslet fokozza az új, nagy teljesítményű és biztonságos akkumulátorok iránti érdeklődést. Az Enovixnek megvan a lehetősége arra, hogy kulcsszereplővé váljon ebben a gyorsan növekvő ágazatban, ezért részvényei vonzó befektetésnek számítanak. Tekintettel a részvény jelentős bennfentes vásárlására, várhatóan más befektetők is érdeklődnek az Enovix részvényei iránt.

Elemzői várakozások.

Következtetés

A Guardant Health és az Enovix bennfentes részvényvásárlásai azt sugallják, hogy ezek a vállalatok növekedési potenciállal rendelkeznek. A Guardant Health a rákvizsgálat terén elért innovációival, az Enovix pedig a fejlett akkumulátoraival jó pozícióban tűnik a jövőbeni sikerre a saját piacaikon.

Mégis fontos, hogy további elemzést és értékelést végezzünk ezekről a vállalatokról, mielőtt befektetésről döntenénk. A bennfentes kereskedelem hasznos mutató lehet, de nem szabad, hogy az legyen az egyetlen tényező a befektetési döntésekben.

FIGYELEM: Nem vagyok pénzügyi tanácsadó, és ez az anyag nem szolgál pénzügyi vagy befektetési ajánlásként. Az anyag tartalma pusztán tájékoztató jellegű.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.