S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Insajderji kupujejo ti dve delnici v velikem obsegu. Ali lahko pričakujejo rast?

Primoz Krajnc
1. 4. 2023
5 min read

Delnice, ki lahko pričakujejo rast, lahko prepoznate na več načinov. Eden od njih so transakcije z notranjimi informacijami. Zato si danes oglejmo 2 delnici, pri katerih se je v zadnjem času povečalo število notranjih informacij.

Spremljanje dejavnosti trgovanja z notranjimi informacijami, kot so vodilni delavci in člani upravnega odbora, lahko zagotovi dragocen vpogled v prihodnji razvoj podjetja. Trgovanje z notranjimi informacijami lahko signalizira zaupanje v potencial rasti delnice, zlasti ko gre za velike nakupe delnic.

Vendar se je treba zavedati, da sledenje trgovanju z notranjimi informacijami ne sme biti edini vir informacij pri sprejemanju naložbenih odločitev. Pred investicijsko odločitvijo je treba opraviti temeljito analizo temeljnih podatkov podjetja, konkurentov in splošnih tržnih razmer.

Zaradi nestanovitnosti trga so se vlagatelji bolj osredotočili na analizo podatkov in sledenje dejavnosti trgovanja z notranjimi informacijami, tj. vodstva podjetja in ključnih delničarjev. Sledenje trgovalni dejavnosti teh notranjih oseb lahko zagotovi koristne informacije o delnicah, ki imajo potencial za rast. V tem članku se osredotočamo na dve delnici, pri katerih so bili nedavno zabeleženi nakupi notranjih informacij za znatne zneske.

Guardant Health $GH+13.4%

Graf cene delnice v zadnjih petih letih.

Guardant Health je kalifornijsko biotehnološko podjetje, ki se osredotoča na razvoj naprednih diagnostičnih testov za bolnike z rakom. Njihov vodilni izdelek je Guardant360, pionirski test na podlagi tekoče biopsije, ki analizira vzorce krvi bolnikov in ugotavlja mutacije v tumorski DNK.

Tekoča biopsija je revolucionaren način diagnosticiranja raka, saj je za razliko od običajne biopsije, ki zahteva invaziven postopek za odvzem vzorca tumorskega tkiva, pri tekoči biopsiji potrebna kri. Ta pristop poenostavi in pospeši diagnostični postopek, zmanjša tveganje zapletov in ga je mogoče izvajati večkrat, kar omogoča spremljanje napredovanja tumorja in učinkovitosti zdravljenja.

Guardant Health ponuja široko paleto izdelkov in storitev za zdravnike, laboratorije in raziskovalne organizacije:

  • Guardant360: gre za celovit genomski profil tumorja, ki identificira genetske mutacije, odgovorne za nastanek in rast tumorja. Ta test zdravnikom omogoča, da zdravljenje prilagodijo vsakemu bolniku glede na njegov genetski profil.
  • GuardantOMNI: Ta test je namenjen farmacevtskim podjetjem in raziskovalnim organizacijam, ki razvijajo nove načine zdravljenja raka. Pomaga prepoznati biomarkerje za izbiro bolnikov za klinična preskušanja in ocenjevanje učinkovitosti novih zdravil.
  • Guardant Reveal: Test je namenjen zgodnjemu odkrivanju ponovitve raka debelega črevesa in danke ter ocenjevanju preostale bolezni po zdravljenju. Zdravnikom pomaga pri spremljanju bolnikov in prilagajanju zdravljenja na podlagi rezultatov testa.
  • LUNAR-1: to je predklinični test za zgodnje odkrivanje raka pri asimptomatskih posameznikih z visokim tveganjem za razvoj raka. Test je še vedno v razvoju in lahko postane ključno orodje pri preprečevanju in zgodnjem odkrivanju raka.

V zadnjem četrtletju, o katerem smo poročali, je podjetje Guardant ustvarilo prihodke v višini 126,9 milijona USD. Helmy Eltoukhy in AmirAli Talasaz, izvršna direktorja podjetja, sta nedavno kupila delnice v vrednosti več kot 2 milijona dolarjev.

Pričakovanja analitikov.

Kyle Mikson, analitik družbe Canaccord Genuity, ocenjuje to delnico kot kupljeno s ciljno ceno 60 USD, kar kaže na 128-odstotni potencial rasti v naslednjih 12 mesecih.

Enovix $ENVX+12.5%

Graf cene delnice v zadnjih dveh letih.

Enovix je ameriško podjetje, ki se osredotoča na razvoj in proizvodnjo naprednih baterij naslednje generacije s ciljem, da bi na trg poslali visoko zmogljive in varne baterije za široko paleto aplikacij, kot so električna vozila, zabavna elektronika in shranjevanje energije.

Podjetje Enovix razvija baterije s silicijevimi anodami, ki lahko podvojijo zmogljivost shranjevanja energije v primerjavi s sedanjimi grafitnimi anodami. Silicijeve anode zagotavljajo tudi večjo energijsko gostoto in daljšo življenjsko dobo baterije.

Enovix s svojo patentirano 3D-arhitekturo doseže večjo gostoto energije in izboljšano varnostno učinkovitost s postavitvijo silicijevih anod v prostorsko učinkovito strukturo. Ta 3D-arhitektura zmanjšuje tudi nabrekanje baterije, kar izboljšuje splošno varnost in zanesljivost baterije.

Družba Enovix je nedavno objavila načrte za izgradnjo dodatne proizvodne linije, imenovane "Gen2 Autoline", da bi povečala proizvodno zmogljivost podjetja. Poleg tega namerava podjetje Enovix postaviti svoj prvi proizvodni obrat za velikoserijsko proizvodnjo, kar naj bi mu omogočilo hitrejši odziv na naraščajoče povpraševanje po njegovih baterijah.

Enovix prav tako sklepa strateška partnerstva z drugimi udeleženci na trgu, kot so proizvajalci elektronike in avtomobilska podjetja, da bi skupaj vključili baterije Enovix v svoje izdelke.

Z vse večjim poudarkom na elektrifikaciji prometa, razvoju obnovljivih virov energije in hitro spreminjajočem se trgu zabavne elektronike je podjetje Enovix v dobrem položaju za prihodnji uspeh. Njihova inovativna baterijska tehnologija naslednje generacije s silicijevimi anodami in 3D arhitekturo ponuja rešitve za nekatere največje izzive na današnjem trgu baterij

Thurman Rodgers iz upravnega odbora družbe Enovix je opravil vrsto velikih nakupov delnic v vrednosti več kot 2 milijona USD

Vse večje povpraševanje po električnih vozilih, potrošniški elektroniki in obnovljivih virih energije spodbuja zanimanje za nove, visoko zmogljive in varne baterije. Družba Enovix lahko postane ključni akter v tem hitro rastočem sektorju, zato njene delnice veljajo za privlačno naložbo. Glede na precejšnje nakupe delnic s strani notranjih informacij lahko pričakujemo, da se bodo za delnice družbe Enovix zanimali tudi drugi vlagatelji.

Pričakovanja analitikov.

Zaključek

Nakupi delnic družb Guardant Health in Enovix na podlagi notranjih informacij kažejo, da imata ti podjetji potencial za rast. Zdi se, da sta družbi Guardant Health s svojimi inovacijami na področju testiranja raka in Enovix s svojimi naprednimi baterijami dobro pozicionirani za prihodnji uspeh na svojih trgih.

Kljub temu je pomembno, da pred odločitvijo o naložbi opravite nadaljnjo analizo in oceno teh podjetij. Trgovanje z notranjimi informacijami je lahko koristen kazalnik, vendar ne sme biti edini dejavnik pri naložbenih odločitvah.

OPOZORILO: Nisem finančni svetovalec in to gradivo ne služi kot finančno ali naložbeno priporočilo. Vsebina tega gradiva je izključno informativnega značaja.


Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.