S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Clorox Co: O companie interesantă care a fost grav afectată de pandemie.

Nicolae Francescu
3. 4. 2023
6 min read

Un brand puternic, un număr mare de produse și un sector stabil? Acesta este Clorox Co, producător și vânzător de produse de curățare. Cum arată compania în prezent și cum a făcut față pandemiei? Vom detalia acest aspect mai jos.

Clorox Co este o companie americană specializată în fabricarea și vânzarea de produse chimice de consum și produse pentru uz casnic și industrial. Unele dintre cele mai cunoscute mărci ale sale sunt Clorox, Pine-Sol, Liquid-Plumr, Glad, Brita și Burt's Bees. Compania se concentrează pe fabricarea de produse de curățare, de uz casnic, de igienă și de îngrijire personală.

Clorox Co oferă o gamă largă de produse, principalele sale produse includ: Clorox Co:

Clorox - dezinfectanți, detergenți, detergenți, prafuri de spălat, produse de bucătărie și de toaletă.

Pine-Sol- detergenți pentru podele, pereți și alte suprafețe.

Glad - saci de gunoi, containere de gunoi.

Burt's Bees - produse cosmetice naturale și produse de îngrijire a pielii.

Brita - ulcioare de filtrare a apei și alte produse de filtrare a apei.

Liquid-Plumr- produse de curățare a canalizării și a canalelor.

Avantaje competitive

Mărci puternice: Compania are mărci puternice, cum ar fi Clorox, Pine-Sol și Burt's Bees, care sunt bine cunoscute și respectate de clienți. Acest lucru îi permite să concureze pe piață cu un nivel ridicat de credibilitate și de conștientizare a mărcii.

Inovare. Acest lucru o diferențiază de concurenții săi și îi permite să țină pasul cu tendințele în schimbare și cu nevoile consumatorilor.

Compania oferăo gamă largă de produse de curățare, igienă și îngrijire personală. K

Finanțe

În ceea ce privește veniturile , observăm o ușoară scădere din 2021 până în 2022. Această scădere se poate datora cererii mai mici pentru unele produse din cauza pandemiei, cel puțin asta este tot ce am urmărit în acest sens.

Costul de producție (Cost of Revenue) este în ușoară creștere, în timp ce costul operațiunilor fluctuează ușor, dar se menține într-o astfel de medie pe termen mediu pentru companie (fără creșteri sau scăderi mari).

Profitul operațional al Clorox Co a fost de 705 milioane de dolari în ultima perioadă, în ușoară scădere față de anul precedent. Această scădere poate fi atribuită unei creșteri a cheltuielilor de exploatare și a vânzărilor mai mici. În general, însă, vedem aici o tendință de scădere din 2020, ceea ce nu-mi place.

Profitul net al Clorox Co în ultima perioadă a fost de 435 de milioane de dolari, o ușoară scădere față de anul precedent. Din nou, aceasta este o veste negativă în opinia mea, nimeni nu vrea să vadă o serie de scăderi ale profitului operațional și net.

În general, Clorox Co a avut o performanță financiară stabilă, cu ușoare fluctuații în vânzări și profituri în ultimii ani. Profitul brut a crescut ușor, în timp ce profitul net și profitul pe acțiune au scăzut ușor.

Bilanț

Activele totale ale Clorox Co în ultimul an au fost de 6,158 miliarde de dolari, o ușoară scădere față de anul precedent, în timp ce pasivele totale în ultimul an au fost de 5,429 miliarde de dolari, de asemenea o ușoară scădere față de anul precedent.

Capitalul total al Clorox Co în ultima perioadă a fost de 3,030 miliarde de dolari, în ușoară creștere față de anul precedent. Această creștere poate fi atribuită unei creșteri a emisiunilor de obligațiuni.

Capitalul propriu al Clorox Co în ultimul an a atins o valoare de 729 milioane de dolari, o ușoară creștere față de anul precedent. Această creștere se poate datora profitului din perioada anterioară și emisiunii de noi acțiuni.

Datoria totală a Clorox în ultima perioadă a ajuns la 3,103 miliarde de dolari, o ușoară creștere față de anul precedent.

În general, Clorox Co are o poziție financiară stabilă, cu ușoare fluctuații ale activelor, datoriilor și capitalului total. Capitalul propriu și capitalul total al companiei au crescut ușor, în timp ce datoria totală a crescut, de asemenea, ușor. Capitalul de lucru a fost negativ, ceea ce poate indica potențiale probleme de lichiditate.

În ceea ce privește fluxul de numerar, în general, Clorox are un flux de numerar stabil, cu ușoare fluctuații în ceea ce privește fluxul de numerar operațional, de investiții și de finanțare. Poziția finală de numerar a scăzut ușor, ceea ce poate indica faptul că societatea are potențiale probleme de lichiditate. Plățile de dobânzi au rămas neschimbate, în timp ce cheltuielile de capital au scăzut. Emisiunile de datorii au scăzut ușor, ceea ce poate indica o nevoie redusă de finanțare a investițiilor.

Capitalizarea de piață a companiei este de 18,86 miliarde de dolari. Raportul P/E al companiei este de 44,29, ceea ce înseamnă că prețul acțiunilor este destul de ridicat, chiar și în comparație cu concurenții săi. Raportul PEG al companiei este de 3,28, ceea ce indică faptul că prețul acțiunilor este supraevaluat în comparație cu potențialul de creștere al companiei. Raportul P/S al companiei este de 2,67, ceea ce este peste media sectorului. ROA al companiei este de 7,10%, iar ROE al companiei este ridicat, de 108,50%. Randamentul dividendelor companiei este de 3,04%, ceea ce nu este rău.

În general, capitalizarea de piață și câștigurile companiei sunt destul de ridicate. Raportul P/E și raportul PEG sugerează că prețul acțiunilor este supraevaluat. ROE-ul companiei este ridicat, ceea ce înseamnă că societatea își poate utiliza capitalul în mod eficient. Randamentul dividendelor este atractiv. Recomandarea pentru această companie este ușor negativă. În general, compania are performanțe financiare bune, dar prețul acțiunilor este supraevaluat.

La ce se așteaptă analiștii?

Cei 19 analiști care oferă previziuni de preț pe 12 luni pentru Clorox Co au o țintă mediană de 137,00, cu o estimare ridicată de 165,00 și o estimare scăzută de 108,00. Estimarea mediană reprezintă o scădere de -13,42% față de ultimul preț de 158,24.

  • Ce părere aveți despre această companie? 🤔

Vă rugăm să rețineți că aceasta nu este o consiliere financiară. Fiecare investiție trebuie să treacă printr-o analiză amănunțită.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.