S&P 500 ^GSPC 5,310.51 +0.11%
Nvidia NVDA $1,130.30 +6.16%
Tesla TSLA $177.22 -1.13%
Alphabet GOOG $178.13 +1.02%
Apple AAPL $191.28 +0.68%
Microsoft MSFT $428.93 -0.29%
Amazon AMZN $181.04 +0.16%
Meta META $477.52 -0.15%

Clorox Co: Egy érdekes vállalat, amelyet súlyosan megnyomorított a világjárvány.

Vida Fazekas
3. 4. 2023
7 min read

Erős márka, nagyszámú termék és stabil ágazat? Ez a Clorox Co, tisztítószerek gyártója és értékesítője. Hogyan néz ki most a vállalat, és hogyan kezelte a világjárványt? Az alábbiakban ezt boncolgatjuk.

A Clorox Co egy amerikai vállalat, amely fogyasztói vegyi anyagok, valamint háztartási és ipari termékek gyártására és értékesítésére szakosodott. Legismertebb márkái közé tartozik a Clorox, a Pine-Sol, a Liquid-Plumr, a Glad, a Brita és a Burt's Bees. A vállalat tisztító, háztartási, higiéniai és testápolási termékek gyártására összpontosít.

A Clorox Co. széles termékpalettát kínál, fő termékei közé tartoznak:

Clorox - fertőtlenítőszerek, mosószerek, mosóporok, konyhai és piperecikkek.

Pine-Sol- tisztítószerek padlókhoz, falakhoz és egyéb felületekhez.

Glad - szemeteszsákok, szeméttárolók.

Burt's Bees - természetes kozmetikumok és bőrápolási termékek.

Brita - vízszűrő kancsók és egyéb vízszűrő termékek.

Liquid-Plumr- lefolyó- és csatornatisztítók.

Versenyképes előnyök

Erős márkák: a vállalat olyan erős márkákkal rendelkezik, mint a Clorox, a Pine-Sol és a Burt's Bees, amelyeket a vásárlók jól ismernek és tisztelnek. Ez lehetővé teszi, hogy a piacon magas szintű hitelességgel és márkaismertséggel versenyezzen.

Innováció. Ez megkülönbözteti a versenytársaktól, és lehetővé teszi, hogy lépést tartson a változó trendekkel és fogyasztói igényekkel.

A vállalat tisztító-, higiéniai és testápolási termékekszéles választékát kínálja. K

Pénzügyek

Abevételek tekintetében 2021 és 2022 között enyhe csökkenést látunk. Ez a csökkenés a világjárvány miatt egyes termékek iránti alacsonyabb keresletnek tudható be, legalábbis ez az összes információ, amit ezzel kapcsolatban nyomon követtem.

Azelőállítási költség (árbevétel költsége) enyhén növekszik, míg a működési költség enyhén ingadozik, de a vállalat ilyen középtávú átlagán belül marad (nincs nagy növekedés vagy csökkenés).

A Clorox Co.üzemi eredménye 705 millió dollár volt a legutóbbi időszakban, ami némileg elmaradt az előző évitől. Ez a csökkenés a működési költségek növekedésének és az alacsonyabb értékesítésnek tulajdonítható. Összességében azonban itt 2020-tól csökkenő tendenciát látunk, ami nem tetszik.

A Clorox Conettó nyeresége a legutóbbi időszakban 435 millió dollár volt, ami enyhe csökkenés az előző évhez képest. Ez megint csak negatív hír szerintem, senki sem akar sorozatos csökkenéseket látni az üzemi és nettó nyereségben.

Összességében a Clorox Co pénzügyi teljesítménye stabil volt, az elmúlt években az árbevétel és a nyereség enyhe ingadozásával. A bruttó nyereség enyhén nőtt, míg a nettó nyereség és az egy részvényre jutó eredmény enyhén csökkent.

Mérleg

A Clorox Co. mérlegfőösszege a legutóbbi évben 6,158 milliárd dollár volt, ami enyhe csökkenést jelent az előző évhez képest, míg a mérlegfőösszeg a legutóbbi évben 5,429 milliárd dollár volt, ami szintén enyhe csökkenést jelent az előző évhez képest.

A Clorox Co. összes tőkéje a legutóbbi időszakban 3,030 milliárd dollár volt, ami enyhe növekedést jelent az előző évhez képest. Ez a növekedés a kötvénykibocsátás növekedésének tulajdonítható.

A Clorox Co saját tőkéje az elmúlt évben 729 millió dollár értéket ért el, ami enyhe növekedés az előző évhez képest. Ez a növekedés az előző időszak nyereségének és az új részvények kibocsátásának tudható be.

A Clorox összes adóssága a legutóbbi időszakban elérte a 3,103 milliárd dollárt, ami enyhe növekedés az előző évhez képest.

Összességében a Clorox Co. stabil pénzügyi helyzetű, az összes eszköz, kötelezettség és tőke enyhe ingadozásával. A vállalat saját tőkéje és összes tőkéje enyhén nőtt, míg az összes adósságállomány szintén enyhén emelkedett. A működő tőke negatív volt, ami esetleges likviditási problémákra utalhat.

Apénzforgalom tekintetében a Clorox összességében stabil pénzforgalommal rendelkezik, a működési, befektetési és finanszírozási pénzforgalom enyhe ingadozásával. A záró pénzeszköz-állomány enyhén csökkent, ami azt jelezheti, hogy a vállalatnak potenciális likviditási problémái vannak. A kamatfizetések nem változtak, míg a tőkekiadások csökkentek. Az adósságkibocsátás enyhén csökkent, ami azt jelezheti, hogy csökkent a beruházások finanszírozásának szükségessége.

A vállalat piaci kapitalizációja 18,86 milliárd dollár. A vállalat P/E mutatója 44,29, ami azt jelenti, hogy a részvények ára még a versenytársakhoz képest is meglehetősen magas. A vállalat PEG-aránya 3,28, ami azt jelzi, hogy a részvényár túlárazott a vállalat növekedési potenciáljához képest. A vállalat P/S-aránya 2,67, ami az ágazati átlag felett van. A vállalat ROA értéke 7,10%, a vállalat ROE értéke pedig magas, 108,50%. A vállalat osztalékhozama 3,04%, ami nem rossz.

Összességében a vállalat piaci kapitalizációja és jövedelme meglehetősen magas. A P/E arány és a PEG arány arra utal, hogy a részvények ára túlértékelt. A vállalat ROE-je magas, ami azt jelenti, hogy a vállalat hatékonyan tudja felhasználni a tőkéjét. Az osztalékhozam vonzó. A vállalatra vonatkozó ajánlás enyhén negatív. Összességében a vállalat pénzügyi teljesítménye jó, de a részvényárfolyam túlértékelt.

Mire számítanak az elemzők?

A 19 elemző, aki 12 hónapos árfolyam-előrejelzést ad a Clorox Co-ra, a medián cél 137,00, a magas becslés 165,00, az alacsony becslés 108,00. A medián becslés -13,42%-os csökkenést jelent a legutóbbi 158,24-es árfolyamhoz képest.

  • Ön mit gondol a vállalatról? 🤔

Felhívjuk figyelmét, hogy ez nem pénzügyi tanácsadás. Minden befektetésnek alapos elemzésen kell átmennie.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.